4 de juliol del 2008

CiU reclama un pacte de país per a l'Ebre que retorni al govern les competències

Els diputats de CiU de les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès i Francesc Sancho, van anunciar ahir que el grup de CiU al Parlament ha presentat una sèrie de propostes per millorar la situació ambiental del riu i del Delta,i també per retornar a la Generalitat les competències perdudes sobre el tram català de l'Ebre. Sancho va dir que CiU confia que l'estat mediambiental de l'Ebre puga centrar el debat del Parlament quan comenci el nou període de sessions. Així, Sancho va advertir que, un cop superada la crisi de la sequera, els grups que donen suport al govern han presentat diferents propostes per recuperar el cabal ecològic del Ter, però que no han demostrat la mateixa «sensibilitat» per la situació de l'Ebre. Segons el també alcalde de l'Ampolla, si hi ha algun espai del país que és fràgil i cal protegir és el Delta. «Ni el Delta ni el tram català del riu estan tenint les respostes adequades per part del govern», va lamentar Sancho.
En la mateixa línia, els diputats de CiU van anunciar que reclamaran la signatura d'un pacte català per l'Ebre amb la resta de forces polítiques, que suposi un blindatge de les necessitats hídriques i mediambientals del tram final del riu, en la mateixa línia de l'anomenat Pacte de l'Aigua d'Aragó. Segons Sancho, CiU espera tenir el suport d'ERC i ICV, i també d'alguns diputats del PSC que també són sensibles en aquest tema. A més, també reclamen la creació d'algun organisme que suposi la recuperació de les competències de la Generalitat per fixar el cabal ecològic i fer obres al tram català del riu; unes competències perdudes amb la dissolució de l'antic consorci de protecció del Delta (Cpide).

El Punt (4-Juliol-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta