20 de febrer del 2013

L’Institut Cristòfol Despuig dissenya un protocol de relació amb les famílies



TORTOSA (Baix Ebre).- L’institut Cristòfol Despuig de Tortosa vol impulsar un projecte per fer més intensa la relació de les famílies dels seus alumnes amb el centre, amb l’objectiu de millorar l’educació dels xiquets i de les xiquetes just en el moment en què entren a l’adolescència. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el director del centre, Josep-Ramon Subirats, ha explicat aquest dimecres que pretenen aconseguir un major acostament entre l’institut i les famílies. Subirats ha remarcat que hi ha algunes famílies desorientades, en part per culpa de la crisi econòmica, i que cal destinar més esforços per atendre les inquietuds i els reptes que sorgeixen durant l’adolescència, una etapa que ara s’està iniciat molt abans en la vida dels alumnes.

En aquest sentit, Subirats ha explicat que l’institut Cristòfol Despuig té una sèrie de línies d’intervenció que durant aquests dies, i amb motiu de la preinscripció, ja han presentat a les escoles de Tortosa. El director del centre ha assenyalat que sobretot volen reforçar la participació i l’acollida de les famílies. Segons Subirats, l’institut Cristòfol Despuig establirà un protocol per intensificar la relació amb les famílies, per evitar la dispersió de l’alumnat i lluitar contra el fracàs escolar. Per exemple, l’institut Cristòfol Despuig voldria que els pares i mares dels alumnes fossen més constants en l’assistència a les reunions.

En la mateixa entrevista, Subirats ha exposat que les famílies han de tenir una comunicació constant amb la direcció de l’institut Cristòfol Despuig, tant per expressar les seues propostes com les seues queixes. Així, el director del centre ha recordat que les famílies van ser consultades el curs passat, quan l’institut Cristòfol Despuig va decidir adoptar la jornada compactada per al curs 2012-2013. Subirats ha volgut destacar l’alta participació assolida en aquella consulta, on van prendre-hi part la majoria de les famílies dels alumnes del centre.

Aquest és el segon curs que l’institut Cristòfol Despuig funciona a les antigues instal·lacions de l’escola Betània, on durant uns anys també va implantar-se l’escola d’empresarials de la URV. El director del centre ha assenyalat que de moment no hi ha novetats sobre la construcció de l’edifici definitiu de l’institut Cristòfol Despuig, que s’aixecarà en uns terrenys del pla parcial Temple Sud que l’Ajuntament va cedir al Departament d’Ensenyament. Però ara mateix la Generalitat té aturades totes les noves construccions, amb algunes excepcions com l’escola Sant Llàtzer de Tortosa. Siga com siga, per conèixer les instal·lacions actuals i el funcionament del centre, l’institut Cristòfol Despuig ha organitzat una jornada de portes obertes que es farà aquest dissabte, 23 de febrer, des de les deu del matí fins a la una del migdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta