25 de setembre del 2013

Sis anys i quatre mesos de presó per l'acusat de la mort d'un home a l'Ametlla de Mar

TARRAGONA.- Morad Yahya, l'acusat de la mort d'un home a l'Ametlla de Mar arran d'una baralla el desembre de 2011, ha acceptat una condemna total de sis anys i quatre mesos de presó pels delictes d'homicidi previst i d'amenaces. Pel primer, la secció segona de l'Audiència de Tarragona li ha imposat una pena de cinc anys i deu mesos, acceptant parcialment l'atenuant de legítima defensa, a més de sis mesos més de presó per amenaces. També haurà d'indemnitzar amb 50.000 euros cadascuna la parella, la mare i les germanes de la víctima. Segons la sentència, Yahya va atacar mortalment Mohamed Tizguine amb un ganivet després que aquest el perseguís fins a casa arran d'una baralla anterior.

La sentència constata que la relació entre els dos homes feia temps que no era bona. Tot va començar la nit de l'1 de desembre del 2011, quan Yahya i Tizguine -tots dos de nacionalitat marroquina- van mantenir una discussió, durant la qual el condemnat va amenaçar la víctima amb una ampolla de vidre trencada. La nit següent, quan l'acusat es trobava a la zona de pubs de la població, va tornar-se a trobar amb Tizguine, qui el va perseguir fins casa seva increpant-lo amb un ganivet i una ampolla de vidre a les mans.

D'acord amb el relat judicial, quan intentava l'acusat escapar de la persecució, tots dos van caure al terra. La víctima va perdre el seu ganivet del qual es va acabar apoderant l'acusat. En veure que Tizguine es dirigia contra ell amb l'ampolla de vidre trencada a la mà, va atacar-lo amb el ganivet "per evitar l'agressió però sent conscient" que li podia causar la mort. L'home, de 23 anys, va acabar morint poc després d'ingressar a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per aturada cardiorespiratòria arran les lesions per arma blanca a l'abdomen i el pericardi, així com al flanc dret.

Yahya va ser detingut el 3 de desembre al migdia a l'Ametlla de Mar i el jutge de Tortosa va dictar presó provisional comunicada sense fiança. Durant el judici que va tenir lloc a l'Audiència de Tarragona, l'acusat va contradir la versió de la fiscalia tot adduint que la víctima el va increpar i el va perseguir pel carrer amb una ampolla trencada i un ganivet. Va relatar que tots dos van entrebancar-se, que a la víctima li va caure el ganivet i que ell el va recollir per defensar-se. Segons va adduir, la víctima el va acabar "acorralant" contra una paret i aquesta es va abalançar contra ell, clavant-se "accidentalment" l'arma que va acabar produint-li la mort. Finalment, l'acord de conformitat reconeix parcialment aquesta versió.

La conformitat manifestada per la defensa de Yahya va suposar la dissolució del jurat popular que havia d'emetre el veredicte el passat 18 de setembre, cinc dies després de la seva constitució.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta