24 de maig del 2007

El dia només té 24 hores

Els candidats a l'alcaldia de Tortosa amplien les agendes per fer lloc a entrevistes i tres debats electorals en la recta final de la campanya

«A l'hora de fer festes no ens guanya ningú», deia ahir a la tarda el candidat Jaume Forcadell per vendre la festa amb què ICV avançarà el final de la campanya a avui al vespre. Hi haurà baldanada popular, menjar ètnic i les actuacions dels grups Pepet i Marieta i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. El fet que Forcadell ja pensés a celebrar el final de la campanya no era casual, ja que ahir va tenir una de les agendes més atapeïdes dels candidats tortosins. De fet, els alcaldables van haver de modificar les seues agendes de campanya per poder assistir a les últimes entrevistes de televisió, però sobretot per participar en tres debats electorals diferents, en poc menys de 24 hores. Per poder assistir al debat electoral organitzat per la cadena privada Canal Terres de l'Ebre (TE), Ferran Bel (CiU) va ajornar fins avui la compareixença prevista per explicar les seues polítiques d'habitatge, que havia convocat davant de l'antic col·legi Sant Josep. No va fer el mateix Joan Sabaté (PSC), i el debat es va enregistrar amb la seua cadira buida, ja que l'alcalde va preferir explicar la proposta socialista per reformar les instal·lacions de l'estadi municipal.

Sabaté va reiterar que la reforma integral de l'estadi serà una qüestió «irrenunciable» per al pròxim mandat. El candidat socialista a la reelecció va insistir que necessita «més força» per poder completar la reforma de les instal·lacions esportives, que continuarà les pròximes setmanes amb la construcció del camp de gespa artificial i la pista d'atletisme d'entrenament. Però Sabaté va tornar a prometre la construcció de la nova zona d'aigua a l'espai de l'actual velòdrom, així com el pàrquing subterrani de 600 places a la plaça de l'Estadi i el nou complex ciclista a Vinallop. De fet, són les deu del matí, i només dues hores més tard presideix un ple extraordinari en què arrenca el suport de l'oposició per sol·licitar una subvenció per finançar la nova zona ciclista. Per l'alcalde, les crítiques de l'oposició i d'alguns membres del govern a l'enderrocament del velòdrom són electorals. Segons diu, ho demostra que al ple hagin donat suport a la proposta del PSC per traslladar el velòdrom a Vinallop. En el ple també hi és el candidat d'UPE-FIC, Josep Maria Franquet, que aprofita la situació per parlar amb Vicent Lluesma, que tanca la candidatura unificada dels independents. Franquet, que abans i durant la campanya s'ha oposat a la demolició del velòdrom, explica que té previst acabar la jornada amb un míting a la pista d'hivern dels Reguers.

Però ahir les agendes més atapeïdes van ser les agendes del candidat d'ICV i la del convergent Ferran Bel. Al marge d'atendre els seus compromisos mediàtics, Forcadell va explicar les seues propostes en educació i universitats, amb l'aposta d'ICV per ampliar l'oferta del nou campus de l'Ebre amb els estudis de ciències ambientals. Forcadell només va haver de suspendre la visita al casal d'avis de Ferreries, però va aprofitar la tarda per descansar de la marató electoral i preparar els parlaments polítics de la festa d'avui. Per la seua banda, Bel va començar a primera hora amb una reunió de campanya i tenia previst acabar, ja de nit, amb un míting al casal Francesc Llop de Campredó. Bel, que també havia participat en el debat enregistrat al matí, va dinar en petit comitè amb un grup de veïns i comerciants de Ferreries. Després, va enregistrar una segona entrevista a Tortosa Televisió, va reunir-se amb venedors del mercat central, i va tancar la tarda amb una trobada amb el sindicat USOC.

>Un dia atapeït<

JOAN SABATÉ (PSC) - A les 10, presentació de la proposta per reforma les instal·lacions de l'estadi municipal. A les 11, cafè a Ferreries i una hora més tard passejada pel centre comercial. A les dues, ple extraordinari. A les nou del vespre, míting a Bítem.

FERRAN BEL (CiU) - A les 9, reunió de campanya a la seu de CiU. A les 11, debat al Canal TE. A les dues, dinar amb veïns i comerciants de Ferreries. A la tarda, entrevista a Tortosa Televisió, reunió amb els venedors del mercat i porta a porta a Sant Llàtzer. Al vespre, reunió amb la USOC i a les nou, míting a Campredó.

JOSEP MARIA FRANQUET (UPE-FIC) - A les 11, debat al Canal TE. A les dues, ple a l'ajuntament. A la nit, míting als Reguers.

ANTONIO FAURA (PP) - A les 11, debat al Canal TE. Arriba a l'ajuntament quan el ple extraordinari ja ha acabat, però es troba amb el regidor Carlos Curto. Està ocupat tota la tarda atenent altres obligacions.

RICARD FORÉS (ERC) - A les 11, debat al Canal TE. A la tarda, passejada i porta a porta per Sant Llàtzer.

JAUME FORCADELL (ICV-EUA) - A les 9.30, entrevista a Tortosa Televisió. A les 11, debat a Canal TE. A les cinc, roda de premsa davant del CEIP El Temple per presentar les propostes en educació i universitats. A la tarda, reunió per preparar els parlaments de la festa d'avui.

6 comentaris:

  1. RC se meneja per tot arreu. No vos pensesseu que mos estem quiets. Treballem duran lo dia, perquè no tenim persones alliberades com altres partits i després perdem hores de son per a intentar que el nostre missatge arribe a la major gent possible tot i els intents dels mitjans i dels altres partits polítics de que no se sente la nostra veu.
    Per a més informació:
    http://lacomediantatortosina.blogspot.com/

    ResponElimina
  2. Això de les entrevistes a la televisió em fa gràcia. Hi ha una televisió a Tortosa en què no surten tots els candidats. Només s'entrevista a alguns caps de llista. O millor dit, a tots menys a un....l'alcalde. Per tant ens dóna una visió molt parcial d'aquests comicis. Per què serà?....De fet, la seva programació es basa en contínues manipulacions dels vídeos perquè la figura de l'alcalde en surti perjudicada, o simplement no surti, es talla directament.
    Només dir que això és un insult a tots els tortosins i les tortosines. Però venint d'un mitjà il.legal, tampoc mereix massa credibilitat.

    ResponElimina
  3. Los socialistes encara en voleu més?
    Pos si que sou llepols que vos voleu minjar vatros solets tot lo tros de pastís!
    Radio Tortosa, La Veu de l'Ebre, Cadena SER...etc,etc.
    Pos si vatros sou juntament amb CiU los que hau omplert més de porqueria tota Tortosa! Quants diners porteu gastats en banderoles i demes perles? No trobeu que estos diners podrien servir per arreglar una miqueta més Tortosa i les pedanies que teniu completament abandonades?
    Després, la resta dels quatre anys, vos queixareu de que no hi han diners!

    ResponElimina
  4. A mi, a part de ferme gracia, lo de Tortosa Televisio, m'indigna: he vist fa uns minuts una entrevista a Ferran Bel i una de les opinions/pregunta dels caducats Enric Mascarell i Odena i de vegades el resentit ( no sense rao) Conrad Durán, ha estat sobre quina seria la relacio en vers a Tortosa Televisio de l'ajuntament;
    com es pot ser tant passarell? si el que s'hauria de fer es tancar-los a tots per falta de rigor, profesionalitat, pluralitat etc.
    Ja se que, a mi, s'em pot dir mes o menys el mateix, peró no hi ha frase amb la que que titulen els reportatges, que no tingue 2/3 faltes greus d'ortografia, i si no, s'els enganxa el DVD i estan aixi dos dies.

    ResponElimina
  5. Comedianta (Nuria Menasanch),
    Vaig sentir una entrevista de voste a Radio Ebre, i francament no pareixia la mateixa que escriu al seu propi bloc i aquest ( que tant l'hi agrada frequentar).
    Com pot ser, que una candidata a l'alcaldia, ( si, si a l'alcaldia, per si no hu sabia)pot parlar dels diners que es gasten els demes partits a la campanya i barrejar-ho amb els deficits dels barris i de que si despres es queixarán els proxim anys que no hi han diners.
    QUE ENCARA NO S'HA ENTERAT QUE LES DESPESES CORREN A CARREG DE CADA PARTIT? .
    Que al seu programa hu diu aixó de destinar els diners de la campanya " per arreglar una miqueta mes Tortosa i les pedanies " ?

    Per cert, será: "Tortosa ciutat i les pedanies" ó "el municipi de Tortosa" perque tal com hu diu voste, sembla que siguen dos coses diferents. O no?

    ResponElimina
  6. Sr anònim,
    com vostè pot suposar estic completament enterada de que les campanyes les paguen los partits, perquè, que jo sapigue, a mi no ha vingut ningú de l'ajuntament a pagar-me res.
    Jo em referia a que ja que mos estan bombardejant amb programes tan altruistes i meravellosos,i ja que s'estimen tant Tortosa, perquè no donen part dels seus dinerets per a la ciutat en lloc de gastar-los tontament en cartellets?
    A lo millor, així los votarien més i tot!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta