30 d’octubre del 2013

Catalunya reclamarà a l'Estat la creació de la comissió mixta per gestionar la finca de Bombita

DELTEBRE (Baix Ebre).- La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament ha aprovat una proposta d'ERC instant el Govern a exigir a l'Estat que creï urgentment la Comissió Mixta per a la gestió de la finca 'Bombita' de Deltebre. La posada en marxa d'aquesta comissió -integrada per l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament-, un compromís assumit per la Secretaria d'Estat de Canvi Climàtic l'any 2011, havia de permetre gestionar la finca adquirida un any abans per 9,5 milions d'euros pel govern espanyol per recuperar els aiguamolls de la zona i impulsar l'economia a través del turisme ambiental. La proposta ha comptat amb 17 vots a favor i els tres en contra del PP.

El text presentat pel diputat republicà Lluís Salvadó ha incorporat una esmena d'ICV, però no la CiU, que reclamava la transferència de la finca a la Generalitat, perquè consideren que el traspàs s'hauria de fer directament al municipi. Malgrat això, els convergents han acabat votant també a favor.

Salvadó ha destacat la urgència de la proposta, que ha de permetre "potenciar els valors mediambientals i paisatgístics d'aquesta finca aplicant un pla de dinamització turística que la converteixi en un gran actiu econòmic on desenvolupar un turisme sostenible i pol d'atracció de les Terres de l'Ebre". La compra per part de l'Estat formava part, inicialment, d'un projecte per aturar la regressió al Delta, recuperant els aiguamolls i obrint al públic l'espai. 

L'executiu del PP, però, ha deixat al calaix la proposta i no hauria descartat tornar a destinar la finca de més de 500 hectàrees al conreu d'arròs, un fet que va aixecar una gran contestació popular fa 30 anys i va desembocar en la creació del parc natural. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, ha valorat positivament la votació i ha criticat per "obstruccionista" el vot en contra del PP, tot acusant-lo de defensar "interessos amagats" per "patrimonialitzar" la finca per a l'aprofitament d'"uns quants interessos particulars", que podrien conduir a la seua venda.

"Vetllarem amb tots els nostres mitjans perquè no sigui així, volem que tothom pugui aprofitar la finca 'Bombita', que en puguem fer un actiu turístic i econòmic que recaigui en benefici de tot el municipi", ha tancat el regidor republicà.

Via ACN

1 comentari:

  1. ...¡hombre!...y tanto que "hay unos escondidos intentos" de privatizar esta gran finca (¿eh!...señores caciques de "alla bajo"?...que casualmente sois los terratenientes, que queriais vender a los valencianos el agua del rio)..., la Generalitat, que se la quede, y destinarlo todo al turismo de parques naturales..., y porque no compran en USA, unos cuantos bisontes de granja (pues alla tienen criaderos -ranchos- para la carne), y que pasten y se procreen..., el dia de mañana serian unos buenos ingresos..., muchos españoles van a Estados Unidos, a la practica cinegetica de esos animales..., tambien se podria hacer lo mismo con urogallos, y pavos salvajes americanos...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta