28 de maig del 2011

Un basar xinès de Tortosa fa liquidació al mig del carrer


La policia local de Tortosa va haver d'intervenir ahir al matí per evitar que un basar xinès que ha tancat les portes a l'avinguda de la Generalitat fes les últimes vendes de liquidació al mig de la vorera. El propietari els ha desallotjat per impagament del lloguer i el basar feia descomptes del 50% abans de marxar del local, els baixos de l'antiga casa Piñana (una de les joies del modernisme tortosí).

Publicat a El Punt

32 comentaris:

  1. Ben fet! Aquí a Barcelona es fa notar, la impunitat amb la que actuen molts comerciants immigrants.

    Aquesta competència deslleial i les diàries infraccions d'horaris tenen total impunitat, això sí, si en lloc de ficar Basar Xinès, fica "Bazar Chino" li arriba un inspector amb multa més ràpid de lo que canta un gall.

    ResponElimina
  2. És que montaran al seu lloc un centre de revisions sanitàries per a inmigrants...Guti, escolta xato, que el desnonament és per un assumpte PRIVAT, no pagaven el lloguer i punto...no polititzes l'asunto!I la culpa no és tant dels xinesos com de l'Ajuntament, Generalitat o qui s'encarregue dels permisos!!

    ResponElimina
  3. Estic fent referència al cas de Barcelona amb els "badulaques", que no tenen permís per tancar a les hores que tanquen i encara així, ningú els diu res.

    ResponElimina
  4. Guti, ja sabem a què fas referència, ets transparent al teu pesar.

    ResponElimina
  5. Yuca nosé exactament a que et refereixes amb aquest comentari, el que tinc molt clar és que els polítics hem anat passat de puntetes sobre el tema de la immigració i així ho hem pagat, que radicals com PxC estiguin presents a la majoria de ajuntaments de Catalunya.

    Ja ho vaig dir en el seu moment, és hora de reflexionar el perquè i un dels motius és haver obviat un problema que a la gent del carrer li és cada cop més molest.

    ResponElimina
  6. A mi m'agrada veure varietat cosmopolita a Tortosa!
    Vos hi feu fixat amb els vestits de les hindús i pakistaneses?
    Pel carrer el matí de les eleccions:
    Tu magrebí vellet amb gel·laba (en àrab جلابة) a un tortosí d'uns 40
    Que, a votar?
    Si, si. Clar, tu no pots veritat ...
    No, si jo acabo de votar també!
    Genial!

    ResponElimina
  7. Guti, no t'adones que tots els teus comentaris traspúen la teva ideología?
    En el cas dels immigrants dius que és cada cop més molest per a la gent del carrer. Perquè goses parlar en el meu nom?
    A mí em passa com a Perifèric, m'agrada veure els colors de les paquistaneses, i em meravello perquè si jo vulguès fer el mateix no trobaría aquestes combinacions (m'he criat amb l'estètica del blanc, negre i gris i no en sé). (

    ResponElimina
  8. Parlo per les 65.906 persones que han votat a un partit racista com és PxC. I no transpua ideologia sinó sentit comú i hem de dir-li a la gent que el racisme no és la solució a la immigració però també els hi hem de dir als immigrants que regentin negocis fins altes hores de la nit, que no ho poden fer i que si volen poden pagar més Impostos i muntar un pub.


    I en quan al vestir, a mi m'agrada més el vestit de pagesa, que porten les nostres pubilles!

    ResponElimina
  9. No podem defensar la inmigració només perquè porten vestidets de colors!!segur que si veiguesseu moltes de les seves cases ja no us semblarien tan boniques, llocs on no hi dixarieu viure ni al vostre gos!sovint pisos pastera propietat dels mateixos paquistanesos que exploten als seus compatriotes o a d'altres emigrants, sense oblidar els pisos que els escanyapobres del terreno (i segur que algun d'estos vota PxC,PP o CiU) los hi lloguen per a poder treure diners de cases que estan en perill de ruina...neu estos que vos agraden los colorets pel casc antic..aneu..mentre los polítics callant com a putes i que tinguen que ser los peperos y plataformeros los únics que traguen lo tema (per a mal) te molt de delicte!!

    ResponElimina
  10. Saberut precisament per aquesta raó, crec que hem de deixar de parlar de la immigració com si fos un tabú,com abans era la sexualitat per exemple, hem de començar a afrontar els problemes que presenta la immigració, perquè les coses positives ja les tenim assimilades i també en són moltes, però no els vestits de colors precisament.

    Per lo que ja és hora de que els polítics de totes les ideologies es sentin i negociïn una solució ja.

    ResponElimina
  11. Ja, ja, ja, Gutijaume i Saberut!
    De seguida feu d'un parcial un global, a més sense haber entrat en la vida a cap casa familiar immigrant!
    Al·lucinariueu i us canviaria el cap de dalt abaix!
    Au va acontente-us que el Barça és campió d'Europa i la copa l'ha aixecat un musulmà!
    Difícil no?
    Jo, orgullós i tot per l'Abidal i la única cultura, des dels ibers, que ha sigut prou independent a les nostres terres!
    De cristians ni parlar-ne!
    De misèria cap avall, i al Despuig el van desterrar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  12. Guti home, ja t'entenc, el que et passa és que estàs rabiós perquè alguns dels vots que esperaves se n'han anat a la PXC!

    Ja comences a ser grandet per a repetir els lloc comuns sobre la immigració. I si us plau parla només per tú, deixa de parlar en nom de la gent del carrer o en nom dels pocasenyats que han votat a la PXC.

    Jo em sento ofesa nomès de llegir les seves paraules.I aprofitar-se'n de la crisi per a atacar als moros crec que és la idea més nazista que s'ha sentit en aquesta campanya electoral.
    I saberut, per què et molesta que m'agraden els colors? Per Ferreríes se'n veuen molts a les nou del matí i a les 5:30 de la tarda. Als centres escolars també, i els dilluns al matí la fira de vora parc n'està plena. No només viuen al casc antic, per sort per a ells!

    ResponElimina
  13. Mira perifèric, no sé tu però jo m'he criat a l'escola amb immigrants, i d'amics d'altres nacionalitats en tinc molts més dels que et puguis imaginar, per aquí no em podreu atacar mai perquè per a mi la procedència mai ha sigut un impediment alhora de relacionar-me amb algú (parlo per mi, i així no s’ofèn Yuca). Ja m’agradaria saber quin tipus de relació manteniu vosaltres, perquè em pareix que els seus colorets i vestits els mireu, però de ben lluny. A casa meua han vingut a dinar desprès de l’escola algun que altre amic immigrant, i més d’un s’ha vestit amb la meva roba i la de ma germana...

    Ara que em voleu vendre que la immigració no té cap factor negatiu? Que tot és bonic i preciós? Ni els mateixos immigrants afirmarien tal cosa, la demagògia que voleu vendre ja no se la creu ningú i aquestes eleccions PxC ens ha donat una lliçó de com sense cap tipus de propaganda, tot i haver sigut vetats a alguns mitjans i amb un únic discurs han esgarrapat 66.000 vots (que es diu ràpid) i això demostra que el silenci vers la immigració no ha agradat (a Yuca si). Per cert no parlo de ningú en concret, tan sols analitzo dades...

    I de ràbia no en tinc gens, és més no ne tinguda mai, potser a vosaltres, els socialistes ;) us ha sabut més mal, passar de 7 a 3 ja que matemàticament vol dir que algun se n’haurà anat a votar als racistes, tan estrany et pareix Yuca?

    ResponElimina
  14. En primer lloc Gutijaume, quan parles de mi, just no em mescles sense definir els límits.
    Jo, en cara que algun cop generalitzo com tothom, me'n guardo prou de estirar un concepte limitat cap a un de general. Per tant et prego que aquest cop rectifiques tu, com jo he fet, per excloure'm de térmens com socialista, demagògic, ete.
    Se perfectament de quina generació ets. Però has anat tu casa dels amiguets?
    Lo de la roba, sobra.
    I lo que hi han condicions lamentables, pregunta-lis als amos dels pisos que es lloguen com a pisos patera.
    O a ton pare, si ho sap, com estaven els emigrants a la verema francesa als 60.
    Tinguem bon rotllet i no ens encaparrem.
    Ja no son ni els temps ni les necessitats.
    Prou en tenim en aguantar banquers i filòsofs keynessians!

    ResponElimina
  15. Aquí van a parar els nostres impostos

    http://www.boe.es/boe/dias/2010/04/21/pdfs/BOE-A-2010-6341.pdf

    ResponElimina
  16. Ja em sembla bé que rectifiques i que quan parles, parlis per tú i no amb aquest "Nos" majestàtic que ningú t'ha otorgat.
    A partir d'aquí les teves opinions, em semblaran bé o malament, però les hauré de respectar. (Veus? això és sentit comú. Ja em donaràs les gràcies per aquesta lliçó de relació amb els altres en algun moment. De res).

    I, ara ja puc expressar la meva opinió. No crec que la solució a la crisi passi per enviar a fora als forans. Porten més riquesa que la que s'emporten (també cotitzen a la SS). A mí més m'agradaría veure a fora a un dels que ells sols s'emporten més que tots els immigrants junts!
    Crec que carregar contra els més dèbis és una tàctica pobra, que només s'utilitza quan utilitzar altres arguments ja no és acceptat per la nostra "civilització".

    I que en farem dels parats de llarga durada que ha causat tota aquesta mala gestió? Treure'ls del país o practicar-los-hi la eutanàsia?

    I ja vaig dir en algun altre moment, encara que això no és més que de la meva incumbència que el meu pensament és independent (bé, això és el que voldria, però no soc tan impermeable), així que m'agradaría que deixèssis d'atacar els socialistes de les meves opinions, que no en tenen cap culpa.( i jo tampoc del que fan els partis).
    Bon diumenge per les Barcelones.
    Ah, i si et quedes sense queviures no vagis a la botiga dels paquistanesos de la cantonada sense preguntar-los si tenen el permís corresponent)

    ResponElimina
  17. Per favor Meteo.
    T'oblides dels milers de milions d'ajuda als bancs? Dines tirats per a que tu, i jo, no puguem aconseguir cap crèdit raonable per fer res?
    O l'aixeta s'ha obert?
    Creus que no s'ha de tenir "caritat cristiana"?
    O només valen els diners per als rics i que els mísers naveguen per la misèria més roin fins morir-se?
    Please!
    Cultura i salut son els mínims indispensables en una societat humana! O deixarem de ser humans per fer-nos més miserables?
    Amb el 2,7 bilions de dolars injectats des dels nostros imposts a la banca mundial, eles podria treure el planeta sencer de la fam... 54 anys!
    "Auxiliar a la banca ha costado 2 billones 700.000 millones de dólares. Según la ONU erradicar el hambre en el mundo costaría 50 mil millones de dólares.... (evitar el hambre en el mundo durante 54 años)"
    http://www.tv3.cat/videos/3443930/Arcadi-Oliveres
    minut 35

    ResponElimina
  18. Perifèric lo de socialista anava per a Yuca. Que tots sabem de quin peu calcem. En quan a la demagògia continuo pensant exactament el mateix, que portem anys ocultant els problemes derivats de la immigració i això es tan demagògia com dir que tots els problemes els causen els immigrants.

    En quin moment he parlat d’enviar fora als immigrants? Si serem natros qui haurem d’anar fora a guanyar-nos les garrofes!! Estic parlant precisament de solucionar aquests problemes per evitar coses així, que es el que volen els de PxC, no vull esgarrapar vots, vull que PxC no obtingui més vots a les pròximes eleccions i és algo que tindríem que compartir.

    A partir d’aquí ocultar els problemes i parlar que tot és bonic i de colors sols provocarà que vagi creixent el racisme a les nostres terres. Hem de defensar una immigració segura i ordenada i això passa per acabar amb el tabú, i en el moment que tinguem una immigració segura i ordenada, no sols ens ho agraïren els nacionals, sinó tots aquells immigrants que paguen els seus impostos, que no es salten les lleis a la torera i que en definitiva són uns més.

    Yuca no entenc la teua posició, si la llei diu que a les 20’30h un negoci de queviures deu tancar, “blanco y en botella, leche”, o es que perquè sigui paquistanès ho pot fer? Que tu no pagues els teus impostos com tothom? Aquí hi ha una llei i s’ha de complir siguis de la procedència que siguis, mateixos drets però també mateixes obligacions e no fotem.

    Bon diumenge també, jo esta tarda treballo gràcies al Barça.

    ResponElimina
  19. Per cert les lliçons morals Yuca te les pots guardar per a un altre, si jo sol puc parlar per mi, tot i que el meu partit representa a 879 tortosins/es, tampoc deixaré que una desconeguda em doni lliçons sobre encara no se ben bé el que.

    ResponElimina
  20. Ai perifèric que poc coneixes la realitat...ja he entrat a casa de families inmigrants...suposo que deus haber entrat als piji inmigrants, o no mos movem pels mateixos llocs tu i jo...tu també del parcial ne fas un global. Mira, gràcies a la inmigració lo senyor Aznar i ZP s'omplien la boca de que erem un dels països més rics del món...gastant pels descosits i amb mà d'obra esclava!!ells permeteren la precarietat...ah, i sovint són cristians els que els ajuden més, si no ves al menjador de Caritas als Josepets...segueix en la teva happy flower bombolleta, de moment PxC ja truquen a la porta i això nira a més.

    ResponElimina
  21. A més no se pot comparar la cultura islàmica ni la cristiana de la Edad Mitja amb l'actual, no són els mateixos ulls, ni és vivia més o menys feliç, ni ser bo o dolent depèn de ser cristià o musulmà, caus en el mateix racisme que vols evitar...només us interessa vore de la història el que voleu, seguiu en els vostres tripis...de musulmans, cristians, jueus, budistes i ateus n'hi ha i n'hi haurà de tot, bona i mala gent. La bondat o maldat és independent de creences i cultures, existeix i ja està, el fanatisme depen més de la incultura i la set de poder, l'enveja i els sentiments d'inferiortat que de la raça i religió!

    ResponElimina
  22. No m'amargareu lo dia!
    Au que tinc faena!

    ResponElimina
  23. Jo no he dit que no m'agraden els colors Yuca...però defensar la inmigració perquè dona "color" pos me sembla un argument molt pobre la veritat...preferixo que me digues perquè pot donar riquesa, mos pot afavorir el conéixer i comprendre a altres cultures i aprendre d'elles pos me semblen arguments molt vàlids, però lo dels colors me sembla de crio de parvulari!!"Voy de negro y me preguntas el porqué..."

    ResponElimina
  24. Saberut, no saps veure les metàfores?

    Guti, crec que una mica més de modèstia no t'aniría malament i tenir la ment una mica més oberta tampoc.

    Jo reconec que també he pecat d'immodèstia quan pensava que podríes aprendre. En fí, de tant en tant m'equivoco.

    ResponElimina
  25. Guti, si mires la normativa de l'ajuntament de BCN veuràs que poden estar obertes fins les 22h, ja siguen de Pakistan o de Chikitistan.

    ResponElimina
  26. Lluís encara així molts la incompleixen.

    Yuca no perdre més el temps amb les teves continues desqualificacions, crec que estic a un altre nivell (digues que és falta d’humilitat si vols). Ja que tu et prens el luxe de donar-me lliçons jo te’n donaré una altra, pensa per tu mateixa algun cop, creat les teves pròpies idees i defensa-les amb arguments coherents i potser així algun dia et permetre que em donis lliçons del que vulguis, sempre estaré obert a escoltar i aprendre però les crítiques han de ser constructives i aquestes, les constructives, les has degut deixar per algun altra ocasió. A la fi i al cap estem dient el mateix, l’únic problema és que jo sóc del PP i sentir això de boca d’un pepero potser t’ofèn més que menys.

    ResponElimina
  27. "Todo lo que no es tradición es plagio". Eugeni D'Ors.

    ResponElimina
  28. http://sobrecolores.blogspot.com/
    Bloc d'un tortosí.

    ResponElimina
  29. Empatia
    http://www.xtec.es/~cciscart/annexos/empatia.htm

    ResponElimina
  30. No ho dubto que alguns la incompleixen, com tampoc dubto que alguns pubs i locals nocturns baixen la persiana i continuen oberts fora de l'horari establert. No veig que aporta això al debat sobre la immigració.

    ResponElimina
  31. Guti,
    mira et dono la raó,jo també penso que estàs en un altre nivell, potser fins i tot en una altra galàxia.
    Soc una mica, bastant, més gran que tú i penso, i actúo (vull actuar) amb conseqüència, per això no pertanyo a cap partit polític, encara que t'entestis en una altra cosa.
    Com a sènior no m'importa ensenyar al jovent i tampoc m'importa aprendre coses noves dels joves, perquè els temps canvíen i una s'ha d'actualitzar. I no necessito el teu permís.

    I és evident que no comulgo amb la ideología dels peperos, encara que no m'importa donar-los-hi la raó quan crec que la tenen.

    I encara que no vulguis aprendre t'aconsello que abans d'enviar els teus comentaris mesures molt bé el vocabulari que utilitzes si es que et vols convertir en un polític, sinò serà alló que els quefes t'estiraran les orelles.

    Au bona nit.

    ResponElimina
  32. Jo busco solucions a un problema que pugui acontentar a ambdues parts, tu en canvi negues la existència d’aquest problema, i m’ataques frontalment. Potser per això t’encasellat com a socialista, perquè és una pràctica molt utilitzada per aquests (la de la negació dels problemes existents)...

    Per cert de “jefes” no en tinc, bé el José Manuel cap de Barnaporters però ahir vaig fer l’últim servei al camp nou fins la pròxima temporada, intentant fer entrar en raó a la manada de fanàtics que assaltaven el camp nou.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta