12 d’agost del 2008

Deixar menjar als animals del carrer

Aquesta imatge està presa aquest matí al carrer Elcano de Tortosa, i es poden veure les restes de menjar (bàsicament pa i arròs) que algun ciutadà ha deixat a l'ombra d'un arbre, perquè els animals puguen alimentar-se. Segons el text refós de l'ordenança reguladora de la tinença d'animals de companyia, aprovada el mes passat, l'Ajuntament de Tortosa ha de sancionar els veïns que deixen aliments als animals del carrer. D'entrada la mesura és bona, ja que d'aquesta manera s'evita l'embrutament de la via pública, la proliferació excessiva de coloms, i es controlen millor les colònies de gats. De fet, a la zona de Ferreries hi ha nombrosos punts en què els veïns dipositen tot tipus de menjar, fins i tot compostos preparats, per alimentar els gats dels carrers. Fent memòria, recordem safates amb menjar al carrer Castelló, al carrer Llarg de Sant Vicent i al carrer València. Potser per això, és habitual veure gats damunt dels cotxes i a l'ombra dels vehicles. En aquest sentit, els que alimenten els gats també haurien de tenir en compte que hi ha alguns carrers, amb una alta densitat de vehicles i d'aparcaments, en què posen en perill la vida dels felins. De fet, ja fa dos dies que el cadàver d'un gat es podreix, aixafat per un cotxe, al carrer València, sense que ningú l'haja retirat o haja avisat l'Ajuntament perquè ho faci. Amb tot, hem preferit no penjar aquí la imatge de l'animal mort i en canvi sí fotografiar les restes de menjar.

Per més informació sobre el tema, podeu visitar el web de Progat de Tortosa.

1 comentari:

  1. Aquest és un tema que sembla una tonteria, però posa negra a molta gent, la veritat. Hi ha ple de punts d'aquests, per exemple també al carrer Migdia / Paüls i al carrer València, entre Rambla Catalunya i Alfara de Carles.

    Convidaria a aquesta gent que tant s'estima els animals que se'ls emportin a casa seva, o que almenys els capin perquè deixin de reproduir-se. Del contrari, es converteixen en una plaga que patim tots.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta