23 de gener del 2009

Els gais i lesbianes rebutgen l'homenatge del Col·legi de Periodistes al tortosí Daniel Arasa

L'Associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes ha emès un comunicat en què lamenta que es face un homenatge a Daniel Arasa, "periodista tortosí homòfob", quan encara no ha recollit el 3er Premi Un riu d'opressió que l'entitat de defensa de gais i lesbianes li va atorgar el passat 21 de juny en motiu de les I Jornades Antihomofòbia Un Riu de Llibertat que van celebrar-se a Sant Carles de la Ràpita i Tortosa. Aquesta nit, un restaurant de Jesús serà l'escenari del sopar de la premsa de les Terres de l'Ebre, en què la demarcació de l'Ebre del Col·legi de Periodistes farà públic el veredicte dels premis Micro Obert i Micro Tancat 2008, així com un petit reconeixement als periodistes Antonio Daza, Josep Àngel Òdena i Daniel Arasa per la seua trajectòria professional, i un recordatori pòstum al fotoperiodista Josep Ramos.

Però des de l'Associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes lamenten que "en ple segle XXI s'homenatgi a una persona que ha lluitat fervorosament en contra de la igualtat de drets humans, que representen entre el 10 i 15 % de la població, fent apologia de l'homofòbia, en contra de matrimoni gai i apropiant-se del terme "família", deixant de banda totes les noves realitats socials com divorcis, monoparentals, de gais i lesbianes, entre altres". En aquest sentit, el president de l'entitat,Frederich Sancho, ha dit: "No entenem com en un mateix homenatge s'exaltin a figures com Pepe Ramos i Daniel Arasa, quan el primer ha lluitat sempre en defensa de la democràcia i les llibertats, mentre que el segon és reconegut a Catalunya com un referent en contra dels drets humans, bàsicament per la marginació per motiu d'orientació sexual". De fet, cal recordar que Arasa va rebre un premi per part dels votants en el marc de les Primeres Jornades Antihomofòbia, concretament, el tercer Un riu d'opressió per ser un gran impulsor i promotor de les manifestacions en contra del matrimoni gai, el qual "no ha passat ha recollir ni a donar la cara", com recorda Sancho.

Per saber més:
-Lamentable homenatge al periodista homofob Daniel Arasa (Marc Ferreres i Porres)
-El bisbe de Salinas, premi 'Un riu d'Opressió'
-El tortosí Daniel Arasa carrega contra els culebrots de TV3 pels seus valors

Foto: Hazteoír.org

21 comentaris:

  1. Vaiga ara si busquem al diccionari personalitzat de gais i lesbianes surt homofob: persona que no accepta els matrimonis gays. Mira per on jo, tenint amcs gays i en contra dels matrimonis entre homosexuals sóc un homofob? En serio creuen que un periodista reconegut com és Daniel Arasa ha d'anar a perdre el temps per ser humillat per un col·lectiu que no es sap respectar ni a ell mateix. Justament la llibertat de drets comença amb la llibertat d'expressió i si aquest periodista vol dir que ell considera que un matrimoni entre dos persones del mateix sexe no es pot dir matrimoni té tot el dret del món igual que ho dic jo!

    ResponElimina
  2. aquell que considere que unes persones no poden tenir el mateix dret que les altres, per raó d'orientació sexual, és un homòfob. A principis del segle XX també es deia, per exemple, que les dones no podien votar i que "no tenien res en contra de les dones i que tenien filles i estaven casades en elles".

    que aquest home pensi el que vulgui, és totalment lliure, però també som lliures per dir que és un homòfob.

    sobre que el col·lectiu no es sap respectar ni ell mateix més val no contestar

    ResponElimina
  3. Bé doncs jo considero que a la unió de dos persones del mateix sexe se li pot dir de mil maneres però no matrimoni perque això és una cosa entre un home i una dona.

    Igual que en molts paísos com Alemanya o França les persones homosexuals poden unirse amb els mateixos drets i facilitats que un matrimoni solsament que no es diu matrimoni. Si, no es respecten ni ells mateixos, la cabalgata de l'orgull gay és una manera de desprestigiar-se terriblement i fa molt de mal al col·lectiu homosexual.

    ResponElimina
  4. ______________________ Ratlla?,


    Posats a Imaginar:
    La unió (legalitzada) entre dos persones del mateix sexe se li diu Matrihomo.

    La unió (legalitzada) entre dos persones de diferent sexe se li diu Matrimoni però demanen que se li hi digui Matrihomo i si no s'accepta acusaran als que no ho defensen de homòfobs.
    Com ho veus?, jo, ridícul ( l'argument que per no acceptar el nom es pugue acusar d'homòfob ningú).
    Ah, que en penses del que prohibeixen als que, com jo, per raó de la seva orientació sexual no poden entrar a determinats locals d'oci reservats a gais ( inclús hotels)?
    Tota la vida repudiant el matrimoni, ( nom i conseqüències ) des de determinades posicions ideològiques i ara fem el gran escarafall si algú s'atreveix a discutir la idoneïtat del mot per una determinada unió.
    L'important son els drets.

    ResponElimina
  5. A veure Jaume o Gutijaume, es que ja no se en qui haig de parlar.

    ResponElimina
  6. per al Jaume: la llibertat d'expressió és d'expressió. aquí no parlen de si el bon home publica o no (que suposo que segueix fent-ho), parlen de donar-li un premi o no. jo, per cert, no estic gaire segur de voler-me casar (amb la xicota que em vulgue, per cert), però trobo que he de defensar el dret de qualsevol a fer-ho.

    ResponElimina
  7. Us passo còpia d'un article de l'any 95 que recull unes declaracions del Sr. Arasa sobre gais i altres que "amenacen la familia"
    http://www.tinet.org/~ecarbo/escrits/familia.htm

    ResponElimina
  8. Un cop llegit l’escrit que ens recomanes, veig que les declaracions del senyor Arasa no arriben a tres paràgrafs, contra una exposició molt particular i extensa en línia del mes pur “buenisme” reivindicatiu, i que al meu entendre ha perdut vigència.
    Segon l’autor d’aquest article, quin monument a la família hagués proposat ?

    ResponElimina
  9. M'agradaria veure les verdaderes declaracions i no cuatre línies acompanyades d'una visió tan personal.

    Crec que el tema en sí té poc suc, tan sols és queixar-se per queixar-se, simplement.

    A l'Irán els homosexuals són executats i a molts paísos islamistes empressonats això em preocupa més.

    ResponElimina
  10. Perquè aquest premi per a Daniel Arasa?

    - Enviat especial a diversos paísos de arreu del món.
    - Cap de redacció d'Europa Press.
    - President del GEC
    - Impulsor dels premis Cinemanet.
    - Professor de dos universitats.
    - Col·laborador de La Vanguardi, Metro i altres, així com varies emisores de radio.
    - Dels molts llibres escrits destaquen (Los maquis y el PCE, Els catalans de Churchill, españoles en la guerra del Pacífico, los españoles de Stalin...)
    - Guanyador del premi Carles Rahola
    - Finalista al premi Xarxa, premis del Comerç Català, microfon de plata etc.

    -Col·labora en varies activitats socials com la promoció d'ajut humanitari a nens pobres i orfres d'Ucrania i Paraguay, també col·labora amb entitats d'ajut a inmigrants i altres...

    Si algú vol saber algo més http://www.upf.edu/periodis/perespe2005/c_arasa.htm

    Creieu realment que no se'l mereix?
    Creieu que ha de rebre un humillant premi de l'Associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes.

    Això és el que a mi em pareix vergonyós.

    ResponElimina
  11. Una persona homòfoba és aquella que no respecte que altres persones visquen la sexualitat d'una manera diferent a la seua, a l'heterosexual, indenepdentment de matrimonis i qüestions legals.

    Jo no sóc un defensor de cap tipus de matrimoni, de fet cada dia es casa menys gent. Ara bé, si dos persones de diferent sexe tenen la possibilitat i dret de casar-se, les del mateix sexe també l'han de tenir. I dir que això llavors no és un matrimoni, són punyetes homòfobes per a intentar fer diferenciacions i intentar que dos persones homosexuals sempre siguen una parella de segona o anomal. Per tant el que voleu és que no tingue la mateixa consideració una parella formada per un home i una dona, que una parella formada per dos hómens o dos dones. No entenc sinó les ganes de diferenciar-ho de determinats sectors, que deuen tenir por que el fet de dir-se de la mateixa manera devalue el terme matrimoni(ja prou devaluat de per si...).

    Parlem clar i mos entendrem millor, no?

    A partir d'això, que persones públiques continuen atacant la vida privada d'altres persones i criminalitzant les seues conductes sexuals perquè ataquen els fonaments de la nostra societat i de les famílies que són "com déu mana" em sembla simplement lamentable. Que visquin la seua sexualitat com vulguen, però que deixen a la resta viure-la també com vulguen. Sense menysprear ni estigmatitzar. Comparar les humiliacions que al llarg de la història han rebut les persones homosexuals no es comparable a la vergonya (o honor) que li pugue fer a este senyor que se li digue homòfob, de fet... és això i no una altra cosa.

    ResponElimina
  12. Matrimoni ve de "mater" es a dir mare....

    ResponElimina
  13. Sí, i patrimoni ve de "pater", que vol dir pare. Això vol dir que les dones no poden tenir patrimoni? Resulta que abans no, però ara sí. Les lleis i les paraules canvien, com la societat.

    ResponElimina
  14. Aquí jo no he parlat de drets sinó de etimologia, i que per molt que t'esforcis no la canviaràs...

    ResponElimina
  15. No mos enganyem Mc Calan, l'etimologia no t'importa gens. Perquè no dius que el que no vols és que una parella homosexual pugue tindre el mateix reconeixement que el que té una família "decent"?

    ResponElimina
  16. Ferestec, a pesar de defensar les parelles homosexuals has fet una distinció molt homofoba entre aquestes i les famílies "decents". Totes ho són decents!!

    Él matrimoni com diu Mc Calan és la unío d'una dona i un home. La unió de dos persones d'un mateix sexe és una unió de fet com en el cas francès o alemany. Una unió de fet representa que aquesta parella homoseual tindrà els mateixos drets i obligacions que els matrimonis heteroseuxuals.

    Considero que cambiar l'antic concepte de matrimoni és simplement un capritx més del col·lectiu homosexual. No per això els gays estàn marginats, i un cop més repetixo que si algu margina als homosexuals són els milers d'ells que surten a les carrosses de l'Orgull Gay o els que tenen locals única i exclusivament per a persones homosexuals.

    I m'atreviria a dir que això és conseqüència també de l'anticlericalisme creixent que hi ha avui en dia, cosa que no entenc.

    ResponElimina
  17. Feréstec; com ja t’ anticipat Gutijaume, acabes de caure en el parany que tu mateix t’has posat.
    Com he dit abans, en cap moment he parlat de drets, per tant no pots posar en boca meva el que no he dit. Altra cosa es que et resulti incomoda la meva intervenció, lo que no em sorprèn gens, mes quan s’ha d’assumir que matrimoni ve de “mater”. Quines coses no ?

    ResponElimina
  18. Vaja tàndem!!!.
    L'altre dia mc calan m'acusava de no saber llegir ni escriure. Com es possible que ni gutijaume ni mc calan ( Ell, Deu, com en una altra entrada reconeix) entenguin que feréstec utilitza el qualificatiu de "decent" entre cometes i de manera irònica?.

    ResponElimina
  19. Es molt fàcil , tu tampoc has entès la meva.....

    ResponElimina
  20. La de Deu i la invitació?: Si home si, aquesta si que la vaig pillar.

    Ara, si has arribat a pensar que em vaig creure que ets Deu, llavors si que tenim un problema.

    ResponElimina
  21. Aquest paio és un fanàtic religiós, el millor que pot fer l'associació de gais i lesbianes és ignorar-lo, com si no existís. En donar-li un anti-premi el que es logra és fer-li propaganda i que altres fanàtics entren "al trapo".

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta