5 d’octubre del 2013

La Generalitat enviarà a la fiscalia de Medi Ambient tota la informació sobre els sismes del Castor

TORTOSA (Baix Ebre).- El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquest divendres des de Tortosa que el Govern traslladarà, dilluns o dimarts de la setmana vinent, a la fiscalia de Medi Ambient tota la informació de què disposa sobre la crisi sísmica de les Terres de l'Ebre provocada pel projecte Castor. L'objectiu és que aquesta via agilitzi l'obtenció de tota la informació per part de l'empresa, Escal UGS, i del govern espanyol, als quals també s'ha fet la petició "formalment". Segons Homs, es demanaran responsabilitats a l'empresa "si les coses no s'han fet bé " i a l'administració de l'Estat si no s'han complert els requisits administratius, però ha insistit en què l'objectiu ara es recavar tota la informació.


La Generalitat ja ha fet arribar una petició "formal" a l'empresa que gestiona el magatzem de gas Castor, a Escal UGS, i també al Ministeri d'Indústria perquè se li faciliti tota la informació sobre el projecte, els estudis que es van elaborar abans de la seva aprovació i sobretot "quanta causa- efecte" ha tingut la injecció de gas matalàs a la planta submarina en la crisi sísmica que ha provocat.

Dilluns o dimarts, el Govern farà arribar a la fiscalia de Medi Ambient competent a Catalunya tota la informació de la qual disposa perquè "tingui elements per començar actuar". Una via que, segons el conseller de Presidència, Francesc Homs, podria agilitzar la recopilació d'informació que estan reclamant a l'empresa gestora del Castor i al govern espanyol.

La Generalitat no descarta demanar responsabilitats a Escal UGS i a l'administració de l'Estat si, un cop aclarits els fets, es constatés que la injecció de gas al magatzem submarí no s'hagués fet correctament, o si no s'haguessin complert els permisos, estudis previs i requisits administratius que pertocaria en un projecte gasístic com el Castor. El conseller de Presidència ha insistit, però, que "l'objectiu en aquests moments no és buscar responsabilitats" sinó buscar informació per poder fer arribar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania.

Les dades de l'IGP per calmar els veïns

Homs també ha demanat que es defugin missatges alarmistes i ha assegurat que les dades amb què treballa l'Institut Geològic de Catalunya (IGC) fan pensar que els sismes no creixeran en intensitat. "Tenim fonaments de tranquil·litat", ha assegurat. El conseller ha refusat qualsevol "especulació" que pugui desconcertar i espantar encara més a la població.

La responsabilitat política

El conseller Homs també ha reclamat a PP i PSOE que defugin en aquests moments "baralles" polítiques sobre la responsabilitat d'uns i altres en l'aprovació i concessió del Castor i que no "es polititzi" el problema perquè "al final qui rep és la població". Homs ha assistit aquest divendres a la primera reunió de seguiment de la crisi sísmica amb representants de l'adminsitració local de les Terres de l'Ebre a Tortosa.

Via ACN

18 comentaris:

  1. Perdoneu.......Què fa l'alcalde de Tortosa a la foto ? .
    Per què no el d'Alcanar, o la Ràpita, o Amposta, o Ulldecona ? O els presidents dels Consells comarcals del Baix Ebre i Montsià. Què no és un tema que afecta a les dues comarques i principalment al Montsià ( de moment ) ?
    El delegat, correcte .

    ResponElimina
  2. Jotabe...Tortosa es la capital de estas tierras, en Tortosa tenemos la delegacion de la Generalitat para estos territorios, es muy normal que el alcalde de Tortosa este con ellos, es mas creo que tambien es diputado o senador en Madrid, y mas cuando se trata de una emergencia, afortunadamente no ha pasado nada grave, dentro de la problematica que se nos ha desarrollado, pero han hecho muy bien en reunirse, ademas los otros alcaldes estan al frente de sus ciudades y pueblos, pensad que son unos momentos delicados...

    ResponElimina
  3. Ahora lo entiendo ...

    "Los otros alcaldes estan al frente de sus ciudades y pueblos" ... dice el Sr. Albertito.
    El Sr. Bel tambièn dijo que mientras fuera Alcalde de Tortosa no aceptaría "nunca de los jamases" un cargo en Barcelona o Madrid.

    Donde dije Diego, digo digo ...

    (Para que compruebe el Sr. Albertito que también sabemos escribir en la lengua del imperio, faltaría más...)

    ResponElimina
  4. Sr. Armando Gresca...creo que el Sr Bel...dijo lo que dijo para el primer mandato de su cargo como alcalde de Tortosa...y lo cumplio...despues vino el 2º mandato y en ese 2º mandato NO PROMETIO nada de todo esto... asi que no podemos protestar por ello... ademas tenemos un eficiente sub-alcalde permanente y con dedicacion plena al cargo y lo hace bastante bien...otra cosa, la lengua del imperio era antes, este imperio cada vez sera mas pequeño, el idioma castellano (y no el idioma español) se esta hablando por muchos millones de almas...

    ResponElimina
  5. De las promesas del Sr. Bel, mejor que no hablemos ... ( Y también PROMETIÓ POR 2ª VEZ que nunca de los jamases haría como su antecesor el Sr. Sabaté, marchando de senador a los Madriles ) ...( Y si le conviene, hará como San Pedro) ...

    Del sub-alcalde a dedicación completa, mejor no hablemos tampoco ...

    De lo del imperio, NON COMENT ...

    ResponElimina
  6. albertito magnum, " Si sóc alcalde de Tortosa, no agafaré cal altra responsabilitat política ", Aquesta promesa no té cap altra temporalitat o condicionament que no vingui determinat pel fet de ser o no ser alcalde. És igual que ho digués al 2007 com al 2011. Què no ho és alcalde ? Pos això !
    En este enllaç tens la captura del titular del diari:
    http://hemerotecaparticular.blogspot.com.es/2013/10/blog-post.html

    ResponElimina
  7. sr ximo...yo no lo interpreto como ustedes...el señor este lo hizo en el primer mandato y lo cumplio...y despues se presento a la reeleccion, pero en su campaña para un 2º mandato, yo no escuche nada de lo dicho en su primer mandato...una cosa es para lo primero y otra para lo segundo, que algunos quieren que lo prometido en el primer mandato tiene que seguir en el segundo...la verdad yo no lo veo logico a menos que se sea enemigo politico de su opcion politica...pero esto realmente no desmerece su tarea politica realizada al frente de su ayuntamiento...pero repito, sus enemigos o contrincantes en politica tienen cualquier derecho a negatizarle su tarea al frente del consistorio municipal con el fin de intentar restarle menos votos y por lo tanto concejales al partido mayoritario que ahora padece la ciudad...pero repito...en este segundo mandato el no ha hecho lo contrario de lo que nos prometio a los tortosinos, y conste que yo no soy de CiU para nada...asi que no me señaleis como su defensor...yo soy hoy por hoy simpatizante de la CUP, de Esquerra Republicana y de Convergencia... porque son partidarios al 100x100 de lograr nuestra independencia perdida desde 300 años...

    ResponElimina
  8. ...a parte de lo dicho ese señor Alberto Beltran Rodriguez... parece que la cuspide del partido CiU en Barcelona...ya lo querian fichar para cargos mas elevados, ya cuando su primer mandato... por lo tanto yo me presupongo que en su 2º mandato, cogeria alguna otra cosa mas...

    ResponElimina
  9. Molt bé. albertito magnum -i el seu alter ego- Alberto Beltrán. he he he

    ResponElimina
  10. ...señor ximo...igual usted sabe mas cosas que otros, y por eso se rie...yo por mi parte no conozco personalmente a este alcalde, solo lo conozco de fotos,tv,procesiones...que ultimamente en las procesiones no va de alcalde...o en el lugar de la alcaldia...

    ResponElimina
  11. ...sr.ximo...yo solo he expresado lo que yo he visto de este alcalde con relacion a sus cargos o puestos relevantes, no hace falta mas que ver la prensa local de aquellos años, eso si, tan pronto se presento a candidato para el Senado, empezaron a lloverle criticas...

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. Un consell Alberto: Quan utilitzes diferents nicks deixa passar un temps prudencial entre tots dos he he . I si en un escrius en castellà i a l'altre en català, encara millor.

    ResponElimina
  14. Albertito Beltrán,

    Fes-t'ho mirar, que alguna cosa et falla ....

    CDC o CiU, 100 % partidaris de la independència ???...

    Quan, i de quí ??? ...

    Jo tampoc tinc cap militància política i he votat a CiU, ERC, PSC, ICV i en blanc, però les majories absolutes no m'han agradat mai, ni de dretes ( com ara a Tortosa i a Espanya ) ni d'esquerres ( cas PSOE ) ... Sempre la caguen ( amb perdó ) ...

    ResponElimina
  15. Home Armando, ja veig que no recordes que des del primer alcalde democràtic de la ciutat, Vicent Beguer, tots, excepte l'actual, han sigut a base de pactes entre partits. La qual cosa tampoc, diria jo, que ha fet que la ciutat hagi millorat lo suficient com a molts ens agradaria. Sembla ser que no importen quines majories siguen, ni com siguen. Jo dubto molt si son les persones que no hi arriben, si el sistema és en si decrèpit, o si és una utopia. Fa molts, molts anys mon pare em deia que si agafes a tots els polítics i els fots a un sac i els vas traient d'un en un, tots fan la pesada de lladres. Tal vegada dec ser un descregut de mena que ha anat empitjorant amb els anys. Però, em sembla que aquest mal està prou estès per tot arreu. Potser això explique que l'abstenció s'hagi convertit en la reina de la democràcia.
    Tant de bo algun metge hi trobe la sol·lució a l'ADN. Encara que per a un descregut la medecina no sigue més que una colla de tiretes mal posades. Tapen un mal d'un lloc, però, en fan sortir un altre ves a saber on.

    ResponElimina
  16. Armando Gresca...yo soy albertito magnum, no Albertito Beltran...

    ResponElimina
  17. Home, Albertito, si tú mateix envies els comentaris des de 2 nicks diferents ...

    Potser hauria d'aver escrit Alberto Beltran ... Disculpa ...

    ResponElimina
  18. i,

    En el fons estem dient el mateix ...

    Perdona'm tú també, però tinc bastant memòria i sè com han anat les votacions a Tortosa des del 1979 fins avui... Però prefereixo els pactes entre partits ( encara que alguns no els entengui ningú, cas PP i PSC ) que no el "rodillo" actual, que ni fa ni deixa fer ...

    Això no vol dir que penso que tots els polítics són uns lladres... N'he conegut i en conec de molt treballadors i honrats, encara que també n'he conegut i en conec que el "poder" els ha fet canviar molts dels seus plantejaments ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta