27 de setembre del 2013

Agricultura confirma amb Arias Cañete la implicació de l’Estat en la lluita contra el caragol poma al Delta

AMPOSTA (Montsià).- El director dels serveis territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, ha celebrat aquest divendres que el ministre espanyol Miguel Arias Cañete haja compromès el suport del govern de l’Estat en la lluita contra la plaga del caragol maçana al Delta. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Vidal ha avançat que dijous el conseller i ell mateix van poder parlar uns minuts amb el ministre d’Agricultura durant la inauguració de la fira Sant Miquel de Lleida, per fer-li entendre la necessitat d’implicar també el govern de l’Estat i la Unió Europea en l’aplicació de les mesures contra el caragol poma. Segons el director d’Agricultura a l’Ebre, el ministre va afirmar que farà tot el que siga possible per garantir el finançament del pla de xoc contra el caragol maçana, un pla que necessita un pressupost global de 600.000 euros. En aquest sentit, Vidal també ha recordat tots els esforços que han hagut de fer per poder convèncer tots els sectors del Delta de la necessitat de tirar endavant el pla de xoc contra el caragol poma.


En la mateixa entrevista, Vidal ha assegurat que durant els darrers anys s’han investigat les mesures més eficaces per lluitar contra la plaga. Segons el director dels serveis territorials d’Agricultura, quan acabe la campanya de la sega es podrà començar a aplicar el pla de xoc, que preveu assecar més de 6.000 hectàrees d’arrossars, omplir d’aigua salada unes 2.000 hectàrees, i també tractar amb aigua de mar la xarxa de reg i desguassos. Això serà així en el cas del marge esquerre del Delta, on l’afectació és major, però també hi ha una de xoc específic per a la part dreta del delta de l’Ebre.

D’altra banda, Vidal ha assenyalat que, un cop aplicades les mesures del pla de xoc contra la plaga, Agricultura també serà “molt exigent” amb aquelles àrees del Delta que estiguen netes de caragol maçana. Per tant, serà necessari implantar mesures preventives per evitar la infecció de les zones sense caragol. Finalment, el director territorial d’Agricultura ha explicat que, més enllà dels arrossaires, altres sectors del Delta –com els caçadors, els pescadors d’angula i els aqüicultors- també han entès que calia aplicar mesures dràstiques contra el caragol maçana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta