5 de juliol del 2008

Les plataformes del Canalet i Vinallop col·lapsen l’eix de l’Ebre

Un centenar de vehicles fan una marxa lenta contra el nou traçat de la C-12

Un centenar de vehicles van participar ahir al vespre en la marxa lenta que havia convocat la plataforma Salvem Lo Canalet i el col·lectiu Defensem Vinallop. Els dos moviments veïnals s’oposen als traçats previstos en l’estudi informatiu de la nova variant de l’eix de l’Ebre (C-12), ja que la carretera «trinxaria» la zona de xalets del Canalet i travessaria l’actual nucli de població de Vinallop. Els veïns van advertir ahir que les mobilitzacions persistiran si la Generalitat no té en compte les al·legacions.

Els veïns contraris al traçat de la variant de la C-12 van protagonitzar ahir al vespre una nova acció de protesta, dues setmanes després de la seua concentració de sorpresa davant de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece). En aquesta ocasió, les plataformes Salvem Lo Canalet i Defensem Vinallop van organitzar una marxa lenta de vehicles que va unir la plaça de la Pèrgola de l’EMD de Jesús amb la pedania de Vinallop, i que va agreujar el col·lapse circulatori de l’eix de l’Ebre, molt habitual en l’hora punta d’un divendres al vespre. El pas de la caravana, que va trigar més d’una hora a arribar a Vinallop, va fer-se notar a la plaça Corona d’Aragó, que amb el pas de la marxa lenta en direcció sud difícilment podia absorbir els vehicles que també s’anaven incorporant a la rotonda des de la rambla de Catalunya.
Un dels portaveus de Salvem Lo Canalet, Antoni Melero, va fer una valoració molt positiva de l’acció d’ahir i va anunciar que ja tenen programades altres protestes. «La nostra intenció és deixar passar l’estiu, però estarem atents per si la Generalitat fa algun moviment estrany durant els mesos de juliol i agost», va explicar. De fet, Melero va afegir-hi que mantindran les mobilitzacions si el govern català no té en compte les al·legacions al projecte. L’Ajuntament de Tortosa també ha reclamat que el traçat hauria de desplaçar-se a l’altura del canal Xerta-Sénia, per evitar el sector del Canalet i l’afectació sobre el nucli de Vinallop.

El Punt (5-Juliol-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta