TORTOSA (Baix Ebre).- El laboratori clínic territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l’Ebre va processar al voltant de 190.000 peticions durant el 2013, que van comportar gairebé dos milions de proves analítiques. Ara fa un any, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta va estrenar la nova àrea de laboratori clínic territorial. L’ICS va invertir-hi uns 351.000 euros per adequar el nou espai, que té uns 350 metres quadrats a la planta baixa del centre hospitalari de Tortosa. La directora clínica del laboratori territorial, Àngels Vilanova, ha fet aquest dilluns un balanç força satisfactori del primer any d’activitat en les noves instal·lacions, ubicades on hi ha l’antic arxiu i la capella de l’hospital. De fet, ha recordat que l’antic laboratori va quedar obsolet i que no hi havia prou espai per implantar-hi els nous avenços tecnològics.
El laboratori clínic de l’ICS cobreix actualment els territoris de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona, sota una direcció clínica unificada, que coordina el laboratori de Terres de l’Ebre, ubicat a l’hospital Verge de la Cinta; el del Camp de Tarragona, ubicat a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, i el laboratori del Pius Hospital de Valls. Ofereixen assistència continuada les 24 hores al dia durant els 365 dies de l’any. Un nou model que, segons l’ICS, fa que les àrees de treball siguen més eficients i competitives.
Per la seua banda, el gerent territorial de l’ICS, Pere Montserrat, ha destacat la quantitat i també la qualitat de les proves analítiques fetes al nou laboratori. De fet, el director dels serveis territorials de Salut, Albert Gómez, ha recordat que l’hospital de Tortosa té la mateixa categoria i està equipat amb la mateixa tecnologia que l’hospital Sant Joan de Reus. I que, per la seua distància a altres ciutats, està fent molt més del que li toca per la seua categoria. Gómez ha conclòs que el laboratori de l’hospital Verge de la Cinta és un bon exemple de “poder fer més amb menys”.
Imatge ACN
No parlarem que la gestió del nou laboratori està externalitzada per una empresa publica subcontractada dirigida desde Tarragona a la manera de l'empresa que gestiona tota la radiologia de l'hospital ja que abans eren serveis propis que depenien totalment del centre hospitalari. Tampoc parlarem de la reducció de plantila i de la disminucio d'hores d'apertura al public del servei d'extraccions de l'Hospital...ara que guapets que sortim tots a les fotos...
ResponElimina