20 de juny del 2008

Maten una mare i el seu fill en una baralla per drogues al nucli antic de Tortosa

La policia deté un dels quatre implicats en els fets, però encara busca els dos germans que haurien comès el crim

Un jove de divuit anys era ahir a la nit l'únic detingut relacionat amb el doble crim ocorregut dimecres a Tortosa, en què van morir un noi i la seua mare durant una disputa per drogues. Els fets van produir-se poc després de les deu del vespre al número 23 del carrer Costa de Capellans, un dels més degradats del nucli antic. Tot sembla indicar que compradors i venedors, que podrien ser família, no es van posar d'acord en la transacció, i els agressors van marxar i van tornar poc després armats amb una escopeta i una navalla. Els acusats, que la policia ja ha pogut identificar, van disparar amb una escopeta amb els canons retallats a l'home, José Manuel Salvadó Gabarri, de 28 anys, i després van apunyalar mortalment la mare, Concepción Gabarri Gabarri, de 54.

Tot i que del lloc dels fets van fugir quatre persones, la Policía Nacional buscava ahir dos germans que podrien ser de la mateixa família de les víctimes com a principals responsables d'haver disparat dos trets al pit amb una escopeta de canons retallats al noi, així com també d'haver clavat dues punyalades a la seva mare. Els acusats haurien comès el crim després de mantenir una disputa per un desacord en el preu de la venda de droga amb les víctimes (de les quals ara per ara es desconeix si pertanyien a un clan rival dels suposats agressors). En aquest sentit, tant José Manuel Salvadó Gabarri com la seua mare, Concepción Gabarri Gabarri, són membres d'una de les famílies gitanes més antigues i conegudes de Tortosa. L'home, a banda, feia només un parell de setmanes que havia sortit de la presó, i li constaven disset detencions per diversos delictes contra la propietat privada.
Els agents van dur a terme un escorcoll d'una casa del mateix carrer, ja que un dels acusats s'hi va amagar just després dels fets. En no trobar-lo, es van dirigir al domicili de la seva mare, que també està en una de les places pròximes, tot i que aquest segon intent també va ser frustrat. A banda, a causa de la gravetat del succés, ahir els pocs veïns del carrer Costa de Capellans eren reticents a parlar del que sabien o havien escoltat. Amb tot, un d'ells va explicar que al número 23 només hi vivia una noia amb el seu fill d'un any, que podria ser la dona de Salvadó Gabarri. De fet, pel forat –aparentment de bala– que hi havia a la porta de l'habitatge es podia veure un bressol, una taula parada per al sopar, un biberó i una capsa de galetes. Al damunt d'un petit armari també hi havia alguns marcs amb fotografies del nadó. Però segons el mateix home, el forat de la porta no era de dijous a la nit, sinó d'algun altre episodi anterior. La noia vivia sola i feia pocs dies que havia tornat el seu marit, que no sortia «gairebé mai». De vegades rebien visites curtes de la mare del noi, d'una altra noia jove i de diversos familiars, però «res feia pensar» que la casa fos un punt de venda de droga.

>Un antic mercat de la droga

La Costa de Capellans és un dels carrers que uneixen la plaça de l'Absis de la Catedral amb el castell de la Suda, on hi ha un parador de turisme de quatre estrelles. Però el carrer és un dels més degradats i conflictius del nucli antic de Tortosa. Fa uns anys, les famílies gitanes de clans rivals havien traçat una ratlla al mig del carrer, i si algú gosava travessar-la sabia que s'arriscava a rebre un cop de pedra des d'algun balcó. «Ara el carrer ha millorat una mica», va assegurar ahir un veí, ja que s'han enderrocat algunes de les cases on es venia la droga i s'han netejat molts solars. De fet, la previsió de l'Ajuntament és fer una reforma integral de tot el barri del Castell. «Però quan hi ha soroll, avisem la policia i moltes vegades ni es molesten a vindre, perquè ja saben què s'hi trobaran», va afegir. Aquest mateix ciutadà, a més, va recordar que potser va sentir els trets, però que els va confondre amb els petards que els xiquets han començat a tirar pel barri, com cada any poc abans de Sant Joan.

El Punt (20-Juny-2008)

6 comentaris:

  1. Constatacio: despres de varies hores penjades les entrades (aquesta i l'altra) no mereix cap comentari dels marfanteros. Curios.

    ...I reflexio: pasa el mateix que amb els casos de corrupcio ( el mes recent -conegut- el d'Estepona) " se venia venior " ....si, se venia venir, i mentres tant qui hi posa solucions? . I no nomes l'administracio n'es la responsable. Tothom ho sap, se sap qui son, se sap on viuen, i?

    ResponElimina
  2. Crec que la falta de comentaris al post es prudència, per no dir una certa por, no es igual carrega contra polítics suposadament corruptes que contra gent molt conflictiva. Com deia la cita bíblica...la por cuida la vinya

    ResponElimina
  3. Es trist veure que pasats els anys aquets problemes encara perduren al casc antic, es molt bonic celebrar el Renaixement pero no com una cortina de fum per aquets greus problemes que encara segueixen degradant la imatge del barri i de Tortosa en general, encara que no ho sembli dona mes mala imatge del que la gent creu

    ResponElimina
  4. Quins comentaris es poden desprendre de dos homicidis ? Però es cert que la degradació del casc antic indueix actes delictius que combinat amb el tràfic de droga poden derivar en assassinats com en aquest cas.
    Es urgent la dignificació d’aquest barri si no volem que es converteixi en una mena de Bronx que faci desaconsellable la lliure circulació de persones a determinades hores. La precària situació econòmica amb un atur de llarga duració propicia la resta, i tots els indicadors apunten cap a una escalada de la delinqüència ( especialment robatoris) de la que no ens lliurarem encara que no es visqui en barris marginals.

    ResponElimina
  5. En una altra ocasio, ja ho vaig dir: ens equivocariem si pensesem que el que per aquests bloc es diu, es representatiu del pensament de la poblacio en general. Aqui, qui mes qui menys estem polititzats (uns amb carnet i altres sense, pero polititzats)i es nota. Aquesta reflexio ve a "cuento" de que si en aquest post no hi ha participacio, ve a demostrar la falta d'interes en allo que efectivament si que interesa a la poblacio, i menys als lectors-comentaristes de la marfanta. O es que algu dubta de que al bar o la botiga s'ha parlat mes d'aquests morts violentes que del darrer ple de l'Ajuntament?.

    ResponElimina
  6. Jo no se si interessa o no interessa. El fet inqüestionable es que si li roben a vostè, el del costat de casa seva estarà molt interessat amb el tema..I es que de vegades pensem que a nosaltres mai ens passarà una cosa així. Però passa! Es com les accidents de tràfic o les malalties... Mai pensem que ens pot tocar a nosaltres... En quan a lo de “polititzats” tampoc es dolent estar-ho en tant que no vivim aïllats,el que no equival a que tothom es senti identificat. Quan una col•lectivitat es sent afectada, reacciona! Això també es política. Com veu n’hi ha per tots gustos. Bona diada de Sant Joan

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta