31 d’octubre del 2013

Tortosa aplica la reversió a l'Ajuntament d'un miler de nínxols del cementiri de Sant Llàtzer



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa iniciarà la reversió d'un miler de nínxols del cementeri municipal de Sant Llàtzer, dels quals se'n desconeix la propietat. Per aquest motiu, s'ha posat unes etiquetes als 1.041 nínxols informant sobre el procés de reversió que començarà amb els 300 que fa més temps que estan en desús i que mostren un mal estat de conservació. Aquest procés s'inicia després de la campanya que es va posar en marxa fa més d'un any per regularitzar la totalitat dels més de 6.000 drets funeraris del cementiri, i dels quals l'Ajuntament en desconeixia la propietat de la meitat.

El govern municipal també va recuperar una taxa per nínxols de 18 euros anuals amb l'objectiu d'actualitzar les dades dels titulars. Bel ha explicat que aquesta taxa també ha permès augmentar lleugerament els recursos que revertiran en la millora del manteniment del cementeri municipal. Entre aquestes millores n'ha destacat la posada de flors en alguns nínxols, la millora dels carrers, la pintada d'una de les parets, i l'arranjament provisional del carrer d'accés.

D'altra banda, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ha explicat que en la propera sessió plenària de novembre s'aprovarà provisionalment l'ampliació d'usos en unes zones industrials perquè pugui haver-hi equipaments, així com una ampliació de les instal·lacions de l'empresa Celulosa de Levante.

En el ple també s'aprovarà la modificació d'una ordenança fiscal que regula la taxa pel aprofitament del domini públic municipal. Aquesta modificació afecta a l'exposició d'aliments, flors, o altres dels establiments comercials. En aquesta línia, Bel ha dit que la taxa diària de metre quadrat per ocupació de la via pública passarà a ser anual. D'aquesta forma, la taxa de 150 euros per metre quadrat any passarà a una taxa permanent d'uns 30 euros per metre quadrat.

Finalment, Bel també ha detallat que a finals de novembre es celebrarà un ple de caràcter extraordinari per aprovar definitivament el pressupost municipal per al 2014.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta