28 de maig del 2011

L'Aldea celebra la coronació canònica de la Verge


L'Aldea celebra a partir de demà diumenge els actes de la coronació canònica de la imatge de la Mare de Déu de l'Aldea. Així, a partir de les dotze del migdia, el bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, i l'arquebisbe de Saragossa, Manuel Ureña, concelebraran una missa a l'ermita de l'Aldea en què cantarà el cor de nens de Los Infanticos del Pilar. A partir del 3 de juny començarà la novena de la Mare de Déu de l'Aldea, i dissabte, 11 de juny, la imatge tornarà a l'ermita i s'imposarà el mocador als nous confrares. Al vespre, després de la inauguració de les obres a l'ermita, es farà un sopar. Finalment, el diumenge 12 de juny es farà l'acte solemne de la coronació canònica pontifícia de les imatges del nen Jesús i de la Mare de Déu, i hi haurà una processó, un concurs de paelles, bous i, després d'un sopar popular, també un bou embolat.

El Vaticà en va aprovar la coronació canònica fa uns mesos, després que els veïns de l'Aldea ho sol·licitessen amb una carta del bisbe, documentació històrica, fotografies, 38 adhesions i 1.476 firmes de particulars. Fins ara, l'única marededéu amb aquesta distinció a la diòcesi tortosina era la Verge de Vallibana, de Morella.


Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta