3 de gener del 2014

La parròquia del Roser celebra 100 anys al barri de Ferreries amb l’objectiu de restaurar la façana




TORTOSA (Baix Ebre).-  La parròquia del Roser ha començat ja els actes de celebració del centenari del temple en el seu emplaçament actual, al barri tortosí de Ferreries-Sant Vicent. Abans del 1914, l’església del Roser es trobava al marge esquerre de l’Ebre, però va haver de ser enderrocada per la construcció de les rampes d’accés al pont de l’Estat. Per aquest motiu, Tortosa va construir un altre edifici per a la parròquia del Roser a l’altra banda del riu, obra de l’arquitecte modernista Joan Abril i Guanyabens. Mossèn Ramon Labernié ha explicat aquest divendres que han previst una sèrie d’actes religiosos, lúdics i culturals per celebrar el centenari de la parròquia, que més concretament tindrà lloc el proper 11 de juliol. Mossèn Ramon ha destacat que la parròquia del Roser és tot un símbol de Ferreries, i que també ha esdevingut un dels emblemes de Tortosa.

De fet, un dels objectius de la parròquia del Roser és poder emprendre el projecte de restauració de la façana de l’edifici, que va ser molt malmès durant la Guerra Civil i després reconstruït per la Dirección General de Regiones Devastadas, l’any 1947. Però l’exterior de l’edifici s’ha anat deteriorant i el cost total del projecte, d’uns 200.000 euros, s’escapa de les possibilitats econòmiques de la parròquia de Ferreries. Mossèn Ramon ha explicat que molta gent els demana quan tiraran endavant la restauració de la façana, i ha fet una crida a sumar esforços perquè aquest projecte puga ser una realitat.

D’altra banda, un dels primers actes del centenari és una nova edició del Pessebre Vivent que la parròquia del Roser organitza com a preludi de la Cavalcada de Reis de Tortosa. L’obertura al públic serà a partir de les quatre de la tarda, i a partir de les cinc hi haurà l’anunci dels pastors a la plaça Pius XII, i tot seguit l’adoració al nen Jesús a la façana del passeig de l’Ebre. A partir de dos quarts de sis de la tarda, hi ha haurà una xocolatada, mentre que a les sis en punt s’espera l’arribada dels Reis Mags a la platja fluvial de Ferreries i la posterior adoració al nen Jesús.

En aquest sentit, Mossèn Ramon ha explicat que enguany serà un pessebre especial, tenint en compte la presència, per primer cop, del nou bisbe de la diòcesi de Tortosa, Enrique Benavent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta