6 de juny del 2007

El Parc Natural dels Ports inaugura la seua exposició geològica permanent

El centre d'informació del Parc Natural dels Ports, instal·lat a l'antic escorxador de Roquetes, va inaugurar ahir al migdia la seua exposició geològica permanent, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. Actualment, el parc té diferents centres a Horta de Sant Joan, la Sénia i Roquetes. Amb la inauguració de Roquetes, queden completats els serveis previstos per al centre, amb un punt d'informació, la sala d'actes multimèdia i l'exposició temàtica geològica. En concret, l'exposició és la culminació d'un projecte museogràfic original, amb un pressupost de 140.000 euros, i que se centra en la geologia dels Ports. La mostra té diferents panells expositius, primer amb continguts genèrics i després desplegant una sèrie d'aspectes geològics interessants per als visitants, com ara la hidrogeologia dels Ports, l'espeleologia, el lligam amb determinades formes de vida, la paleontologia, i el llegat del geòleg Joaquim Landerer, un científic que va ser pioner en la caracterització geològica dels Ports. L'exposició també inclou una maqueta topogràfica central, així com una maqueta que mostra el funcionament dels bufadors i una columna de pedres per mostrar els estrats geològics dels Ports.

PREMIS DE MEDI AMBIENT

D'altra banda, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va atorgar ahir al vespre els XIV Premis del Medi Ambient de la Generalitat. Enguany, els premis han reconegut la tasca del grup Sagessa de Reus, per fomentar el reciclatge a les escoles bressol; i del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix, pel projecte Jo reciclo, i tu?, que han dut a terme els alumnes de 4 anys.

El Punt (6-Juny-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta