30 d’octubre del 2013

Batea manté el pols amb la Generalitat i clausura el centre de rehabilitació de la Fundació Terra Alta Segle XXI



BATEA (Terra Alta).- L'alcalde de Batea ha ordenat la clausura temporal del servei de rehabilitació que presta la Fundació Terra Alta Segle XXI. El socialista Joaquim Paladella ha assegurat que el centre des d'on aquesta entitat privada presta el servei de rehabilitació no té els permisos preceptius ni compleix les condicions que requeria el concurs obert pel departament de Salut, i que va acabar guanyant el passat juliol per adjudicar-se la prestació de la rehabilitació a Batea, en detriment del servei públic de l'Ajuntament a càrrec de Sagessa.

Segons el mateix Paladella, "hi ha múltiples irregularitats i són clares". Entre els seus arguments destaca el fet que la Generalitat avalés que la Fundació pogués concórrer a la convocatòria per optar a rebre l'adjudicació del servei després d'assegurar que disposava dels permisos i de les dependències requerides. Un fet que ha qualificat de "falsedat en document públic". Segons ha recordat, en el concurs públic, CatSalut imposava la condició de disposar de dos edificis per prestar el servei de rehabilitació tant al poble de Batea com a la comarca de la Terra Alta. Però, segons el mateix Paladella, un dels immobles inscrits, a l'avinguda Tarragona, correspon a una casa particular no vinculada amb l'empresa. L'altre, el centre de dia construït per la mateixa Fundació, no té la llicència per efectuar la rehabilitació ambulatòria. Així, Paladella ha acusat la Generalitat de voler beneficiar la fundació i li ha reclamat la rescissió del contracte.

Quan es va conèixer que la Generalitat havia adjudicat a la Fundació Terra Alta Segle XXII el servei de rehabilitació, l'equip de govern de Batea va plantejar la convocatòria d'una consulta popular aquest pròxim diumenge, 3 de novembre, perquè els veïns decideixin quin de les dues opcions, la "pública" de Sagessa, o la "privada", prefereixen apel·lant al "dret de decidir" de la població. Però dilluns, després de constatar diverses irregularitats, l'alcalde de Batea va ordenar el cessament de l'activitat de la Fundació ja que segons Paladella, aquesta no disposa dels permisos per donar el servei a les mateixes instal·lacions del centre de dia.

Per tant, l'equip de govern decidirà en les pròximes hores si celebra la consulta popular o no. La voluntat del govern de Batea és ara trobar "solucions" perquè els veïns puguin disposar d'un centre legalitzat on acudir per fer la rehabilitació. Aquest dijous, el govern municipal té previst posar aquest plantejament sobre la taula del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, a qui fan "responsable" de la situació, com a coneixedor de "què va passar", i li exigeixen ara solucions ràpides.

Via Canal 21 Ebre i ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta