24 d’agost del 2011

València i Múrcia refan el front comú per tornar a reclamar el transvasament de l'Ebre


Els presidents de la Generalitat Valenciana i de regió de Múrcia, Alberto Fabra i Ramon Luis Valcárcel, han reeditat este dimecres el seu front comú en favor del transvasament de l’Ebre. Ha estat en el marc d’una cimera al palau de San Esteban, a Múrcia, sobre el corredor del Mediterrani. Tanmateix, la reivindicació de l’aigua de l’Ebre també ha centrat esta trobada entre els dos presidents autonòmics. En este sentit, cal recordar que Fabra és l’exalcalde de Castelló i un gran defensor del transvasament de l’arribada de l’aigua de l’Ebre a les comarques del nord del País Valencià, a través d’un minitransvasament que es faria aprofitant i ampliant el traçat del canal de regadiu Xerta-Sénia. Fabra ha insistit en què el transvasament seria bo per a la Comunitat Valenciana, però també per a tota Espanya. Segons el nou president valencià, es tracta d’aconseguir aigua de qualitat al menor preu possible. Així, Fabra ha afirmat que València i Múrcia necessiten més aigua, mentre que en altres territoris de l’Estat “els sobra”, en una clara referència a la conca de l’Ebre.

De fet, la Generalitat Valenciana ja havia oficialitzat esta setmana la seua nova ofensiva a favor del transvasament de l’Ebre. Fabra s’havia reunit este dimarts amb la seua consellera d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, Maritina Hernández, qui ha assegurat que la Generalitat Valenciana seguirà reivindicant els transvasaments per garantir l’arribada d’aigua de qualitat i un preu més barat a la seua comunitat. Segons la consellera, l’aigua és un “factor crític de competitivitat”, i totes les actuacions de caràcter hídric han de fonamentar-se en una política estatal basada en els principis de solidaritat cap a les conques deficitàries. De fet, Hernández ha destacat que l’aigua és tan important per a la Comunitat Valenciana com l’impuls al corredor del Mediterrani. D’altra banda, sobre la sentència del Tribunal Suprem que reconeix el dret que té Castelló de reclamar l’aigua de l’Ebre, la consellera valenciana ha afirmat que la justícia ha donat suport al principi de solidaritat redistributiva dels recursos que són de tots els espanyols.






Imatge Generalitat Valenciana



1 comentari:

  1. Un “paseo militar” disfressat de solidaritat interregional ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta