31 d’octubre del 2013

Boi Ruiz assegura des de Tortosa que 'ningú ha de patir pels medicaments'

TORTOSA (Baix Ebre).- El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha volgut aprofitar la seua estada a Tortosa, aquest dijous a la tarda, per donar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania assegurant que "ningú ha de patir pels medicaments". Ruiz s'ha mostrat convençut que els farmacèutics són prou responsables com per no tirar endavant amb una mesura dràstica que, per altra banda, el conseller ha deixat clar que no es pot fer. "Ni nosaltres podem fer pagar el 100% del medicament ni els farmacèutics poden deixar de lliurar-lo", ha asseverat. El titular de Salut confia, tal com ha dit el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que els diners del crèdit ICO pels proveïdors arribin en els pròxims dies, i ha reclamat "seriositat" al govern de l'Estat.

 Ruiz s'ha mostrat molest en què s'hagi tornat a retardar un pagament compromès i ha demanar "seriositat" al govern espanyol. "Entenem que ha estat un error i que els diners arribaran en els pròxims dies, però no és possible que aprovem una Llei de morositat i que el propi Estat sigui incapaç de fer-la complir, generant un efecte cadena que ens fa a totes les administracions incomplir-la", ha lamentat des de Tortosa.

El conseller ha reiterat que "ningú" deixarà de tenir el seu medicament i que si, en algun cas, algun laboratori no pot servir-lo a alguna farmàcia "el buscarem allà on sigui". També ha negat que es pugui fer pagar el 100% del medicament al malalt i que els farmacèutics "per llei" no poden prendre aquesta iniciativa. "Els farmacèutics són prou responsables per no prendre una decisió d'aquest tipus perquè ni nosaltres podem fer pagar ni els farmacèutics poden deixar de lliurar el medicament. Això tindrà una solució, com la vam tenir fa uns mesos que ens vam trobar en la mateixa situació", ha afegit. 

Sobre l'alerta feta pel Col·legi de Farmacèutics que algunes farmàcies havien hagut de tancar darrerament, el conseller ha assegurat que en la majoria de casos són establiments que no han pogut assumir el valor de la compra per la qual la van adquirir. "Les farmàcies han baixat la seva facturació, han reduït els marges, hem baixat el preu del medicament, i han fet un enorme esforç i, per això, els hi hem de fer un agraïment important", ha afegit. Amb tot, Ruiz ha assegurat que el model de farmàcia no tornarà a ser el mateix, i ha assegurat que s'està treballant per reconvertir unes 3.000 farmàcies de Catalunya en centres de serveis sanitaris, on es pugui fer l'atenció a malalts crònics. 

Noves instal·lacions del Pere Mata a Tortosa

El conseller de Salut ha fet aquestes declaracions després de la inauguració del nou Servei Especialitzat en Salut Mental per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual a Tortosa. La posada en marxa del nou centre, gestionat per la Fundació Pere Mata, permetrà que els 100 pacients que s'atenen actualment no s'hagin de desplaçar a Reus; alhora, es podran atendre més persones de les Terres de l'Ebre amb discapacitat intel·lectual que també pateixen una malaltia mental. 

A més de l'avaluació, el diagnòstic i tractament integral de la persona afectada, el centre també realitza tasques de suport, informació i orientació a les famílies. Aquest nou servei inclou accions de formació, coordinació de casos entre diferents serveis implicats, coordinació del Grup d'Estudi i Derivació (que s'encarrega d'avaluar les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental a la Regió Sanitària), centralització de les demandes, derivació dels casos, entre altres.

El conseller també ha inaugurat el nou Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Tortosa, gestionat també per la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre i que fins ara s'ubicava a la Clínica Terres de l'Ebre de Tortosa. El trasllat d'aquest dispositiu ambulatori permetrà millorar les condicions d'atenció als infants i joves de les Terres de l'Ebre afectats per una malaltia mental. Actualment atén unes 6.000 visites anuals.

Tots dos serveis s'ubiquen en un local de 1.000 metres quadrats, al barri de Ferreries de Tortosa, amb espais diferenciats i accessos independents, que permeten avançar en l'atenció i el servei a les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental de les Terres de l'Ebre.

A l'acte també hi ha participat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; el director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó; el director mèdic de l'Àrea de Discapacitat Intel·lectual del Grup Pere Mata, Francisco Aguilera; el secretari de Participació Local en Salut, Francesc Sancho; i el director dels Serveis Territorials de Salut a Terres de l'Ebre, Albert Gómez, entre d'altres.

Via ACN

8 comentaris:

  1. ...bueno, es que los señores de los madriles, lo retrasaran todos los pagos todo lo que puedan para que se cree malestar entre la ciudadania y ya tienen a los "chupavergas" de turno que saldran en las televisiones preparadas (interconomia y los de 13tv) a sotar lindezas como "no pagan a los farmaceuticos, y encambio se gastan el dinero con representaciones diplomaticas", o "no pueden pagar los medicamentos de los jubilados y los Pujol se llenan los volsillos a manos llenas", es decir, enredar tras enredos, lo suyo es joder la marrana a los catalanes...

    ResponElimina
  2. Si bé que és cert que el govern de Madrid ens "xuleja" els quartos, també hem de destacar que a CiU ja li va bé la cosa, aprofitant l'excusa de que ens tanquen l'aixeta per engegar un preocès de privatitzacio salvatge de la sanitat catalana. Tant Ruiz com tots els nous gestors provenen de la medicina privada o concertada, i per supost tots afins a Convergència, per tant seran aquests "afectos" al règim qui es repartiran els diners de la privatització. De vegades cal fer notar que tenim als lladres a casa, per molt que es tapin darrera d'una estelada.

    ResponElimina
  3. Hagués estat bé que els de la " via ACN " ens haguessin informat del tot. Pel que sembla, el Conseller, el mateix dia, va deixar de pronunciar una conferencia programada en la inauguració del curs de l'acadèmia de ciències mèdiques a l'URV, per temor a que li fessin un boicot per part d'assistents amb actitud reivindicativa però que li havien assegurat que no ho farien.

    ResponElimina
  4. Ja em perdonareu, però l'oposició actual fa massa demagògia amb el tema del model sanitari català. La progressiva atomització del sistema sanitari català en proveïdors, alguns d'ells en base municipalista i que va consentir el PSC en la dècada dels 90, atès el seu poder metropolità, i el seu procés encobert de "mutualització" no es va aturar durant l'època del tripartit. Ara aquest model està evolucionant en la direcció en la que va ser creada. No pretenia la Llei d'Ordenació Sanitària de Catalunya de 1990 fomentar la competitivitat entre proveïdors? Algú pot dubtar que el terme competitivitat és un eufemisme nascut dins la ideologia liberal-conservadora per referir-se a negoci-empresa? Menys demagògia haurien d'utilitzar algunes persones ideològicament afins al tripartit. Per encarar el futur ens falta rigor, i no n'hi ha a cap casa...

    ResponElimina
  5. Sense entrar en temes demagògics, que donaria per sucar-hi pa i dits, Canalero, què pensaries d'un ramader que fa guardar el seu ramat a un llop ???.

    Més o menys és el que ha fet el "vostre" govern amb la Sanitat...

    ResponElimina
  6. Doncs malament. Aquest conseller, no és del "meu" govern. Però n'estic cansat que els socialistes, republicans i els d'Iniciativa critiquen aquest model de sanitat que han contribuït a crear des de la dècada dels 90. Ni Convergència es va atrevir a aprovar el que va aprovar el tripartit: La llei de l'Institut Català de la Salut a l'any 2007, que obri la porta a estendre el règim de dret laboral a tots els nous treballadors. Que seguim fent demagògia? Com es pot mantenir dir a la vegada que és millor que el treballador sigui laboral i la sanitat sigui gestionada amb criteris 100 % públics? Que els laborals són per definició més eficients que els estatutaris? Molta ignorància, molta incompetència, molta demagògia.

    ResponElimina
  7. De tots...

    Home, no serà el teu "govern" ni el "teu" conseller, però la manera en què els defenses dóna que pensar ...

    I mai diré que el govern que anomenes "tripartit" fés bé totes les coses i aquest que tenim ara ho faci tot malament, però "ni tanto, ni tan calvo" ...

    De la resta de comentaris, gens demagògics per cert, no vull ni parlar-ne, perquè ho faríem massa llarg, però sempre estaré a favor de la sanitat pública i gratuïta, mai a favor de la privada quan signifique que només les persones amb recursos la poden utilitzar ...

    ResponElimina
  8. Que jo he defensat al conseller? Fes-t'ho mirar Armando. Dis-me quina frase m'he perdut on defensi al conseller. Repeteixo que critico la demagògia que se'n fa actualment amb la sanitat a Catalunya per part d'algunes persones de l'òrbita política del tripartit. Ignorància. La sanitat pública se la van carregar quan es va aprovar la LLei d'Ordenació Sanitària de Catalunya a l'any 1990. Pots veure altres opinions a
    http://www.eldiario.es/sociedad/Breve-historia-privatizacion-sanitaria-Espana_0_140686652.html
    On estàven aquests que fan tan de soroll a l'any 1990? I no ho dic les persones a títol individual, perquè moltes potser eren massa joves per conèixer l'abast d'aquesta legislació. On estava el PSC? Al capdavant del Consorci Sanitari de Barcelona? Que va fer el tripartit per l'ICS, el Clínic i l'Hospital de Sant Pau de Barcelona? Armando, parla el que vulguis, però sé de que parlo. Privatització no. Demagògia, tampoc.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta