5 de juny del 2007

Tortosa fa l'últim ple de l'«era Sabaté»

Els grups polítics avancen els comiats en una sessió de tràmit, prèvia als canvis a l'Ajuntament

L'últim ple ordinari del segon mandat de Joan Sabaté (PSC) va ser una sessió curta i plena de cordialitat entre els membres de la corporació. De fet, tot el contrari del que ha passat durant els últims quatre anys, molt sovint amb plens maratonians i enfrontaments molt durs entre l'equip de govern i l'oposició. Només la regidora independent Amparo Moreno va aprofitar les paraules de comiat per recordar les circumstàncies de la seua expulsió del govern. Per la seua part, Sabaté va fer un discurs curt i directe en què va desitjar molta sort als regidors que continuaran a l'Ajuntament, a més d'encoratjar-los a prendre «decisions encertades».

A primera vista, les paraules de l'alcalde haurien pogut semblar l'avís de Sabaté d'una possible renúncia al càrrec de regidor, ja que va desitjar «molta sort» als regidors que es quedaran al consistori. A més, va instar-los a prendre «les decisions més encertades», en benefici del municipi. Però la sensació de tothom és que Sabaté tenia la intenció de no allargar més un ple ordinari en què només hi havia qüestions de tràmit. La més rellevant, l'actualització tarifària del pàrquing de la plaça d'Alfons XII, en què ara els usuaris podran pagar els seus estacionaments en intervals d'un minut. Sabaté només es va limitar a fer una declaració més política quan va comunicar a la regidora Amparo Moreno que havia deixat sobre la taula la seua moció en què demanava un ple per fer balanç de l'acció de govern. «No era el moment de tractar aquest tema, ni abans ni després de les eleccions», va concloure.

De fet, Moreno va ser la nota discordant d'un ple ràpid i sense enfrontaments. La regidora va fer un balanç «agredolç» del seu pas per l'Ajuntament. «Vaig començar amb molta il·lusió i ganes de treballar», va dir. «Però, al final, la meua experiència ha estat molt amarga i difícil perquè no m'han deixat treballar ni fer les coses com hauria volgut», hi va afegir abans de recordar les «dificultats» que Sabaté li hauria posat per desenvolupar la seua feina, «sobretot a Participació Ciutadana i la reforma del servei d'atenció al ciutadà». Amb tot, la regidora –expulsada del govern de Sabaté per haver qüestionat la seua capacitat de gestió– va destacar que la gent de Tortosa ha volgut fer balanç de l'acció de govern. «La part més dolça ha estat veure que la democràcia ha funcionat i que la gent ha pres la seua decisió», va dir sobre la victòria electoral de CiU.

> Lluesma deixa l'Ajuntament 34 anys després, però vol tornar

La intervenció més sorprenent va ser la del regidor independent Vicent Lluesma, que després de 34 anys com a regidor de l'Ajuntament va anunciar que ja es prepara per repetir d'aquí a quatre anys. Abans de Lluesma, també es van acomiadar Francesc Juan (PSC) i Josep Anguera i Enric Simó (CiU), així com els portaveus de dos dels grups del govern, Josep Maria Franquet (IPE) i Sisco Lahosa (ICV). Tots van destacar la importància d'haver pogut representar Tortosa i d'haver servit els ciutadans durant l'etapa com a regidors, però les paraules més emocionades van ser les de Lahosa, que duia escrit el seu discurs, però que no va poder evitar un parell de sanglots d'emoció. També va aprofitar per acomiadar-se Salvador Peiró (ERC). Lluís Martín (ERC), Carlos Curto (PP) i Jana Muñoz (ICV) van haver d'absentar-se del ple d'ahir.

El Punt (5-Juny-2007)

21 comentaris:

  1. Es trist que a un el facin fora per discrepar. Pero, quan les discrepancies son tan profundes com diu l'Amparo Moreno que han estat, no es menys trist i lamentable no marxar, mantenir-se a la cadira i esperar que et facin fora per fer critica ferotge de tot alló del que has estat particep i has col·laborat a sostenir.

    ResponElimina
  2. es trist també veure com l'unic que interessa es mantenir la cadira, i observa com per baix va continuar aquesta lluita per poder "xupar del bote" mane qui mane. La Veu de l'Ebre ha tallat la foto de portada, per tal que ha la part dreta no hi aparegués la Moreno, es pot comprovar en altres mitjans. és trist! molt trist!

    ResponElimina
  3. Jo voldria saber d'una vegada si Sabaté dimitirà o no? i Martín? i Ena? La gent espera respostes

    ResponElimina
  4. adeu, Sabaté, adeu !!!!!!

    ResponElimina
  5. Sabaté dimissió!!!!.

    Lo poble no te vol, fot locamp i dona pas a les noves generacions (no del PP clar).

    ResponElimina
  6. Males llengües diuen ... i segur que només són males llengües .... o no .... Bé com anava dient, males llegües diuent que Joan Sabaté (líder inqüestionable del socialisme ebrenc) ha propossat a Antonio Faura com a futur alcalde de Tortosa (sr del PP, ranci PP tortosí).

    Altres males llengües també diuen que Joan Sabaté (líder indiscutible del territori ebrenc) ha proposat a ERC compartir l'alcaldia de Tortosa 2 anys cadascun.

    Suposo que haurem de rentar moltes males llengües, ja que tot això és IMPENSABLE que pugue passar, encara que potser si que és LEGÍTIM.... o no?.

    Bé, la qüestió és que Joan Sabaté (líder espiritual del socialisme ebrenc i profeta de les Terres de l'Ebre) no ha dit en cap moment públicament que el clar guanyador i futur alcalde de Tortosa és FERRAN BEL... perquè serà?.

    Ja sabem que les cadires costen molt de soltar (i més quan es valoren a gairebé 60.000 € l'any ... oi José Martín?)

    Salut i força que l'alcaldia de Tortosa està en venda ... o no ... potser només són males llengües!.

    ResponElimina
  7. Molta plorera i molta demagogia barata i poc etica ni moralista ....lo que si sabem els tortosins es que este gober PSC sosrtin tenen la vitalica pel molt de temps i en crida l'atencio esta dita tortosina Sr. Sabater, Sr. Jose Martin (Salmanteño), Sociatas todos

    "En Llopis i en Llepes feren un baùl. En Llopis la tapa i en Llepes el cul".

    Ara tortosins , os desitjo la millor de les sorts ja que pobrets i alegrets estarem, sempre que aiguen gent sense escrupols com estos i els anteriors......AMEN

    ResponElimina
  8. per a la COMEDIANTA TORTOSINA

    comedianta pots anar a treure els estenedors que ens has col·locat a l'entrada de tortosa? (a la rotonda de la familia) es que nomes fa falta que hi penjes la roba!
    o esperes q algu o face de part teua?

    ResponElimina
  9. Alliberament català, des de la meva ignorància política, et demanaria que m'expliquessis ( si pot se de manera entenedora)de quina forma es valora quan a un polític -que tenia 7 regidors i en continua tenint 7- el poble no el vol. perquè, o jo soc imbecil ( no descartable del tot)o segons el teu raonament tant cientific, no haurien de dimitir, tambe, Fores, Forcadell i Faura?

    ResponElimina
  10. anònim de 5,32. no soc la comedianta però si, haurien de dimitir tots. los partits polítics són organitzacions que a nivell municipal, només tenen un objectiu que és superar el suport ciutada anterior. perque ho fan bé, perque son mes guapos, perque son més simpatics..... qualsevol motiu que provoquigue un augment de vots, es a dir de suport, és signe de que estan fent les coses bé. en el moment que la pujada no es produeix és perque passa alguna cosa negativa i per higiene democràtica los responsables polítics que ho encapçalen haurien de deixar pas a altres. fixa't a amposta 4 eleccion 4 marta cid i estem igual que fa 16 anys.

    ResponElimina
  11. Te'n dones conte que aplicant aquesta filosofia tan radical, Bel no haria arribat mai a ser alcalde?

    ResponElimina
  12. L'anònim anterior té tota la rao: Bel en va treure 5 de regidors l'any 2003, es a dir, dos menys que Mariano Curto l'any 1.999, i, per tant, hauria d'haver fotut lo camp ja fa temps. No obstant, com que jo no comparteixo les teories de l'anònim de les 5,53, deixem que Bel governi, que es el que toca, i a veure si es capaç de fer-ho tant bé com diu. A mi, fins que no ho veigi em permetreu que ho dubti.

    ResponElimina
  13. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  15. A palabras humedas oidos impermeables

    ResponElimina
  16. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  17. RIP SABATE!
    Requiem aeternam dona ei Domine et lux perpetua luceat ei, requiescat in pace
    EXTREMA UNCTIONIS BEL!
    «Per istam sanctam unctionem indulgeat tibi Dominus quidquid deliquisti. Amen.»


    Siguiente...

    ResponElimina
  18. esteu tots malalts

    ResponElimina
  19. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  20. BENET O... BENEIT?

    ResponElimina
  21. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta