2 de setembre del 2007

El PSC es mou per la planta de tractament de gas

"ERC no és l'únic partit que es mou pel tema d'Alcanar", va dir aquesta setmana un important càrrec del PSC al territori, oblidant que ICV també ha demanat la compareixença del ministre Joan Clos al Congrés dels Diputats. Ara he vist que per dimarts que ve, el PSC ha convocat una roda de premsa a l'edifici dels Serveis Agraris d'Alcanar, per informar de les diferents iniciatives que els socialistes pensen emprendre al voltant del projecte Castor. Pel que sembla, dissabte una àmplia delegació de la federació del PSC a les Terres de l'Ebre va reunir-se a Barcelona amb el secretari general de l'Energia del Ministeri d'Indústria, Ignacio Nieto, i també amb el director general d'Energia i Mines de la Generalitat, Agustí Maure, per parlar del tema. A la compareixença pública de dimarts, que arribarà 48 hores després de la manifestació d'aquest matí a Alcanar, el PSC informarà de la reunió que mantindran dimecres al Ministeri amb els representants polítics de l'Ajuntament d'Alcanar. No vull ser més dolent del compte, però no teniu la sensació que el PSC s'ha esperat per veure fins on arriba el moviment social contra del dipòsit submarí i la planta de tractament de gas? A més, dilluns a la nit també hi haurà el pronunciament unitari de l'Ajuntament de Vinaròs, contra la ubicació de la planta però no contra el dipòsit submarí ni contra la instal·lació de la regasificadora en uns altres terrenys, més a l'interior...

5 comentaris:

  1. Es que cap ajuntament es pot pronunciar en favor ni en contra del magatzem submarí . Naturalment queda dintre lo previsible que les al•legacions a la ubicació de la planta de tractament obtinguin fruit , per altra part ja calculats pel projectiste.

    ResponElimina
  2. L’afany recaptador dels ajuntaments ha fet sortir a la llum un tema escabrós....
    M’explicaré: “Taxes d’ocupació de vol, sol i subsòl de la via publica”.
    I jo em pregunto, quan el terreny es privat de qui es el vol , sol i subsòl...?
    Ens quin criteris es determina la privacitat d’aquest vol, sol i subsòl...?
    Quan facturen l’IBI sigui rústic o urbá, que estem pagant realment?
    Quins drets tenim sobre la explotació dels recursos que es poden trobar a casa nostra?
    Quin dret té la administració a utilitzar el nostre subsòl ? De vegades utilitzat sense el nostre coneixement...?
    Un servei que no sigui declarat d’utilitat publica esta subjecte a demanar permís al propietari ?
    Totes aquestes preguntes em venen al cap pel segon macro magatzem de gas a pressió que es projecta al subsòl de la població veïna de Reus...
    Qui em proporciona un link on pugui informar-me? Es que soc de ciències sap ?

    ResponElimina
  3. Francament, les corredisses d'ara per ara em recorden els gags dels Marx i els millors moments del cine mut.

    Potser sería més efectiu convidar als canadencs i al seu filial florentino a un triangular ben adobat de llangostins de les Cases i liquidar el tema a la manera cavalleresca, en lloc de fer picades al pit i treure gent al carrer quan tot està lligat.

    Castor fa deu anys que rosega i ningú pot al·legar ignorància o apuntr el dit més lluny del seu nas.

    D'altra banda, potser seriahora de començar a treballar sobre el realisme: ens volen productors d'energia, ens fan productors d'energia i en comptes d'agafar el bou per les banyes, aquest sí, i decidir-mos a ser productors d'energia i marcar la pauta, ens encantem amb teatrets de titelles.

    A veure si Florentino i els canadencs compensaran Les Cases amb un pol turístic, amb un port esportiu i pesquer adequat, amb unes muscleres de primera mundial, amb una sortida d'autopista directa, etc.

    ResponElimina
  4. Li recordo que els Reis Magos es al Gener... Però podria preparar ja la carta de tot això que acaba de dir..no se sap mai..!

    ResponElimina
  5. Tots em escoltat que cada cop més la moto guanya adeptes i importància sobre tot en les grans ciutats com Barcelona con un pal•liatiu a la mobilitat cada cop mes congestionada...El que jo no sabia que aquest noble vehicle podia servir també per assistir a manifestacions cíviques com la que es va fer ahir contra el macro dipòsit de gas a Alcanar...El Senyor Alberto Fernández Diaz , a lloms de la seva moto va fer acte de presencia a la sortida de la manifestació al•ludida. Però es clar ; la moto corre mes que els propis manifestants i va arribar a la “meta” abans que ningú..Segur que va fer podi..!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta