5 de juliol del 2013

Jordan afirma que ICV activarà tots els fronts per defensar l’Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El president d’Iniciativa a les Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, ha rebutjat aquest divendres l’aprovació del nou pla hidrològic de l’Ebre per part del consell de l’aigua de la conca i sense tenir en compte el cabal ecològic que demanava Catalunya per al tram final del riu. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Jordan ha assenyalat que la nova planificació suposa la mort del Delta, i que per això Iniciativa plantarà cara al govern de l’Estat des de les diverses institucions, a més de donar suport a les mobilitzacions ciutadanes que es puguen convocar des del territori per reclamar un altre cabal mediambiental. De fet, Jordan ha remarcat que Iniciativa ja ha demanat la compareixença del ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, al Congrés dels Diputats. Però, a més a més, els ecosocialistes també pressionaran des del Parlament Europeu per aconseguir una rectificació del govern del Partit Popular. I més encara, tenint en compte que fa pocs mesos que la Unesco va reconèixer les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera.

En la mateixa entrevista, Jordan ha volgut celebrar el canvi d’actitud de Convergència i Unió (CiU) en relació al cabal ecològic del riu i la defensa de l’Ebre. El president d’Iniciativa ha recordat que fa 10 anys, amb motiu del Plan Hidrológico Nacional (PHN), la posició de la federació nacionalista era de suport al transvasament que plantejava el govern de José María Aznar. Però, segons Jordan, “rectificar és de savis”, i ara és important sumar CiU a la lluita antitransvasament.

Finalment, el president d’Iniciativa s’ha declarat sorprès per la posició de les dues comunitats de regants del Delta, que en la reunió de dijous a Saragossa van votar a favor del nou pla hidrològic de l’Ebre. De fet, Jordan ha remarcat que fa una dècada les comunitats de regants van tenir una posició “contrària als interessos de les Terres de l’Ebre”, però que ara confiaven en un canvi d’actitud en relació al cabal ecològic per al tram final del riu.

Davant d’aquest escenari, Jordan ha conclòs que el govern de l’Estat, amb el cabal mínim que s’ha aprovat per al tram final de l’Ebre, està preparant un escenari propici per al mercadeig de l’aigua a través de les concessions per als regadius. En aquest sentit, el president d’Iniciativa al territori ha recordat que la seua formació política ha reclamat el redimensionament dels regadius de tota la conca de l’Ebre, inclosos també els de Catalunya, com ara els canals Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta