25 de gener de 2007

Les obres de la plaça dels Dolors de Tortosa entren en la recta final, després de més de set anys

Després de més de set anys de treballs en aquest sector del nucli antic de Tortosa, les obres de la nova plaça dels Dolors han entrat aquesta setmana en la seua recta final, amb la instal·lació del mobiliari urbà i la plantació de tarongers i palmeres, els dos tipus d'arbres que decoraran el nou espai. La plaça es troba entre el carrer del Vall i el carrer Montcada, just al costat del Palau Abària, la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. Les obres d'urbanització, amb un pressupost de 666.000 euros, han estat a càrrec de la Generalitat com a complement de la rehabilitació del Palau Abària, i han inclòs la restauració de la portalada i les arcades de l'antiga església dels Dolors. En un primer moment, la previsió era que les obres de la plaça s'acabessin a finals del 2005, però després els terminis per l'acabament de l'obra es van ajornar per abans de l'estiu passat, fins al punt que l'organització de la Festa del Renaixement havia programat la instal·lació d'un dels campaments d'època en aquest espai. Però les obres van acumular un últim retard, per la necessitat d'instal·lar una subestació elèctrica que subministrés l'electricitat al mateix Palau Abària i a la nova biblioteca.
De fet, la construcció de la plaça dels Dolors és un projecte que l'Ajuntament de Tortosa arrossegava des de fa anys. En realitat, l'enderrocament de cinc immobles i de l'antiga església dels Dolors va començar al setembre del 1999, tot i que el projecte va ser aprovat al febrer del 1998, quan Antonio Faura (PP) era el regidor d'Urbanisme, al govern de Marià Curto (CiU). Però els treballs van acumular diferents problemes, com la protesta d'uns operaris subcontractats que van encadenar-se a les obres, o el continu robatori de maquinària. Més tard, el projecte va vincular-se a la rehabilitació del Palau Abària, les obres del qual van començar al gener del 2002.

El Punt (25-Gener-2007)

4 comentaris:

 1. Tot el que sigui dignificar el nostre barri antic está molt bé...Pero s'ha de tenir molta cura en els enderrocaments massius. Hi han peces d'alt valor històric.

  ResponElimina
 2. Bé esta el que acaba bé. S'ha fet?, si. S'havia de fer?, si. Llavors endavant les atxes i a veure si la nostra ciutat deixa d'una vegada de mirar-se el melic, sembla que a la fi estem veient la llum.
  Santa Clara, Mercat del Peix, Rotonda de l'hospital, l'antic escorxador, escoles de campredo, escoles noves de ferreries, centre geriatric, biblioteca, pavelló firal........................................................................................ endavant d'una p... vegada, i Tortosa sempre.

  ResponElimina
 3. ueeee, per fi!!!!!!!!!! Algu que no ompli de merda Tortosa!!!! Sembla que en aquest blog, no més se pugue fer això!!!

  ResponElimina
 4. T'ha agradat eh??

  ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta