30 de setembre del 2013

Convoquen una concentració de suport als dos activistes detinguts dissabte a Tortosa

TORTOSA (Baix Ebre).- El Col·lectiu de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre ha convocat per aquest dimarts, 1 d'octubre, una "concentració solidària" per recolzar les dues persones que van ser detingudes a Tortosa dissabte, poc abans de la inauguració de l'exposició sobre els bombardejos de la Guerra Civil. La concentració es farà a les 10.45 hores a les portes dels jutjats de Tortosa, on han estat citats a declarar els dos detinguts dissabte pels Mossos d'Esquadra, els activistes Dennis Colomé i Vicenç Gonzàlez. En aquest sentit, el Col·lectiu de Suport contra la Repressió a les Terres de l'Ebre ha volgut denunciar aquest dilluns "la manca de llibertat d'expressió que de manera reiterada es viu a Tortosa, així com la brutalitat innecessària amb la que van actuar els mossos dissabte passat".

"Com potser que un govern que vol donar lliçons de democràcia a Europa i a Madrid, reclamant el dret a decidir, com potser que eixe mateix govern no deixe manifestar-se lliurement al poble", han afirmat en la compareixença davant dels mitjans a la seu del Col·legi de Periodistes. “Com pot donar lliçons de democràcia un govern que quan apareix un conseller el blinda i impedeix qualsevol acció de denúncia i crítica. És aquest el grau de democràcia que ens vol oferir CiU en el nou estat català?”, han afegit.

A més, una de les portaveus ha destacat que dissabte es volien manifestar contra la política de retallades del govern de Mas, "un govern que diu no tenir diners per serveis socials però sí que té per fer un desplegament desproporcionat de Mossos d'Esquadra". "Sempre que ve un càrrec del govern hi ha una mobilització de Mossos innecessària, voldríem saber quin va ser el cost d'aquest desplegament injustificable", ha remarcat. "I volem denunciar l'actitud poc professional dels Mossos que van provocar el problema en lloc de resoldre'l, una polícia al servei del poble hauria de previndre els problemes i no generar-los", ha afegit, tot denunciant un ús "violent, desproporcionat i innecessari de la força". Segons el col·lectiu, en cap moment els manifestants van voler entrar per la força al recinte de l'antic escorxador, ni tampoc van oposar resistència a les espentes dels Mossos d'Esquadra. "Simplement volíem exercir el nostre dret a manifestar lliurement la nostra opinió", han sentenciat.

Imatge Col·lectiu de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre

28 comentaris:

  1. ...HABER, SEÑORITINGOS DE IZQUIERDAS...miren en la pasada guerra los ROJOS mataron (fusilaron) a un monton de gente que era de derechas porque eran asiduos de los cultos religiosos (de la iglesia,apostolica y romana) algunos eran religiosos, tambien les dire que curas disfrazados de revolucionarios arengaban a la muchedumbre al sabotaje y posterior prendimiento de centros religiosos, asi como el fusilamiento de distintos santoscristos, amen de las posteriores orgias que los milicianos hacian, con ropas sagradas de los propios curas, tambien les dire que la 2ª Guerra Mundial, el esquizofrenico y cobardon del Hitler y sus compinches, hicieron que "unos" provocasen un atentado en el ferrocarril aleman, cerca de la frontera germano-polaca, y los militares alemanes entraron con todo su poderio en Polonia, cargandose de principio a la fabulosa caballeria Polaca y precipitando todo el "tomate" que se origino...y el grupo facista español del ejercito africano, tenia agentes infiltrados en aquella España del 1935-1936, para asesinar a personas de derechas y de izquierdas, y la quema de iglesias y conventos, para cuando hicieran el ataque al sur de la peninsula tuvieran un caldo de cultivo, si bien el primer bando que hizo la primera masacre, fueron los nacionales en Extremadura, concretamente en una plaza de toros donde hubo tal cantidad de ejecutados (tiro a la cabeza) que toda la arena de aquella plaza quedo hecha como un chocolate pegajoso, por la cantidad de sangre esparcida al suelo, posteriormente Carrillo, en venganza hizo algo semejante en Paracuellos, les digo eso, porque tanto la derecha como la izquierda, no quereis que los catalanes tengamos lo que mas ansiamos actualmente, y ustedes han provocado este altercado, y ahora a protestar, y a ver que rendimiento politico sacan, para que Madrid os lo agradezca...yo no soy poli...pero si lo hubiera sido, la de hostias que habriais recibido, porque lo que buscais es joder a CiU y minar su poder, pero no lo conseguireis...os creeis que CiU solo quiere mandar y os equivocais, busca solo tener los catalanes la libertad que teniamos por el 1700, Barcelona cayo el 11-SEP-1714, pero la mierda ya nos caia desde hacia años...todo comenzo por Almansa...asi que convocad todo lo que querais, pero os lo digo...LA TENEIS CLARA...

    ResponElimina
  2. "igualico igualico quel defunto de su aguelico" (de l'avia d'Agamenón. 1972 Ed. Bruguera)

    ResponElimina
  3. Vinc de l'altra noticia i em trobo en este comentari. Estàs perdut xeic !
    " busca solo tener los catalanes la libertad que teniamos por el 1700 "- Si ara tinguéssim la llibertat del 1700, tu, albertito, ves a saber on pararies.
    Què vol dir anar foten òsties al personal que protesta ?. Les dius de l'alçada d'un campanar. Què et trobes bé ?

    Per cert, per anar practicant..........
    http://www.unameseca.com/ejercicios-unam-canada/Intermedio_2/haber-a-ver/haber-a-ver.htm

    ResponElimina
  4. escucha Jotabe (supongo que es por el güisky). Estamos en un momento delicado, se esta intentando conseguir la soberania o la libertad de la robona española de nuestro pais o patria, y a unos inocentes y sin maldad alguna se les ocurre joderla...que son unos de izquierda que cumplen ordenes de sus dirigentes madrileños...y claro no hay que tocarles porque los pobrecitos solo protestan...quieren que quiten una cosa de enmedio del rio...para hacer eso hay que gastar dinero, pero no importa, lo principal es que se lo saquen...despues cuando falten las pelas para dar la ayuda a minusvalidos ya protestaran otra vez, y asi a los que mandan en la Generalitat les jodemos la marrana, porque ya que hemos mandado volveremos a mandar y de paso vamos a dejar Catalunya mas pobre que la encontramos, como ya hicieron cuando descalvagaron al Jordi Pujol...y no hay que golpearles, sino acunarlos y decirles "nene duerme"...

    ResponElimina
  5. Jotabé, no t'hi fiques que acabaràs amb la neurona fent-li companyia a la meua. ;-)

    ResponElimina
  6. Tanta tetosterona no pot ser bo!

    ResponElimina
  7. Ja està: " A palabras humedas, oidos impermeables " .
    No saps ni el que dius, ni per què ni com. Em remeto a l'anterior comentari meu.

    ResponElimina
  8. ...si...si...lo que quieras...pero todos tenemos derecho a pensar, y si te molesto, es porque eres de esos isquierdistas (asi como suena) y claro os toca la moral que alguien os la cante clara...ya os dije a los toca-pelotas que no me voy a acobardar tengo mucha mili hecha ¿sabes?... y los de derecha que se metan conmigo...que sonara el clarin del 7º de caballeria....ji,ji,ji...

    ResponElimina
  9. Segueixo algunes de les manifestacions de l'Albertito a Alerta Digital, i, la veritat, amb aquests comentaris m'ha descolocat ... Jo el tenia per una persona sensata ... ( i enterada...)

    Mira per on vulguis... El monstrument és una aberració al mig del riu, tal i com està actualment... Si volen transformar-lo en un monument a la PAU, que ho facin, però al menys que treguin aquelles paraules que ofenen la sensibilitat de tantes i tantes persones " A LOS QUE HALLARON GLORIA EN LA BATALLA DEL EBRO" ...

    Ah., i si l'ajuntament no té diners, que els tregui de la Festa del Renaixement o que els demani a la família Pujol, la dels paradisos fiscals ....

    ResponElimina
  10. albertito. " isquierdistas" no " suena " suena iZquierdistas amb " Z " .
    Què encara no has compres que els " de derecha " es posen amb tu per la qüestió nacional ? .
    I pensar tens dret a pensar el que vulguis, ara, a dir-ho, algunes coses millor que te les estalviessis .

    ResponElimina
  11. Armando, em permeto posar una imatge http://k42.kn3.net/627312BB7.png que és la del mascaró de proa del cuirassat Graf Spee, enfonsat per la pròpia marina alemanya davant del port de Montevideo. Si substituïm la svastica pel "Víctor" franquista, que reposa a un magatzem municipal, podem entendre la font d'inspiració de Saumells al dissenyar el monument.
    Tot el monument està integrat per elements de l'alegoria nacional-catolicista-franquista des de la base fins a l'estel de deu puntes que el corona. Reciclar-lo com a monument a la pau és, senzillament, impossible.
    Fins i tot el moment de la seva inauguració (recordem l'etimologia, "posar l'auguri dintre") al capvespre del solstici d'estiu, segueix les pautes que venen dels romans i dels rites més antics de la humanitat. "Atado y bien atado"
    L'única alternativa clara és una senzilla passarel·la peatonal en homenatge a l'antic pont de barques lo lloc natural de pas de l'Ebre durant segles i segles.

    ResponElimina
  12. señor Armando Gresca...cuando digo transformarlo es "transformar TODO", mire le dire...yo tengo mis añitos, y cuando se hizo esta mierda de monumento -pues todo lo que "paria" la mediocre mente del "caudillo" era igual, si mira el Valle de los Caidos, mas porqueria no puede haber...mas obra faraonica con la parafernalia politico-religiosa no creo que haya en el mundo de mas mal gusto pero eso no me atañe, tan solo me sabe mal los miles de restos humanos que alli hay depositados, que podrian estar en los lugares de residencia de sus familiares...pero este monumento era solo una fachada, en realidad todo era chatarra, el (o la estatua) hombre -que visto de cerca pareceria un protagonista de una peli de zombies- y el "victor" y el "pajarito" que sujetaba el escudito del Franco, es todo metal, para ponerlo encima los forraron con "papel de oro" apegandolos con cola (de la mala) que cuando "su excelencia el jef e del estado" se digno a visitar a la fidelisima ciudad de Tortosa (que por cierto delante de su excelencia tuvieron un rifi-rafe el governador civil y el alcalde de aqui...los dos querian estar con su "excelencia" en el coche descapotable regalado por Hitler...gano el alcalde que de una zarpada aparto al señor governador civil de la provincia) pues cuando lo inaguro estan estas "joyas" ya medio "peladas" del oro...yo solo digo que se transforme para honrar a nuestros martires catalanes...yo no digo que si el ayuntamiento no tenga pelas...yo digo que me jode muchisimo que habiendo caminos por alquitranar, hay lugares tortosinos que faltan aceras...se gaste el dinero en quitar esta mierda de monumento...en cuanto Alertadigital...ahora esos capullos fachas no sacan nada de nada de lo que escribo...y no haga caso de lo que les he puesto alli, como son tan obtusos me ha gustado joderles la marrana bien jodida...me consta que a mas de uno le ha dado un patatus...mejor asi uno menos a complicarnos la vida a los que vivimos en territorios catalanes.....y señor Jotabe ya se lo de la "Z", pero asi como lo escribi lo hice tipo a lo de "cateto", pues de haberlos los hay, en derechas como en izquierdas...saludos a todos...

    ResponElimina
  13. señor "i", ediciones B, edito un comic del Capitan Trueno, hecho por un guionista y un dibujante de Zaragoza, que la trama principal de la aventura se desarrolla en la Tortosa Mediaval...y esta dibujado el puente de barcas...si yo tambien veo bien hacer una pasarela (y hacer en su base algo alegorico a las barcas, pero sin tocar el agua) y sobre la pilastra hacer algo alegorico bien a nuestro folkore (un tambor y una dulzaina) o algo alegorico a nuestras raices religiosas (por ejemplo un angel que antes que el Borbon nos conquistara, tenia Tortosa por uno de los patrones) o poner una reproduccion del Rafael Casanova...

    ResponElimina
  14. i,
    Gràcies per la informació, però a mi no em calia, n'estic més que convençut de tot el que dius... Per altra banda, i per raons que no vénen al cas, disposo als meus "arxius" particulars de la memòria, detall de les despeses que hi va haver i moltes més coses referides a aquest "monstrument", obra del Sr. Saumells, a qui no li calia tampoc gaire inspiració, perquè va anar dirigit i ben dirigit... De totes maneres, si es canvia el "lletreret" al què em referia i es rectifiquen un o dos detallets, podria passar molt bé per un "Monument a la PAU"... ( Ja saps que els símbols me la porten fluixa...)

    Sr. albertito,

    Crec que vostè parla per parlar, o ha escoltat "històries de la puta mili" que no són més que això, històries... En el seu moment el "monstrument" es va fer i es va pagar ( tant al Sr. Saumells com als proveidors) tal i com estava dissenyat ... I que sigui de ferralla o de "papel de oro" no li treu el seu significat aberrant...

    Posat a demanar, si vol alguna alegoria religiosa, perquè no demana es posi algun dels nous beats que prompte tindran els catòlics de la nostra ciutat, quan alguns dels seus habitants encara no podem saber on estan situades les despulles dels nostres pares o iaios ??????????????...

    ResponElimina
  15. Conec molt bé el "Capitan Trueno", la qual cosa és una confessió de la edad. Francament no me'n recordo d'aquest episodi, però, ja no conservo res d'aquelles èpoques només records desfilagarxats. El que si em fa gràcia ara és el crit de guerra que li posaven els guionistes "Por Santiago y cierra España!" que fa riure quan veus l'escut que portava al pit, més semblant a la senyera catalana que a la bandera espanyola (només dos o tres barres). Sobre els autors et recomano http://ca.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADctor_Mora_Pujadas http://ca.wikipedia.org/wiki/Miguel_Ambrosio_Zaragoza. Que de Saragossa només tenia el segon cognom.
    Home, jo soc prou utilitarista i encara que m'agraden els simbolismes, no gosaria posar res sobre el pilar, tot encariria el projecte i li llevaria l'autèntica transcendència del "pas històric del riu". Que ja en hi ha prou.
    Et recordo que l'Angel Custodi és encara patró de la ciutat encara que la monopolització de símbols envers la Cinta ha sigut tan agressiva com el catolicisme ha considerat oportú.
    Inclús ja sembla que la "Catedral Basílica de Santa Maria" només sigue de la Verge de la Cinta, una capella més, al cap i a la fi. Tothom oblida, ja que ja no hi va quasi ningú, a banda de turistes i beates de les misses, el meravellós retaule amb la "Verge de la Estrella" que corona la nau principal.
    La frase "A Tortosa l'afonen los propis tortosins" continua vigent.

    ResponElimina
  16. Lamento lo del símbols Armando, ja que vius, vivim, envoltats d'ells i tots expliquen històries.
    Històries que també formen part de la "memòria històrica", quelcom que identifica on som i per on hem passat. A més son universals. Com a exemple tots els usem tan quan circulem per una carretera, com quan fem anar els nostres ordinadors o telèfons, o quan parlem o escrivim.
    Total son un llenguatge i un meta-llenguatge alhora. Inclús el materialisme més radical els usa.

    ResponElimina
  17. señor "i"...este episodio del Capi Trueno, puede que tenga solo cuatro o cinco años de existencia, el dibujo no es realistico como los otros, es mas bien dibujo de hacer chistes o humoristico, yo lo compre porque salia lo de Tortosa...cuando se edito este personaje habia una censura y los dos autores (dibujante y guionista) no se tragaban al "movimiento" ni a todos los personajillos que lo conformaban y efectivamente en el pecho el Capi llevaba la bandera catalana, pero disimulado y las chorradas del Santiago cierra España era de rigor ponerlo...posteriormente cuando se reedito en color aun se censuro mas, desaparecieron flechas, puñales y espadas, y en el Jabato aun fue peor, mujeres se transformaron en hombres aparte de los dialogos, por ejemplo la palabra "maldito" no estaba permitida para que los niños la leyeran...afortunadamente ediciones B, saca otra vez al Capitan Trueno, a color pero sin la censura de los ultimos tiempos, o sea tal como aparecieron de forma apaisada, han juntado dos paginas y han hecho una en vertical, es un formato grande, buen papel y coloreado exproceso para esta edicion...

    ResponElimina
  18. ...señor "i"...cuando el Borbon nos sojuzgo, los curas catalanes los trasladaron fuera de tierras catalanas, lo mismo que los obispos que eran acolitos del nuevo rey, y por orden de su rey, cambiaron tambien todos los santos y santas que hasta entonces habian y nos pusieron otros de raigambre españolista, creo que la Cinta es mas antigua del 1700, pero un pueblo cuando es sojuzgado, no puede marcharse a otra nacion mayoritariamente, se ha de quedar y por lo tanto sobrevivir, se hizo en el 1715, se hizo con las guerras Carlistas, se hizo despues del 1939...y si no conseguimos nuestra anelada forma de ser libres, pues tambien sobreviremos y supongo que cara al futuro sera igual...

    ResponElimina
  19. señor Armando Gresca...haber...yo en aquel tiempo era muy joven, me hize muy amigo de los sodados, ellos trabajaban de peones y dos chicos que eran albañiles eran los jefes de sus compañeros, ellos encofraron la parte de la pilastra que estaba rota con cemento armado, ellos de la orilla transportaban a la pilastra el cemento, las vias de tren (vigas) que aguantan la base estructural de la "obra de arte", vinieron dos soldadores a soldarlo todo, que a medida que subian mas mareos cogian al ver solo un trozo de corriente de agua del rio, la estatua del hombre la vi de cerca por que la toque con mi mano, las chapas algunas estaban destrozadas de tal manera que algunos se cortaban transportandolas, habia un teniente, un sargento y un cabo primero, este ultimo era un chusquero amargado, que la emprendia con todos los sodados, es decir me se toda la historia de esa cosa que se yergue al medio del rio, y posteriormente hasta los avisos de posibles sabotajes para "volarlo"...

    ResponElimina
  20. què encara no t'has mirat lo que et vaig enllaçar del " haber " i " a ver " ?

    ResponElimina
  21. ...señor Jotabe... "haber" creo que es del verbo haber, yo...habia...tu habias...el habia... y "a ver", es del verbo ver (mas bien dicho ir a ver) yo voy a ver ...tu vas a ver...el va a ver..., y yo modestamente creo que tanto uno como el otro van bien en mi "monologo", es una manera de expresion, como unos que dicen "doncs", otros "¡ahu-ahu!" y otros "pos"... no se...pero me dais los "contertulios" de aqui, una impresion...QUE SOIS UNA PUTA MAFIA...y no os gusta que otros se suban al tren en marcha...

    ResponElimina
  22. Albert, tens raó. Tu parles del llibre "Silencios, La Juventud del Capitán Trueno" Preciós dibuix del castell de la Suda a http://ocamanaco.blogspot.com.es/2011/01/silencios-la-juventud-del-capitan.html M'hauré de passar per la biblio...

    ResponElimina
  23. Pos molt bé albertito, quan escriguis en català i hagis de posar "a veure" ( o a vore ) escriu "hi ha" o "hi havia "....I per suposat, res a veure amb l'exemple que dius del doncs .
    Ara, veient l'aplicació que fas de "... UNA PUTA MÀFIA " no m'estranya que no sàpigues distingir la manera que s'han d'utilitzar les paraules.

    ResponElimina
  24. Una altra cosa Albert, aquí no som cap màfia. De fet solem estar picats entre nosaltres per les idees de cadascú. Gairebé pots trobar tot el ventall parlamentari i extra-parlamentari.
    Sobta però, que s'escrigue en castellà, però de vegades passa, lo darrer era un carlí. Però, pocs per no dir cap. Una altra cosa sol ser el manteniment del respecte, malgrat ironies o alguna esporàdica sortida de to. Penso que aquesta comunitat, amb el respecte i tolerància normals (si és que la normalitat existeix) és prou madura i adulta, no en sentit de edat sinó de seny. Potser no t'hem donat cap benvinguda, però, això és prou normal a la xarxa.
    Particularment soc I, a seques, sense cap títol de senyor o sigue que si et refereixes a mi pots fer-ho perfectament així:
    "I, ets ben rar", o el que em vulgues dir. Un altre dia et parlaré de nicks

    ResponElimina
  25. I: pues lo pareceis tal como os meteis conmigo...lo que pasa es que soy algo duro de pelar...y nadie me hiere en mi desconocida (por mi) sensibilidad...

    ResponElimina
  26. Albertito,

    No m'agraden gens ni mica les desqualificacions ...

    Tampoc m'agradaria tornar a escriure res més del "monstrument" ...

    El dia que el treguin o el transformen ( ben transformat ), beuré una copeta de cava amb la meva familia ...

    ResponElimina
  27. Sr. Armando Gresca... el dia que "oficialmente" el Franco "estiro la pata"...con unos amigos nos tomamos una botella de champan (ahora "cava")...ahora por achaques de la salud, el alcohol solo me pasa por las narices...pero la cocacola no la tengo prohibida y te aseguro que brindare con cocacola...todo hace burbujitas...el dia que lo quiten o lo transformen...

    ResponElimina
  28. Bé, al menys coincidem en alguna cosa ...

    Per algo es comença ...

    Ojalà el Sr. Bel també pense en molts tortosins que coincidem en voler brindar ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta