30 d’octubre del 2013

L’alcalde de Sant Jaume d'Enveja desconfia d'Arias Cañete pels seus antecedents transvasistes



SANT JAUME D'ENVEJA (Montsià).- L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, el socialista Joan Castor Gonell, ha afirmat aquest dimecres que no s’acaba de creure el ministre d’Agricultura i Medi Ambient, que dilluns va assegurar que el govern de l’Estat no té intenció de fer nous transvasaments. Miguel Arias Cañete va accedir a reunir-se a l’Ametlla de Mar amb membres de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, i va voler deixar clar que l’aprovació del nou pla de conca i la posterior revisió del Plan Hidrológico Nacional (PHN) no preveu la realització de transvasaments del riu. En declaracions a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Castor ha assenyalat que, tenint en compte els antecedents, costa de creure que el govern del Partit Popular no tinga intenció de recórrer als transvasaments, per molt que a l’Ebre no hi ha prou aigua per poder fer-los.

En canvi, Gonell ha celebrat el compromís d’Arias Cañete de col·laborar amb la Generalitat en la lluita contra la plaga del caragol maçana. L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja ha recordat que a l’inici de l’actual campanya de la sega, amb el suport dels empresaris agrícoles, van establir una sèrie de mesures de control per evitar l’expansió del caragol poma al marge dret del Delta. Segons Gonell, el caragol maçana és un tema que preocupa molt, i per això cal intentar tirar endavant les mesures del pla de xoc proposat per la Generalitat.

En la mateixa entrevista, Gonell ha afegit que l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja fa temps que està promovent que els propietaris agrícoles del municipi experimenten amb conreus alternatius a l’arròs. L’alcalde ha apuntat que una opció és conrear determinats arbrers fruiters o també arbres amb un cicle ràpid de creixement, per destinar la fusta de la poda a la biomassa. Però Gonell ha assenyalat que són projectes que encara necessiten la inversió inicial.

1 comentari:

  1. ...si señores, son muchos los ciudadanos de esas tierras nuestras, que "no terminan de creerse al señor ministro "pleniponteciario" Cañete..., y mas si se mira el curriculum de el y familiar mas amigos del alma, del señor ese..., tienen negocios con la gasolina-carburante de barcos que compran en Gibraltar, y los revenden en alta mar a otros barcos que no lo compran a empresas españolas, tienen enormes extensiones de tierra que para sacar muchas pelas, necesitan agua dulce, aqui esta lo del "paseo militar, hechandole güevos", para ello se lio con los valencianos y mandar el agua hasta Almeria...las tierras siguen donde estaban, mas tarde o temprano "volveran" a marear las perdices (no digo la perdiz)..., por eso es aconsejable traer agua dulce francesa...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta