7 de desembre de 2005

Dues batxilleres al mercat comenten el viatge a Síria

Avui, dia laborable entre dos festius, Tortosa torna a bullir de gent i els comentaris sobre la coincidència de la crisi a l'Idece i el viatge a Síria de l'alcalde no s'han fet esperar. D'altra banda, el nostre amic Mario, de la llista de correu d'Ebrencs, ens ha fet arribar la transcripció d'un diàleg (real o fictici?) entre dues dones que comenten l'expedició municipal a la Tartous de Síria, amb motiu d'una conversa informal al mercat.


Cinta.- Ja ho saps Dolós lo del viatge de l'ancalde? Pos no se'n ha anat a Siria lo vivet.
Dolós.- Tot sol se'n ha anat?
Cinta.- Pos no, que en van un munt! Diuen que una regidora, lo secretari i ampresaris i tot!
Dolós.- Lo dels molinots també? Aviam si se'n va a Siria i no mos paga més los focs i s'amporta los molinots!
Cinta.- Pos un amic de mun fill diu que hi va passar per alli en un viatge. Mil euros es va gastar lo pendó, i em sembla que va anar als mateixos llocs que l'ancalde.
Dolós.- Va descreguda! Que los deuen acovidà! Después los reacoviden ells aquí i en dos mesos kebabs siris i oli de Tartus. A! I mes gent per a fer bullir l'olla. Tant se val! Algú també farà negoci i en traura comisió!
Cinta.- Tens raó! Lo viatge lo paga el poble i les comisions sempre los mateixos.
Dolós.- Però, .... a tu no tagafen ganes d'anar a pegar una volteta per n'aquelles terres? I... veure la posta de Sol al mar. Ah! Aviam los de Dertrotravel que mos porten......!
Cinta.- Com no siguen los de l'inserso, ho veig malament! Vaig a pel bacallà i no dic res més! Adeu Dolós!
Dolós.- Endosien Cinteta! Conte en lo fetge!

Impagable. La gent del poble és sàvia.

Cap comentari:

Publica un comentari

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta