29 de maig del 2015

Comencen els contactes a dreta i esquerra per decantar el futur pacte de govern de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcalde en funcions de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ja ha iniciat els contactes per formar un “govern estable”, que es puga mantenir durant els propers quatre anys i done continuïtat al projecte iniciat per CiU ara fa vuit anys. La mateixa nit electoral, després de perdre quatre dels 12 regidors, Ferran Bel ja va avançar que es posaria en contacte amb ERC, com a segona força més votada, per iniciar les converses. El primer contacte es va produir dimarts, 26 de maig, però segons fonts d’Esquerra va ser una “trobada de cortesia”, en què Bel va assenyalar que també parlaria amb les altres forces que han obtingut representació a Tortosa. De fet, aquesta mateixa setmana també s'ha reunit amb Movem Tortosa i també tenia previst fer-ho amb el PSC.

Una imatge del debat electoral de Tortosa, celebrat el 20 de maig.
En declaracions a la premsa, Bel havia dit el mateix 26 de maig que intentaria arribar a un acord al més aviat possible, perquè la seua prioritat no era governar Tortosa en minoria. Per la seua banda, a Esquerra volen analitzar amb calma els resultats de les municipals. I és que els republicans són conscients que tenen la clau més important per al futur govern de Tortosa, ja que poden reeditar el govern entre CiU i ERC del 2007 -quan Ricard Forés va ser el candidat republicà- o bé apostar per un pacte de progrés amb Movem i el PSC, el qual també podria ser ben vist per la CUP.

Després de la trobada amb Bel, el republicà Josep Felip Monclús tenia una reunió prevista el 28 de maig amb el socialista Enric Roig, i aquest divendres amb el candidat de Movem Tortosa, Jordi Jordan. Després, els republicans analitzaran a fons els resultats i els possibles escenaris de futur, primer en el sí de l’executiva local i aquest proper 2 de juny en una primera assemblea local de militants, que és l’òrgan que haurà de decidir o ratificar el possible pacte.

1 comentari:

  1. I read this article. This is very informative and interesting for us. The other forces that have obtained representation in Tortosa In fact, this same week he also met with Movember and was also planning to do so with the PSC. I encourage you to publish more information so I can gain more knowledge on this topic. Now it's time to get Roofing Services in Wayne for more information.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta