25 d’agost del 2011

Gil Martí: 'La supressió de les diputacions seria catastròfica per a molts ajuntaments'


L’alcalde de la Palma d’Ebre defensa el paper de les diputacions provincials i dels consells comarcals, i rebutja l'agrupació dels ajuntaments de menys de 1.000 habitants ·

L’alcalde de la Palma d’Ebre, el convergent Gil Martí, ha defensat este dijous el paper dels consells comarcals i de les diputacions provincials, sense els quals els ajuntaments més petits del país no podrien ni oferir determinats serveis ni emprendre la majoria d’inversions. En el marc d’una entrevista a Canal 21 Ebre, que s'emet aquest dijous a les 21.00 hores, l’alcalde de la Palma ha afirmat que -avui per avui- les diputacions són les administracions que millor servei donen als ajuntaments. Així mateix, Martí s’ha mostrat contrari a la seua supressió, tal i com estan plantejant tant el PSOE com el Partit Popular per mirar d’aprimar la despesa de les administracions públiques. Segons Martí, la desaparició de les diputacions seria “terrible” i “catastròfica” per a molts ajuntaments. De la mateixa manera, l’alcalde de la Palma d’Ebre ha valorat la importància del Consell Comarcal com a fórmula per mancomunar i oferir diversos serveis municipals, com ara la recollida de residus urbans o alguns serveis socials.

En la mateixa entrevista, Gil Martí ha descartat altres tipus de mesures com les que s’han pres a Itàlia. És a dir, la supressió i agrupació dels ajuntaments amb menys de 1.000 habitants. En el cas de la Palma d’Ebre, que té poc més de 420 habitants, aquesta possibilitat ni tan sols se’ls ha passat pel cap. Finalment, Martí ha explicat que l’Ajuntament de la Palma d’Ebre encara no travessa una situació límit, a causa de la crisi i la falta de finançament municipal. En canvi, l’alcalde ha apuntat que caldrà estar alerta, així com aplicar algunes mesures per controlar la despesa i mirar de reduir l’endeutament.

Imatge Canal 21 Ebre

4 comentaris:

  1. Tot lo que fan les diputacions i consells comarcals jo ho posaria en vegueries. Pq de 41 consells comarcals passaries a 8 o 10aprox en vegueries i s'ahorraria en tot lo que comporten 41 edificis.
    I lo d'unificar municipis totalment d'acord amb l'alcalde de Palma d'Ebre

    ResponElimina
  2. Lo d'unificar municipis és algo que ja van fer els japonesos amb prou èxit.

    El què està clar és que tenim un excés d'administració que tampoc ens soluciona cap problema, massa burocràcia, massa focus de pressa de decisions, que ens comporta un alt cost en sous i una ineficiència a l'hora de gestionar els recursos i prendre decissions.

    ResponElimina
  3. La gestió publica no s’ha de basar exclusivament en el control de la despesa, sino en com evitar-la.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta