14 de desembre del 2006

El govern en minoria de Tortosa aprova un pressupost de 63,9 milions d'euros

L'Ajuntament concentra les inversions al pavelló firal, el nucli antic i les obres a les pedanies

El govern en minoria de Joan Sabaté no va tenir problemes per aprovar ahir al vespre el pressupost del 2007, amb els onze vots del PSC, ICV, Josep Maria Franquet (IPE) i un dels membres de l'oposició, l'independent Vicent Lluesma. Només CiU i ERC, amb la regidora independent Amparo Moreno, van votar en contra del pressupost, i l'únic regidor del PP, Carlos Curto, va abstenir-se, cosa que va fer innecessari el suport extern de Lluesma. Lluís Martín (ERC) va qüestionar la seua presència en el ple, ja que el Club Deportiu Tortosa, entitat presidida pel mateix Lluesma, rebrà el 2007 un ajut directe de 60.000 euros.

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va emmarcar el pressupost del 2007 en la «culminació del mandat», i va afirmar que té un caràcter de «continuïtat, per tancar moltes de les actuacions obertes durant la legislatura». Segons Sabaté, es tracta d'un pressupost «expansiu», fruit del sanejament de la hisenda municipal, l'increment dels ingressos i l'aposta per construir els equipaments i les infraestructures que la ciutat necessitarà els pròxims anys. L'alcalde va detallar que el pressupost de tot el grup municipal serà de 63,9 milions d'euros, i que les inversions de l'Ajuntament, les empreses municipals i els organismes autònoms superarà els 18 milions. En aquesta línia, Sabaté va precisar que el pressupost de l'Ajuntament és de 44,2 milions d'euros, i la partida d'inversions, de 15,6 milions. Amb tot, l'alcalde va advertir que el creixement de les inversions no anirà acompanyat d'un increment de la pressió fiscal sobre els ciutadans, i va atribuir els bons números del pressupost al sanejament de la hisenda municipal, la millora de la capacitat recaptatòria, la major aportació dels fons de cooperació de l'Estat i la «gran quantitat de subvencions» que rebrà Tortosa. Així, Sabaté va recordar que s'acabaran les obres del pavelló de Remolins, es continuarà la recuperació del nucli antic, i s'iniciaran diferents inversions a les pedanies, amb els diners del pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC). L'alcalde va rebutjar rotundament les crítiques que dimarts li feien els portaveus de CiU i el PP, sobre la desatenció del seu govern a les pedanies. «El que pujarà un 2% és la previsió d'inversió per fer petites reparacions i compra de mobiliari, perquè a les pedanies farem les obres de la quarta anualitat del PUOSC, en què l'Ajuntament hi posarà el 50%», va dir Sabaté.

> Impuls a l'àrea ciclista de Vinallop

El regidor d'Hisenda, Josep Maria Franquet, va destacar que el pressupost del 2007 s'emmarca en el pla econòmic i financer 2006-2009, i va afirmar que el govern municipal s'ha ajustat «prou bé» a les línies que havien programat. Però allò que Franquet va remarcar més va ser l'increment de la partida d'inversions, que puja un 63% en relació amb el pressupost del 2006. Franquet, que va rebutjar les crítiques de l'oposició als creixements de la despesa corrent i de personal, va confirmar que caldrà fer un esforç en la venda de solars, ja que l'equip de govern ha aconseguit estabilitzar el deute i eliminar les operacions de tresoreria. Entre les principals inversions, Franquet va destacar els 5,2 milions per enllestir les obres del pavelló firal i els 4,6 milions per a la recuperació del nucli històric, i uns 5 milions d'euros més per millorar les instal·lacions esportives, impulsar la construcció de l'àrea ciclista de Vinallop (950.000 euros) i fer altres obres a les pedanies. A Bítem, s'urbanitzarà el carrer Hereus d'en Gassol; a Campredó, es milloraran els vestidors de la zona esportiva, i als Reguers, s'instal·larà l'enllumenat nou.

El Punt (14-Desembre-2006)

14 comentaris:

  1. Pressupostos unflats i electoralistes. Si es fes tot a mi ja me semblaria raonable la proposta. Ara bé, quina execució tindrà el pressupost del 2006?. 60%???. Tot de cara a la galeria, una vergonya.

    ResponElimina
  2. Tortosa m'esborrona!!!!. Vaja pressupost que ens han presentat els del govern municipal (PSC-PSOE+IC+Franquet+Lluesma)!!!
    Estem eternament salvats. Quants de diners, quin munt d'euros. Com diu l'anònim de dalt, la llàstima és que estan fets "de cara a la galeria". Mai aquest govern ha executat més del 75% del pressupost. Ara, en mig d'unes eleccions municipals, no s'arribarà ni al 50%.
    Per cert, què passa amb el text refós del POUM?, com pensen vendre un terrenys per finançar obra, si aquestos encara no són solars?.

    ResponElimina
  3. Dons molt fàcil...Expedint "Propostes d'aprovació de llicències d'obra"...Perque amb la situació actual no es pot expedir cap llicència...

    ResponElimina
  4. El nervis estan a flor de pell, cosa que s'enten a l'oposició fa molt de fred.

    ResponElimina
  5. Cinto si no te importa no deus ser de ciu tu ?

    ResponElimina
  6. Cinta, sino t'importa, no deus ser del PSC tu?

    ResponElimina
  7. cinto es d'UDC

    ResponElimina
  8. una quarta part pa un pabello de dissny ... som rics

    ResponElimina
  9. Seixanta-quatre milions d’euros, això són més de deu mil milions de pessetes de les d’abans. Està molt bé que facin inversions i es gasten els calerons, però d’on pensen treure tants de diners? Que s’han comprat una sèrie de participacions de la Loteria de Nadal a la Bruixa de Sort?

    Quan un polític diu que no augmentarà la pressió fiscal, jo com a contribuent em poso a tremolar. Que Déu ens agafi confessats i amb els calçotets posats...i nets.

    ResponElimina
  10. Seixanta-quatre milions d’euros, això són més de deu mil milions de pessetes de les d’abans. Està molt bé que facin inversions i es gasten els calerons, però d’on pensen treure tants de diners? Que s’han comprat una sèrie de participacions de la Loteria de Nadal a la Bruixa de Sort?

    Quan un polític diu que no augmentarà la pressió fiscal, jo com a contribuent em poso a tremolar. Que Déu ens agafi confessats i amb els calçotets posats...i nets.

    ResponElimina
  11. Ara per ara .la presió fiscal té el limit que imposa la llei, pero hi han altres maneres de "fer calaix" com per ejemple les sancions económiques derivades del incompliment de codi de circulació. Naturalment he refereixo a aquets tipus per èsser la de major incidencia en la població. Les multes han deixat de èsser quelcom disuasori, per pasar a èsser"objectius" per elles mateixes. Estem devant d'una perversió del sistema...?

    ResponElimina
  12. lo sistema és pervers mc calan des de sempre i per a sempre.

    ResponElimina
  13. A totes bandes hi han sistemes per evitar la pressio fiscal i incrementar els ingressos, una com be diu mc calan es agafar el cami de les sancions, incrementant les de transit o tambe aplicar consevol infraccio com podrien ser les urbanistiques.
    El sistema mes correcte seria gestionar correctament els impostos vigents es a dir que pagui tothom, sense que ningu s’escapi. Tortosa no porta este camí.
    Heu estat mai en el pati de la planta baixa de l’ajuntament?
    Si hi aneu, us tocara fer cola, i tindreu temps per llegiu els lletreros i analizar l’entorn. Es veu a ma esquerra, atencio ciutadana, es on va la gent a empadronar-se o registrar documents, alli tot esta ben endreçat amb armaris igualets a joc amb les taules, res de papers i expedients fora de lloc, tot ordenat i a més tot senyoretes joves la majoria i ben presentades. Alli s’han gastat tela. Així els nous vinguts a la ciutat, deuen pensar que han arribat a un bon lloc.
    Quan hi vaig he de reconeixer que magrada, fa goig de vore.

    Ara be si mireu a la banda dreta del pati, on els lletreros diuen gestio d’ingresos, alli es el caos, prestatgeries metaliques de magatzem, caixes d’expedients amuntegats de consevol manera per tot arreu, es impossible que s’aclarin amb aquell desori. A n’aquella banda l’ajuntament no s’ha gastat un duro desde fa anys i es suposa que la gent que alli treballa gestionen els nostres impostos. Si no tenen mitjans per ordenar el que tenen entre mans, com dimonis controlen els impostos de la ciutat. Segur que a patades.

    ResponElimina
  14. Xeic, ho faran a patades, però jo no m'escapo, les basures, lo coche, la montaña em tenen lligat de peus i mans i cada any a pagar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta