3 de desembre del 2006

Tortosa, ciutat de contrastos

Les obres a les principals artèries viàries de la ciutat, que està executant el servei de Carreteres de la Generalitat, fa que molta gent es pensi que la millora dels carrers són cosa de l'Ajuntament de Tortosa. De fet, en les últimes setmanes he parlat amb molta gent, o he hagut d'intervenir en algunes converses per aclarir que les obres no les fa l'Ajuntament -perquè l'alcalde vol guanyar vots a última hora, diuen molts-, sinó la Generalitat. En aquest sentit, també he sentit a d'altres que entenen les coses a la seua manera, i afirmen amb total rotunditat: "L'Ajuntament diu que està fent les obres a l'avinguda Generalitat, però en realitat les paga la Generalitat", com si el govern municipal ens volgués prendre el pèl i posar-se una medalla que no li correspon. Però la reflexió més graciosa vaig sentir-la fa uns dies, dita per un jove veí del nucli antic: "El que es pregunta la gent no és qui fa les obres, sinó per què estan arreglant els carrers que estan millor..." I potser és cert, faci qui faci les obres, la realitat és que al costat de l'avinguda Generalitat, l'avinguda Colom o la rambla Catalunya, hi ha carrers que tenen més desperfectes i han acumulat més mèrits que les artèries viàries principals. El contrast, com mostra aquesta foto, és més que evident... De totes maneres, penso que els tortosins també som uns ciutadans complicats, i carregats de contrastos: ens queixem quan l'Ajuntament no fa obres, i quan algú es decideix a fer obres, també.

6 comentaris:

  1. A mi també m'ha sorprès molt que no hagin asfaltat els vorals... me dóna la sensació que l'obra està inacabada... Però, si, tens raó. Hi ha carrers secundaris que estan molt pitjor que l'Avinguda Generalitat: al meu barri n'hi ha la tira!!

    ResponElimina
  2. Els ajuntaments no en tenen mai de diners, però em sembla que en l'assumpte de la Ctra de Roquetes el tema es sencill:

    Com els terrenys colindants amb la carretera a l'aprovació del POUM passen a ser urbans, a l'esquerra la farinera, i a la dreta un constructor valencià que fa uns pocs anys treballa per aquí. Tots esperant a que s'aprovi per començar a correr, l'Ajuntament rebrà en concepte de cessions gratuites terrenys per equipaments i per supost els terrenys afectats per la carretera, estalviant-se uns calerons i poder-se'ls gastar en ...allò que vulguen

    ResponElimina
  3. xeic rostoll
    val
    però anava d'un altra cosa el fil.
    encara que molt clara la teva visió,
    però hi ha encara més marro

    ResponElimina
  4. Què voleu! l'Ajuntament de Roquetes ja fa anys que va resosldre la seva part de l'obra. Ara, l'Ajuntament de Tortosa, com sempre, continua sense resoldre el problema. És un fet lamentable, un dels molts despropòsits que acumula este govern.

    ResponElimina
  5. Aquest Govern i els anterior. Es va morir Franco i trenta anys de democràcia no han aconseguit que Tortosa i Roquetes estiguin units per una Avinguda pròpia del segle XXI i no del segle XIX.

    ResponElimina
  6. La carretera de la que hablais, no está como debiera en un todo, por el carácter inquisidor y dictatorial de Giovanni Sabata........y la excusa de mal pagador de que nunca hay recursos. Pués bién, Roquetes sí ha cumplido con su parte del trato........ y con los impuestos más baratos..... a tener en cuenta el dato.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta