20 de febrer del 2013

‘L’estranya malaltia de la Cinta’ arriba a les llibreries de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- El conte musical ‘L’estranya malaltia de la Cinta’, editat per la Diputació de Tarragona a partir d’un projecte dels professors del Conservatori de Música de Tortosa, ja té una segona edició i aquesta setmana s’ha posat a la venda. Fins ara, el llibre només s’havia distribuït entre els professors del centre i en altres conservatoris i centres d’ensenyament de tot Catalunya, però ara també es podrà adquirir en diverses llibreries de Tortosa. Es tracta d’un projecte editorial pedagògic dels professors Albert Torrent, Elisa Huguet i Peregrí Portolés, que va acompanyat amb un CD amb la música interpretada pels professors del Conservatori i també amb una separata amb les partitures de la música, amb peces originals del mateix Portolés i arranjaments de cançons populars i tradicionals. Durant una entrevista conjunta a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, els professors han explicat que el conte ‘L’estranya malaltia de la Cinta’ té el seu origen en un grup de treball per difondre les activitats del Conservatori de Música de Tortosa entre les escoles de les Terres de l’Ebre.

En aquest sentit, l’objectiu de ‘L’estranya malaltia de la Cinta’ és donar a conèixer entre els alumnes més petits, entre els 3 i els 7 anys, els diversos instruments musicals, i introduir-los també en el món de l’ensenyament musical. Per això, la professora Elisa Huguet ha explicat que al Conservatori de Tortosa fan fins a tres representacions del conte per curs, que hi ha llista d’espera, i que al final del curs 2012-2013 hauran passat uns 4.000 alumnes per escoltar la història i la música de ‘L’estranya malaltia de la Cinta’, representada i interpretada pels professors del centre.

Els dibuixos de ‘L’estranya malaltia de la Cinta’ són obra de la il·lustradora mexicana Adriana Merino, mentre que el disseny de l’edició i l’assessorament lingüístic han anat a càrrec d’Alba Gatell. L’obra també s’ha pogut veure, interpretada en aquest cas pels alumnes del Conservatori de Música de Tortosa, en el marc del cicle de teatre infantil Diumenges en Família, que organitza l’Ajuntament al teatre auditori Felip Pedrell. A més, també s’ha pogut veure a Flix. A banda, enguany també podria representar-se amb motiu de la Festa del Renaixement.

El conte explica la historia de la Cinta, una princesa que va viure fa molts anys a la ciutat de Tortosa, i que estava malalta. Pel regne de Tortosa van passant savis que intenten guanyar-se com a esposa a la princesa, sempre que la puguen curar de la seua estranya malaltia. Aquests savis van presentant els instruments musicals per famílies, amb composicions que contenen també cançons populars que poden ser reconegudes fàcilment pels xiquets i xiquetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta