25 d’agost del 2011

Tortosa obre el nou Mercadona i anuncia el nou Decathlon per al novembre


L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va visitar aquest dimecres al vespre el nou hipermercat que Mercadona ha obert dimarts passat al pla parcial Portal de Ciutat Centre, al costat de l’autovia de l’Aldea. Bel va visitar el nou centre comercial acompanyat per la primera tinent d’alcalde, Meritxell Roigé, i pel regidor de Promoció Econòmica, Emili Lehmann. En aquest sentit, Bel va aprofitar la inauguració del nou Mercadona per anunciar que la multinacional Decathlon obrirà el centre comercial que està construint a Tortosa el proper mes de novembre. Això és abans del que s’havia previst inicialment, que era amb motiu de la campanya de Nadal.

Precisament, el nou Decathlon s’està construint en uns terrenys adjacents al nou hipermercat que Mercadona ha obert a Tortosa. L’alcalde es va congratular de la implantació d’aquestes dues empreses a la ciutat, ja que dinamitzen l’economia local i ajuden a crear llocs de treball. En aquesta línia, Bel va assegurar que molt aviat es podrà anunciar l’arribada de noves empreses. Mercadona ha invertit dos milions d’euros a Tortosa i ha creat 40 llocs de treball, mentre que la inversió prevista per Decathlon s’apropa als cinc milions d’euros.

Mercadona, la nova botiga per ambiants · El nou supermercat de Mercadona a Tortosa té una superfície de venda de 1.600 metres quadrats i un aparcament amb 200 places, en una parcel·la de 10.007 metres quadrats. Aquest Mercadona té les característiques d’un innovador format comercial que l'empresa valenciana anomena “Botiga per ambients”. Es tracta d’un nou concepte de supermercat que permet optimitzar al màxim l’acte de compra gràcies a una millor distribució de l’espai, al disseny exclusiu de les seccions i a la dotació de més espai perquè el client pugui accedir còmodament als productes. Per altra banda, aquest model de botigues també es considera més sostenible des d’un punt de vista mediambiental, ja que incorpora una sèrie de mesures que redueixen fins a un 20% el consum energètic de les instal·lacions. Entre les singularitats del nou equipament comercial també hi ha una sala de formació per a la plantilla. Mercadona té actualment 157 botigues a Catalunya i un Centre Logístic a Sant Sadurní d’Anoia. Tortosa ja compta actualment amb un Mercadona al barri de Ferreries, que l'empresa té previst mantenir i millorar. La plantilla de la companyia a Catalunya ascendeix a 8.755 persones, totes amb contracte indefinit.

Imatge Ajuntament de Tortosa

34 comentaris:

  1. Botiga per ambients.... suposo que hi estarà l'ambient "Terres de l'Ebre" amb tots els seus productes produïts a les nostres terres. O sinò no deixarà de ser una "afonadora més" de l'economia territorial.
    Una pregunta. La Meritxell va de dol? Ho dic per que com sempre va de negre. I a l'estiu, i no semblant d'estil "Gòtic"... estranya prou. Sense cap mala intenció. Si és estilisme, pos ho haurem de suportar tota la legislatura, em tem.

    ResponElimina
  2. Aprofito per a saludar a les meves amigues que han canviat de centre. Ara, quan compraré al vell, el de davant l'institut Bau, estaré una mica més sol.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Disculpa Kaesar ho pregunto seriosament.
    Si tu no saps la resposta comenta però al teu aire sense vinclar la meua pregunta, si no t'importa. Un cop establert que no te cap succés dolós que la fa vestir d'aquest depressiu color, ja ens en riurem , fotrem o afalagarem el que vulgues. "En la unica mort que pots fer broma es en la teua mateixa." Bob Fosse.

    ResponElimina
  5. ah perdona M.D.A. jo ho havia pillat ironicament, pero si tu ho havies fet amb u el sentit serios,un blog no es lo millor lloc per comentar_ho,

    ResponElimina
  6. 40 llocs de treball son 40 llocs ja va be!

    ResponElimina
  7. Sempre, i sobre tot quan la gana apreta Kaesar, cal valorar les coses una mica més globalment.
    Pot ser que semblin nous, però, s'hauria de veure que costen. Com saps aquesta es una empresa valenciana, que per tant, comercialitza molts productes d'aquelles terres. Productes que molts cops entren, en dura competició amb els nostres mateixos. També, els beneficis d'aquesta empresa no s'invertiran al territori. Quedant només l'almoina dels sous mísers com a benefici per a les notres terres.
    La llàstima és que els nostres capitals, emigren cap a paradisos especulatius via inversions borsaries i financeres i no s'aporta res des dels caspitals tortosins ea inversions al territori. Tampoc des dels "amos laietants" s'inverteix gaire. Amb el que seguim sent un territori d'espoli per part dels capitals estatals, autonòmics catalans i de comunitats veines, no millorant-se un teixit productiu del territori basat amb les seves possibilitats sostenibles i la seva ma d'obra, per qualificar en molts casos. Seguim igual de serfs, igual de mesells, igual de subdesenvolupats i sense gaire futur. Poc canvia, per a que res canvie.

    ResponElimina
  8. MdA, potser que no en fem tanta de demagògia. Vull pensar que no m'equivoco gens si dic que tu no ets de l'escola d'Anglada i companyia, Bé, jo tampoc. I ara resulta que, per una part estarem a favor de determinades situacions i drets d'uns del Senegal i en canvi negarem, o qüestionarem, que una empresa valenciana pugui implantar-se a Tortosa per si ven massa productes valencians o indirectament destrueix algun lloc de treball d'aquí. Fantastic. Se't obliga una cosa, però, a Ulldecona, per exemple, hi ha una empresa que fabrica productes de cosmètica i higiene personal per a aquesta empresa on treballen 300 persones i que distribueix a tota Espanya. A banda que, home, vols dir que no hi ha alguna que altra empresa catalana que proveís a Mercadona ? Què pretens, deixar la fabrica a Ulldecona com està ( i si pot ser que n'hi hagi una altra amb 500 treballadors )i que els supermercats que els instal·len a Andalusia o al Marroc ?
    És imprescindible criticar-ho tot ?

    ResponElimina
  9. Mira, com m'ha desvetllat la calor i els gossos, pos contesto. La meva demagogia, que s'ha posat de moda pel com veig que li copies actitud a Cucafera, coses dels socialistes decepcionats deu ser, es que no sigue favorable a la multinacionalitat ni a la globalització que ens heu servit en bandeja des de els partits que ja sabeu.
    Celebro lo de la empresa d'Ulldecona, de pas podries dir quina es i acabaries d'informar decentment.
    I parlo no de l'origen de les persones, sinó de la forma en que això serveix a que, per exemple, ens haguem quedat gairebé sense economia productiva, a banda d'una agrícola amb els preus per terra, i dues perletes aquí o enllà. Que estan dintre d'aquesta multinacionalitat, servint-la.
    No no accepto la globalització pels seus resultats i formes, anuladors del ser humà
    Si a tu tant t'agrada el capitalisme salvatge que paga preus de misèria... allà tu.
    A mi me preocupen les persones sense futur, i el futur de les que tenen present.
    T'has tret un as a la màniga que no sabia que estava a la baralla. Però ningú evitarà que compres productes d'arreu del mon, fabricats en condicions humanes pèssimes i sous de risa.
    Saps qui usa la demagogia? Els que ens fan creure que aquest és l'únic mon possible el del poder i gran capital, i que els humans hem de ser els seus serfs sempre. Com si estesem endollats a Matrix.
    La crítica te una qualitat que no te el borreguisme, que et fa pensar, prefereixo pensar i criticar ja que tot es millorable i te defectes. Si no et fes pensar no respondries més que amb "Si, que bé". I au al ramat.

    demagògia
    demagògia. Estat polític en què el govern és lliurat a la multitud.

    demagògia
    demagògia. [demagogia (castellà), demagogy (anglès)]. Segons el concepte
    aristotèlic, forma impura de govern democràtic que consisteix en exercir el poder a profit de les masses indisciplinades.

    demagògia
    demagògia. [polít] Política fonamentada en la utilització de mètodes emotius
    i irracionals per a estimular els sentiments dels ...

    La demagògia (en grec δημαγωγία), segons el concepte d'Aristòtil, és una forma impura de govern democràtic que consisteix en exercir el poder a profit de les masses indisciplinades.

    Avui en dia és considera una estratègia política que consisteix en apel·lar a emocions (sentiments, amors, odis, pors, desitjos) per tal d'aconseguir el suport popular, freqüentment mitjançant l'ús de la retòrica i la propaganda.

    També es pot considerar com un tipus pervers d'oratòria, que permet atreure cap als propis interessos les opinions dels altres utilitzant fal·làcies o arguments aparentment vàlids que després d'una anàlisi de les circumstàncies, poden resultar invàlids o simplistes.
    Polibi la va definir com oclocràcia.

    Au, toca-li les pilotes a un altre! Per exemple als polítics. Que jo no en venc cap de partit polític.

    ResponElimina
  10. Francament preferiria una cooperativa de consum.

    ResponElimina
  11. La teva demagògia també era famosa abans de canviar-te de nick, i amb l'anterior també, i amb l'altre...

    ResponElimina
  12. Ho reconec, potser lo de demagog està agafat pels pèls, però una mica pedant, vols dir que no ?.
    Pedant
    Que fa ostentació de saber o d'erudició, tenint-ne o no.
    Ens parles d'Aristòtil ( no sé sí es molt necessari per a parlar del que parlem ) i ignores la existència de l'empresa MAVERICK d'Ulldecona. http://www.laboratoriosmaverick.com/noticias/noticia%2024.jpg
    Dius que les coses s'han de valorar més globalment, estic d'acord, però fins on arriba la teva globalització ? fins el limit de les Terres de L'Ebre, Tortosa, Baix Ebre, el teu carrer, barri ?
    Quant al que comentes del capitalisme, m'agradaria assentar-nos cara a cara i anéssim veient qui és qui més animadversió, o qui contribuís més, en el nostre quefer diari i comportaments, a la seua pervivència, REAL al sistema, no amb retòrica o teoria.
    En qualsevol cas, estàvem parlant d'una gran superfície comercial que s'ha implantat a Tortosa, que ha creat uns determinats llocs de treball, que aquests son indefinits, que es dedica a una activitat fins i tot necessària, que aquesta activitat no es contaminant, etc. que, contràriament al que insinues, ven productes de la terra i catalans. I que a més, una empresa que fabrica en exclusiva per a ells està ubicada a les nostres terres.
    I clar que sí, pots preferir una cooperativa de consum. Potser el més semblant que hi puguis trobar aprop sigui l'EROSKI o Soldebre. En el primer cas però t'hauràs de desplaçar, i no sé si, per a tu, seria retre massa culte a la globalització, perquè a banda de ser a Amposta, els beneficis possiblement acaben al Pais Basc.
    En alguna cosa estem d'acord ( i segur que en moltes més ): amb l'antiborreguisme ( de tots ) i en que un altre mon és -sobre tot, hauria de ser- possible. També coincidim en que el més important seria l'economia productiva.

    Dit això, es possible que el terme demagògia no l'hagi acabat d'utilitzar amb tota la correcció.
    Ara, la frase "A mi me preocupen les persones sense futur, i el futur de les que tenen present" t'ha quedat rodona i un pel demagògica, no m'ho negaràs; perquè aprofito per recordar-te que no cal ser polític ni dedicar-s'hi per utilitzar o practicar conceptes en principi atribuïts a la terminologia política: Demagògia, populisme etc.
    Deixa'm dir-te també que, de que et serveix tanta demostració d'erudició ( tenint-la o no ) per acabar dient-me que et toco les pilotes.
    Acabo pel teu començament: no seràs un comunista decepcionat, tu ?.


    Comentari al marge:
    Resulta que som ecologistes i favorables a l'energia renovable, ara, aerogeneradors, segons i com. L'ENRON, no, que contaminava. Ara, Mercadona tampoc que no ven oli de Faiges ni arros Nomen ( que a lo mollor es de Sevilla, per cert )
    Tot plegat dona ganes d'apretar a córrer.

    ResponElimina
  13. I quines ganes de posar etiquetes!
    Tot comença preguntant per les causes del vestir de negre de la regidora.
    Està clar que no soc polític de idees prefixades, ni m'hi dedico, excepte el que escric, de rauxa, a aquest bloc. Ni que em se totes les empreses que hi han al territori. Tant erudit no soc doncs. Per a això està internet per extreure definicions bé d'enciclopèdia.cat o de Viquipèdia, lo d'Aristòtil ho diuen ells, jo, ni idea tenia, còpio, enganxo. Cal dir que no comgrego gaire en aquest "filòsof". Aquest cop no he posat enllaços, més que res per escrivint ja em tornava a entrar la soneta. Lo que ja es notava prou no? No cal molta erudició per saber que quant surt la Lluna els gossos embornen i després d'una nit de carpa mòbil embornen més. O les nits tropicals que tenim.
    Per tant era un discurs de mig despert. Però he clapat una mica més i a les set al aire.
    T'has enfadat tu, jo t'apreció ja que sols escriure força bé i raonadament, ni que discrepe.
    La meva idea res te a veure amb el marxisme-leniníme a l'us, ni combrego amb dictadures, de tot tipus. Ni amb ismés fanàtics. I si amb la humanitat i el tracte humà, cosa que no es sol trobar gaires en els supermercats. I si, solc anar a comprar a Soldebre. Lo final era un clàssic del territori, que es sol dir, sense conseqüències, quan un pensa que li diuen lo que no va en ell. Pren-t'ho així, de forma amigable.
    Resumint, em fa cosa que mentrestant Tortosa es converteix en sucursal d'imperis comercials, el valor afegit de la seva producció no creixi ni repercuteixi en el propi territori. Si dis-me anti-colonialista, res més. Aplaudiria i aplaudiré que surti de sota les pedres una empresa que valore els recursos del territori i empri personal de la nostra comunitat, ja que és en la que visc i en la que sento que s'ha de crear futurs que no siguen únicament les explotacions de les aigues, les carenes, o la mà d'obra i que els beneficis vagin als "collons de Llobera", permeteu-me el paraulot.
    No se exactament com se'n diu això, potser més autosuficiencia i equilibri? Perquè les multinacionals ja veiem com ens han tractat, plegant i deslocalitzant-se, i les administracions idem de idem. No, no m'agrada aquest model piramidal. I repeteixo una idea que, ves per on, m'ha vingut mig adormit, si em preocupen les persones sense futur, i també la continuitat dels que ara tenen treball, que la cosa, com ja veus, està força magra. Dis-li com vulgues, si la vols, te la regalo. Fes-ne un bon us. CC... Creative Commons. (això si que m'ha quedat una mica pedant)

    ResponElimina
  14. Gutijaume, tu em dius això? Tu?
    No, si al final un no podrà dir res. Que rasco potser?
    Pos no m'afeito! Vaja home!
    Lo dels nicks es per culpa de la erudició, ja t'ho dic jo. No per l'estat d'ànim. Per cert, ja és un clàssic... No pretenc passar a una història plena de mentides. Toma pedanteria quillo!

    ResponElimina
  15. plas plas plas, le damos un aplauso y le dejamos que se vaya? http://www.youtube.com/watch?v=uoneLvl3mYI&feature=related

    Quin rollo patatero mos poses aqui! Podem intercanviar opinions i encara que no ens agradin respectarles, pero es que tu et poses en tot!!

    ResponElimina
  16. Au, a fer lo dinar!

    ResponElimina
  17. Pos jo he comprat al Mercadona un whisket malta 10 years molt be de preu..

    ResponElimina
  18. Com xales Mc Calan, que ho tens prop de casa....

    ResponElimina
  19. En fas gracia m.d.a. amb lo dels vestits començan per la teva incoherencia intentan fer ironia i quan la fa un altre llavors et poses serios.
    I de lo dels productes de les terres o la globalitzacio crec que jotabe i gutijaume ja tan donat una contudent i explaiada resposta.
    P.d.El Mercadona fa un pa de nous bonissim i una gran varietat de productes sense gluten que no trobaras a cap altre supermercat.

    ResponElimina
  20. Soc un fan de Muniato, només intento imitar-lo per a que tu te'n pugues riure de mi kaesar.
    Ke t'aprofite lo pa de nous. sense gluten. I gràcies de part de la Família Roig per consumir a Mercadona.
    També ets del Villareal i del Pamesa? O avui estàs indignat pels penals no pitats i les targetes roges? Dis-me cínic. ja veus per on entra i per on surt.

    ResponElimina
  21. Esta clar que els teus motius tindràs per canviar de nick cada cop que tens una enganxada forta, em sembla que no tardarem en veure’t amb un altre ;)
    Mercadona és tot un exemple de bona gestió empresarial, preus de marques blanques amb les quals ningun supermercat pot competir i no necessiten anuncis ni revistes amb ofertes, la publicitat emprada els hi surt de bades, són els propis clients amb les bosses del Mercadona (ara amb la batuda contra les bosses de plàstic potser han d’innovar una altra tècnica). Els seus empleats són amb contracte indefinit, i té un bossa de treball per estudiants, mante un organigrama jeràrquic perfectament ordenat ...realment és un fenomen per estudiar.

    Per cert endevina endevinalla, sabeu perquè el Mercadona té tants productes sense gluten?

    ResponElimina
  22. Osti Guti, estàs a sou del Mercadona?perquè xeic, vaja propaganda!Qualsevol activitat que pugue donar feina serà benvinguda, però, és sostenible per a Tortosa tenir tres grans superficies?(Simply,Carrefour i Mercadona) a vore si lo que guanyem per un costat ho perdem per l'altre...i en lo de productes de la terra, mentre los d'aquí no mos espavilem i treballem per al territori hauran de ser los de fora qui mos donen faena, així que si no tenim empreses de casa és més per culpa de la gent d'aquí que d'altra cosa. I en los temps que corren no estem en condicions de dir que no a noves inversions...

    ResponElimina
  23. Ja m’imaginava que sortiria algun comentari per l’estil, per cert si algú del Mercadona ho veu pot fer-me arribar al número de compte que donaré, la quantitat monetària que cregui convenient.
    A veure, el sistema de cantera del Barcelona, el joc de Guardiola i la qualitat dels jugadors culés és un exemple a seguir per qualsevol club, tot i així sóc madridista fins la medul•la.
    Hem de saber reconèixer el treball ben fet i la bona gestió, podem aprendre molt.

    ResponElimina
  24. Hi ha ciutats que creen vivers d'empreses i parcs tecnològics, a Tortosa som feliços amb grans superficies que aporten treballs de baixa qualificació. L'esplendor d'una ciutat al segle XXI !

    ResponElimina
  25. Ni tot es blanc ni tot es negre
    Esta clar que tot el que pugui aportar o no el mercadona sigue del tot bo o dolent però segurament que el senyor Roig deu mirar mès aviat pels interessos de l'empresa i potser no tant per interessos dels treballadors o els productes fets de la terra,pero si ho veiguessim tot amb la mateixa regla de tres no comprariem a cap lloc.
    Pero per sort o desgracia les persones del SXXI vivim en la comoditat i en allo que no rasqui la butxaca i sigue bo.

    ResponElimina
  26. Ni més ni menys.
    A tot això, els mateixos que ara ho critiquen, no haurien criticat també si en comptes d'instal·lar-se a Tortosa no haguessin fet a Amposta ?
    En qualsevol cas, al Sr. Roig si li pot retreure que no faci valencianisme ( del bo, no blaver ) però que no faci tortosinisme o ampostinisme ?
    De fet, fa un temps van deixar de comprar a una important empresa d'olis d'Andalusia per fer-ho a Portugal i el Marroc. Demanar una militància activa en contra d'aquestes coses, apart d'inútil, és relativament just. Al cap i a la fi moltes referencies del LIDL son foranies, però si això serveix per oferir uns preus més competitius ( altra cosa es per què ) d'entrada ja va bé, primer que res als compradors.
    Respecte al desprestigi dels llocs de treball d'un supermercat, ja n'estic fins als dallonses. Que potser no estaran lo suficientment retribuïts com a la industria, segur; ara, que voleu que us digui des d'un punt de vista de categoria laboral, formació o enriquiment ( no econòmic ), creativitat etc. perquè clar, entre llimar vidres i potetes d'unes ulleres o qualsevol altra feina mecànica a una cadena d'una fàbrica i reposar o cobrar a un hipermercat.....ho tinc clar. No diguem estar al front d'una secció.

    ResponElimina
  27. Lògicament no volia dir "no" haguessin fet a Amposta. Vull dir "ho" haguessin......

    ResponElimina
  28. Lo que està clar és que la gent no comprarà més ara perquè estigue lo Metadona que abans. Si abans tothom estava en l'aigua al coll, ara també. A n'això li diuen vestir un sant per a desvestir-ne un altre. Lo que ara te gastaràs al Metadona, dixaràs de gastar-t'ho a altres llocs. Que no mos venguen duros a 4 pessetes.

    ResponElimina
  29. Hi ha una tradició del comerç a la nostra ciutat.
    Quan una botiga nova s'obri els vells botiguers observen des de les seves botigues com els hi va la cosa. Al cap de sis mesos les "sentències" es compleixen. No soc vell botiguer però de naixements i morts de botigues en se com qualsevol del poble, que hi ha mes morts que naixements.
    I com no s'ompli de vivendes aquell barri, i de gent, en los super que tenim hi ha sobre-oferta. Qui resistira? Futuròleg no vull ser-ho, però, com diu Krupp, algun sant es desvestirà. No m'importa en absolut quin sigue, però, això significarà els mateixos acomiadaments que nous treballs es creiin ara. El mercat te aquestes coses. Com si no ho sabéssim que sense creixement no hi ha progrés d'aquest model de societat.
    Ara el problema és un altre. Com mantenir la societat del benestar sense creixement econòmic?
    Economistes, teniu paper per escriure llibres?
    O un ipad, que és el que ara mola? Fabricat a Xina, clar.
    (Eso fué otro rollo amigos!)

    ResponElimina
  30. Si parlem de llocs de treball, al final, el balanç net sempre és positiu. Una altra cosa son altres consideracions, de comerç de proximitat que es perd, barris determinats que perden vida etc.
    Tu no ho saps M.d.A., -perquè no les mires estes coses- però això funciona com Sálvame: és l'oferta la que genera la demanda. No a l'inrevés, com sempre es vol fer creure.
    Per suposat si no hi han cacaus, serà una altra qüestió.

    ResponElimina
  31. Potser tingues raó. Jo gasto la tècnica molt antiga de les faves contades, i el "d'on no n'hi ha no en pot rajar". Com es un establiment més per al consum de classes mitjanes baixes, usaria la formula: total sous = total consum + estalvi.
    Si total sous es constant o baixa total consum és igual o baixa, donat que l'estalvi ja és escàs, i que el qui en te els inverteix i no va a aquesta mena de botigues, va al mercat i a les botigues de luxe. S.E. u O.
    O sigue que, com la gent dels pobles fa temps que no ve gaire, faves contades.
    En una cosa tenies raó, tu fes una carretera que hi passaran cotxes, però quants? Has fet mai la de Riba-roja a la Fatarella? Per exemple.
    És molt bonica, plena d'obres de pedra seca, i molt tranquil·la, des del principi. I si continua el preu de la gasolina igual.....??????

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta