5 d’octubre del 2013

Més de 27.000 internautes reclamen l'aturada del Castor, que ha registrat un altre sisme de 3,1 graus

VINARÒS (Baix Maestrat).- La costa de Castelló i les Terres de l'Ebre ha registrat aquest divendres a la nit, pocs minuts després de les deu, el quart terratrèmol del dia al voltant dels tres graus a l'escala de Richter. Aquest, concretament, ha estat de 3,1 graus, segons l'Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment. L'epicentre s'ha situat a la mateixa zona dels sismes anteriors, on aquest divendres ja se n'han produït prop d'una trentena. Des de les tres de la tarda, quan hi ha hagut un sisme de 2,9 graus, s'han registrat sis moviments al voltant dels 2 graus de magnitud. Cap a tres quarts de cinc de la tarda, hi ha hagut el més fort d'aquesta sèrie: ha arribat a 2,1 graus.

Els altres dos terratrèmols de certa magnitud que hi ha hagut aquest divendres han superat els 3 graus de l'escala de Richter. Un ha estat de 3,7 graus, i s'ha registrat cap a tres quarts d'onze del matí. Poc més d'una hora més tard, s'ha produït una rèplica de 3,3 graus.

D'altra banda, més de 27.000 signatures demanen al ministeri d'Indústria el tancament definitiu del magatzem de gas subterrani Castor, situat davant les costes de Vinaròs. La iniciativa, impulsada per una veïna de Benicarló a través de la plataforma 'Change.org' ha superat aquest divendres el seu primer objectiu, fixat en 5.000 signatures. La convocant denuncia que els sismes "no són naturals" i que els veïns porten nits sense dormir amb la por que el terra torni a tremolar. "Estem molt a prop d'una central nuclear i no vull ni imaginar-me el que podria passar", relata.

"Diumenge de matinada va tremolar casa meva. I dilluns. I dimarts. I dimecres. El pitjor és que no són sismes naturals, sinó que es van produir mentre es treballava en l'anomenat Projecte Castor, que pretén utilitzar un antic pou de petroli per emmagatzemar gas natural al subsòl", explica la convocat de la protesta.

"El que no té sentit és autoritzar un magatzem de gas que està provocant terratrèmols i a tan sols 80 quilòmetres d'una central nuclear, és que ens hem tornat bojos?", continua la denunciant.  La convocatòria lamenta que s'oculti informació sobre les conseqüències del projecte i reclama que s'ha de tancar definitivament el Castor i desmantellar la plataforma abans no causi un desastre major.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta