29 de setembre del 2006

National Turtusí Geographic i Zaera a Roma

Si hi ha una cosa que m'agrada de la blocosfera ebrenca és que no necessàriament ha de parlar de temes ebrencs. O almenys, no directament. Ahir, el bloc d'Al Turtusí al Maghrib ens oferia un simpàtic reportatge fotogràfic amb els micos de berberia, que són molt més divertits que els de Camarles (per què ningú ha pensat encara a fer visites guiades a la granja del pla de Bif, ja que tenim els micos aquí?). A les fotos del nostre amic que viu i treballa al Marroc podreu conèixer la vida dels micos que es poden veure als boscos del nord d'Àfrica. Diu Al Turtusí una frase que m'ha captivat: "Els mamífers que presenten signes d'intel·ligència són una de les meues debilitats". En aquesta imatge podem veure un mico bebent aigua (reedito: no és aigua, sinó Pepsi), cosa que vol dir dues coses: que són uns animals molt confiats i que, pobrets, deuen patir molta set! Ens diu Al Turtusí que hi ha un total de 54 micos a la colònica que hi ha al bosc del Cedre de Guraud, a les afores d'Azru, a l'Atlàs Mitjà marroquí i a quatre hores en cotxe des de Casablanca. Al bloc o clicant aquí mateix podeu veure que un, el més gros de tots, va pujar dalt del cotxe, i que d'allí no es va voler baixar fins que li van portar una bossa plena de massanes.
L'altre exemple viatger de la blocosfera ebrenca són les diferents entrades que durant els últims dies està penjant Manel Zaera, com a resultat del seu viatge de noces a Roma, la ciutat eterna. Zaera, amb molt d'encert, ens explica el cas de la Fontana de Trevi i el compara amb una situació semblant que es produeix a Tortosa. "Alguns diuen que aquesta font decep en veure-la en viu, però a mi en canvi no em va donar aquesta sensació. En un espai reduït tens una font impressionant, amb un soroll relaxant de l'aigua brollant contínuament. Aquesta font em va recordar les escales de la catedral de Tortosa. Si a la Fontana di Trevi li tombessin els edificis del davant per donar-li un espai més gran davant, perdria el seu encant, com sembla que pot passar amb la catedral de Tortosa amb el projecte de gran plaça al davant que es vol fer". Més clar, l'aigua de la fontana...

2 comentaris:

  1. Ehem....
    no és aigua lo que està bebent, és la beguda el lema publicitari de la cual diu "Estas loco? Bebe..."

    ResponElimina
  2. Pos això, no és aigua sinó Pepsi.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta