21 de novembre del 2008

El govern de Tortosa rebutja la proposta del PSC, però crearà un organisme de consorci amb l'Aldea

El nou pou Campredó té prou aigua per a la primera fase del Catalunya Sud

La moció que el PSC ha presentat perquè els ajuntaments de Tortosa i l'Aldea creïn una mancomunitat, amb l'objectiu de garantir l'aigua al polígon Catalunya Sud, difícilment prosperarà. El govern de Tortosa rebutjarà la proposta en el ple de l'1 de desembre, i ahir ja va acusar el socialista Joan Sabaté de «presentar mocions quan escolta campanes». De fet, la portaveu Meritxell Roigé va explicar que ja s'han fet les primeres gestions per crear algun tipus d'organisme de cooperació amb l'Aldea.

«Les coses serioses no es fan a través d'una moció, i menys quan parlem de garantir uns serveis a un polígon industrial com el Catalunya Sud, en què també està implicat un altre municipi.» Amb aquestes paraules, la tinent d'alcalde i presidenta de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP), Meritxell Roigé, va rebutjar ahir la moció del PSC de crear una mancomunitat de serveis amb l'Aldea. En la mateixa línia, Roigé va lamentar que el socialista Joan Sabaté no hagués aprofitat els seus vuit anys a l'alcaldia per resoldre la falta d'aigua i altres serveis del Catalunya Sud. Segons Roigé, ja fa temps que hi ha contactes amb l'Ajuntament de l'Aldea per solucionar problemes comuns com la falta d'aigua, el tractament de les aigües residuals i el manteniment del polígon.

D'altra banda, la portaveu de CiU va acusar Sabaté de «fer mocions quan escolta campanes», tot demostrant una «actitud infantil» per voler interferir en l'acció de govern. Així, Roigé va avançar que encara cal estudiar quina és la millor fórmula jurídica per col·laborar amb l'Aldea. Finalment, Roigé va remarcar que el pou que l'EMSP ha construït a Campredó ja està fet, amb una inversió de gairebé 500.000 euros, i que ara només cal equipar-lo i construir la xarxa de subministrament. La regidora va assenyalar que a la zona de les argileres s'ha trobat un aqüífer amb prou cabal per subministrar aigua a la primera fase del polígon Catalunya Sud, però que caldrà buscar «altres recursos» per garantir una dotació a la siderúrgica Gallardo i la resta d'empreses de la segona fase.

Més receptiu amb la proposta del PSC va mostrar-se l'alcalde de l'Aldea, on ERC té majoria però governa amb els socialistes. El republicà Daniel Andreu va recordar el bon funcionament de la mancomunitat Delta Tres, en què l'Aldea comparteix pous amb Deltebre i Camarles. «En alguna conversa amb el delegat de la Generalitat, molt preocupat per dotar de serveis el Catalunya Sud, s'havia parlat de crear una mancomunitat», va explicar. Andreu, però, va precisar que encara no s'ha fet cap reunió formal amb Tortosa. «És l'hora de parlar seriosament de portar indústria al territori», va defensar.

El Punt (21-Novembre-2008)

32 comentaris:

  1. Gustau, volem fotos al faristol!


    :-)

    ResponElimina
  2. Naturalment no es el mateix una Mancomunitat que un Consorci...

    ResponElimina
  3. No tinc una opinió clara en el tema consorci. El que sí que tinc clar és que quant al Catalunya sud, el govern del PSOE tortosí pitjor no va poder fer-ho. Un company que té una empresa al polígon encara espera que el regidor d'urbanisme l'atengui, quan ho va demanar quasi un any abans d'acabar la legislatura. Bona part del polígon fa autèntica pena.

    ResponElimina
  4. Al fil del que diu Emigdi, penso que podríem crear un col•lectiu d’afectats pels mateixos motius...

    ResponElimina
  5. Jo tinc un amic que volen instl.la-se a la part de l'Aldea del Poligon Cat Sud ho va fer a Tortosa, ja que ha aquí li van posar les coses molt més fàcils, com tot a la vida "el cristal con que se mira " hi fa molt, i per cert d'aixó fa més d'any i mig.

    ResponElimina
  6. Consorci:agrupació d'entitats per fer negocis importants.
    Mancomunitat: corporació legalment constituida per agrupació de municipis o provincies.

    ResponElimina
  7. Ara ho entenc: Consorci........... d'aigues de Tarragona

    ResponElimina
  8. "el cristal con que se mira hi fa molt". Una veritat com la Catedral. Peró una veritat, lamentablement, atribuïble aquí i allà. No obstant això, hi han veritats que no depenent del cristall ni del color amb que es miren, i en aquest sentit, a Tortosa potser trobaríem mes d'un centenar de persones que ens podrien dir que van sofrir "desplantes" i faltes d'atenció per part d'aquesta persona que ha sortit pel rogle de manera indirecta. Veritat o mentida?

    ResponElimina
  9. I un centenar que et dirien tot el contrari, tot depen.

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. Es clar que depèn..! Depèn del que ja pots suposar...!

    ResponElimina
  12. Jo no soc de la gent que suposa res, les suposicions son males companyeres.
    Jo crec( no suposo) que la Mancomunitat Tortosa- Aldea es convenient i crec( i continuo sense suposar)que es beneficiosa per tots dos municipis.

    ResponElimina
  13. Pel que estic veient, Cucafera, Emigdi, Mc Calan i altres que ara estan en l’anonimat podríem establir un mètode de contacte per contrastar el tracte rebut per par de l’administració local en lo referent a Urbanisme en la darrera legislatura.

    ResponElimina
  14. Pere, que estas off!! No parlem de mancomunitats ni de consorcis!!

    ResponElimina
  15. A veure si ho entenem,Pere, que "un centenar et dirien tot el contrari" que vol dir?, que dirien tot el contrari dels que diuen que no van ser atesos, i per tant ells si, o que contradirien negant que hi ha gent que va ser deliberada i despectivament desatesa?. Perquè vull suposar que del que es tracta es d'atendre correctament i democràtica. Això no es com els metges, que lògicament cadascú parla segons li ha anat i que depenent d'errors humans. No atendre, depreciar, ignorar barrejant-ho en unes gotes de prepotència no te res a veure en errors ni la bona fe, es Xuleria.
    la mateixa que li ha impedit parlar en català fins que ha arribat el càrrec de director territorial.

    ResponElimina
  16. Crec: Admetre una cosa com a certa.

    Suposar: Presentar com a real o autèntic allò que un sap que no ho és.

    ResponElimina
  17. El Pere m’ha sortit robòtic tipus Wiquipedia....

    ResponElimina
  18. No he sentit mai ningú dir una sola paraula positiva sobre l'individu en qüestió. En canvi, va escalant i se les apanya per no fer de mestre, encara que els xiquets i les xiquetes en surten guanyant, ja que com a professor iguala la seua categoria com a polític. si els regidors de partits diversos l'han sofert com a malcompany, només cal parlar amb uns i unes quants i quantes excompanys de seminari d'història en instituts diversos. hi ha força unanimitat...

    ResponElimina
  19. Pere, no tens perquè sentir-te obligat/da a defensar-lo, ell per tu no ho faria, a no ser que tingues la potestat o influencia ( que podria ser) per a poder incloure'l a alguna llista.
    Per mi ho tallo aquí. Tampoc vull que això semble un ensenyament personal, a mi ( ho dic també per l'invitacio de mc calan) personalment no m'ha fet res. El que he dit ho se pel que diuen gent que ha estat al seu costat. Tornant als colors i cristalls, pere, veritat que el que, de ben segur opines d'Aznar, per exemple, bàsicament ho creus i suposes?, per la seva actitud, comentaris, formes etc. Pos això.

    ResponElimina
  20. Jo m’atreviria a dir mes...Les darreres municipals no les va perdre Sabaté sinó ELL

    ResponElimina
  21. bla bla bla... o era la la la... que més hi dona, no? la qüestió es parlar per palar.

    ResponElimina
  22. per parlar, vull dir.

    ResponElimina
  23. Pere, segueixes en “off “el La, la ,la de Masiel crec que va guanyar Eurovisión del 1968

    ResponElimina
  24. Hi ha que veure el que dona de si un “Consorci”...!!

    ResponElimina
  25. A veure jo no defenso a ningú, per supost, tampoc espero res de ningú, per altra part no se res de llistes ni de res, nomes dic que la gent que en algun moment te responsabilitats polítiques o del que sigui, doncs per a uns ho fa be i per altres fatal.
    Peró repeteixo que la Mancomunitat Tortosa-Aldea serà una bona eina per a Tortosa i per l'Aldea.

    ResponElimina
  26. Basicament crec(no suposo), que Aznar va ser un molt mal president de govern per les polítiques nefastes que va portar endavant, com el PHN(amb CIU), la guerra de l'Irak, la gestió de l'accident del Prestige, les politiques de privatitzacions,les politiques educatives ..........

    ResponElimina
  27. Si cap afectat per Urbanisme creu que val la pena que doni el meu mòbil a Gustau (sempre que ell ho accepti) podríem establir contacte. Primer deixem que Gustau es pronuncií..

    ResponElimina
  28. Per cert, mc calan, no podies triar una altra foto per identificar-te?. Quant vaig amunt i avall amb el ratolí, acabo marejat amb tantes botelles; de guisqui, no?. Proveu.

    ResponElimina
  29. No veges tu com vaig jo , desprès de beure-me-les totes...!!

    ResponElimina
  30. A vegades ho pareix, això de les ampolles begudes ....

    Crec que no és massa bó buidar tots els odis acumulats durant molt de temps en un comentari ....

    Voleu dir que tothom pensa que l'Emigdi és un extraordinari professor ??. O que sempre té la raó absoluta ??.

    ResponElimina
  31. Realment deu ésser molt fotut viure amargat i sense sentit de l’ humor...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta