27 de gener del 2008

La Cambra de Comerç de Tortosa convida el Rei a vindre

No hi ha cap alcalde de Tortosa que, durant l'actual etapa democràtica, no hagi convidat un membre de la Família Reial a visitar la ciutat. Durant l'època de Vicent Beguer (CiU) va vindre el príncep Felip, com ens recorda el bust que podreu trobar als Jardíns del Príncep. Després, Marià Curto (CiU) va convidar els reis Joan Carles i Sofia, i fins i tot Joan Sabaté (PSC) va portar els Ducs de Palma, la infanta Cristina i el seu marit Iñaki Urdangarin, a inaugurar l'última Expoebre que va fer-se al parc municipal. En principi, el convergent Ferran Bel (l'únic alcalde tortosí que ha fet onejar la Senyera en solitari al balcó de l'Ajuntament, durant l'última Diada), no tenia previst convidar cap representant de la Casa del Rei. Però el mandat de Bel ha coincidit amb la commemoració del centenari de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, que dimecres va estar al Palau de la Zarzuela per convidar el monarca a visitar la ciutat per presidir la Travessia del Centenari. És a dir, la 21a Travessia Nàutica i Turística per l'Ebre a Tortosa. Al marge dels dubtes que tinc sobre la necessitat que el Rei, que ja presideix el Comitè d'Honor del Centenari, hagi de venir també a presidir la travessia, el que més m'intriga és si voldrà fer la travessia amb algun dels seus vaixells. Segons el programa, la travessia està prevista per als dies 4, 5 i 6 de juliol.

Foto: Cambra de Comerç de Tortosa

23 comentaris:

  1. los ebrencs no tenim rei!

    ResponElimina
  2. Benvingut serà!
    Esperem que pugue vindre a Tortosa.

    ResponElimina
  3. Ja, ja, ja,... cada cop me'n dono més compte de "l'espaviló" de la Cambra. I, evidentment, surt un ferum "regimenista", per no dir altres paraules, al invitar al "gran esperpent" o al voler omplir d'assuts lo riu (tipus "Paco pantans").

    "Ils sont fous ces romains" (Astèrix)

    A part, jo, si fos Bel, m'emprenyaria que lo cap cambral el reemplaci en iniciativa reial. Li ha sortit competència a super-Bel
    Res, una tontada més per oblidar.
    A lo miliò hi ha algun "Comptat de Mora" per atorgar....i es van fent números.
    ja, ja, ja ,ja

    ResponElimina
  4. Esperem que La Vanguardia ja tingui previst un redactor per escriure sobre el cost de la visita reial espanyola a Tortosa. També sobre la contaminació que provocarà el desplaçament de centenars de policies i polítics amb cotxes oficials, un gran quantitat de CO2 de ben segur, que també ens podríem estalviar. Ja que atacaren la reunió del govern català a Tortosa (simbòlicament tot un detall), aquesta visita reial hauria de merèixer el mateix tractament. A part, al menys el govern català tenia prevista una reunió de treball, en què aprovaren coses importants. El Borbó, quantes coses importants aprova?

    ResponElimina
  5. ara ja entenc la cagarela de la camara de comerç amb el tema de la navegavilitat jajajajja

    es que el rei vindrà en lo BRIBON, i claro, en la merda de riu sense aigua que tenim, como voleu que entre "tan noble barco"


    visca la piraguaaaaaaaaaaaaaaa

    ResponElimina
  6. Vull saber quan mos costarà als tortosins esta tonteria. Si no mos costa un duro, com si volen convidar al Papa. Jo no penso anar.

    ResponElimina
  7. Visca la Republica i.....aquest Rei

    ResponElimina
  8. No tenen res millor a fer los de la Cambra de Comerç? Fot una olor a ranci que tomba!!

    ResponElimina
  9. Jo proposo que conviden a la comedianta, sense ella l'esdeveniment no serà el mateix, quina gracia ja ja ja la come a bord del Bribon i saludant als tortosins al costat de Sofia. I el rei i el princep baix al pont del tren en aigua al turmell empenyent el super Bribon.I el Presi Mora amb cara de "yo no se de nada".
    quina gracia.

    ResponElimina
  10. Amb aquests "afers exteriors", no se que vol aconseguir la Cambra del Comerç de Tortosa. Ja ens ho explicaran...

    ResponElimina
  11. Qué curts de mires són alguns dels que escriuen aquí.
    Lluny d'estar a favor de la monarquia, el que és evident és que això és publicitat per a la ciutat, ens situa al mapa i el més evident de tot, mal no ens en farà.

    Per primer cop en la vida, tinc la sensació que entre la Cambra de Comerç i l'ajuntament, alguna cosa s'està movent a Tortosa. Ningú pot negar que s'està treballant i molt. Es presenten molts projectes (uns encertats i altres no): navegabilitat (cambra), pàrkings, zona esportiva nova, zona comercial nova; en definita, gestió urbanística intensa.

    ResponElimina
  12. Què passa, que ets amiguet de Mora?

    ResponElimina
  13. 1:18,
    Esperpent, modalitat teatral que consisteix en una deformació grotesca i caricaturitzada, i alhora tràgica, de la realitat, com si aquesta oferís la seva imatge reflectida en un mirall còncau.

    ResponElimina
  14. Shhhhhhhhhhhhhh!!!
    No us queixeu tant homes! Si ve algú de la noble família tindrem durant uns pocs dies una ciutat de "lujo"!!! Donarà goig caminar per carrers nets i enllumenats en la seguretat que et trobaràs un munt d'agents de la polícia vetllant per la nostra seguretat...D'aquí al juliol es poden arreglar també molts carrers i voreres i a lo millor també els semàfors del centre que fa mesos que no funcionen....Que vinguen!!!

    ResponElimina
  15. Trobes que els semafors del centre no funcionen perque estan espatllats? vols dir?

    ResponElimina
  16. 3:58

    Quina pena que em fas. Aquest és el teu argument?

    11:03 PM

    "Qui no té feina el gat pentina"
    Et sona aquest refrany?

    ResponElimina
  17. aquesta és una bona questió perque no funcionen els semàfors?????? Gustau investigaaaa!

    ResponElimina
  18. 5:54, aclarat, quant em dius que no ting feina, ho dius pel que dic o perque no saps que dir? I en qualsevol cas, tu, que fas el matiex que jo, ( escriure unes lletres) si que en tens de feina? Potser si que resultara que no en tens d'espills a casa.

    ResponElimina
  19. 6:30

    Veig que no acabes d'utilitzar tot el que déu ha posat al teu abast. O és que no ho ha fet?

    ResponElimina
  20. 9:21
    No sé amb qui parles , però ho fa força bé , continua practicant amb ell , igual n´hi aprens !

    ResponElimina
  21. 9:21
    La 10:57 és la única entrada meva a lo del Marfanto , per qüestions de temps la vaig ficar a la del gossos!

    ResponElimina
  22. 10:57, soc 6:30, jo tampoc se amb qui parlo....pero gracies.

    ResponElimina
  23. 1:0007

    De rés !

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta