25 de juny del 2008

El bisbe de Salinas, premi 'Un riu d'Opressió'

El bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, ha rebut finalment el premi Un riu d'Opressió 2008, que atorgava la nova Associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes de les Terres de l'Ebre. Segons els organitzadors, el reconeixement negatiu al bisbe Salinas ha estat pels seus articles "homòfobs" en diferents publicacions del bisbat de Tortosa. Els altres dos candidats eren les agressions homòfobes que va haver-hi en una discoteca d'Amposta i el periodista tortosí i president del Grup d'Entitats Catalanes de la Família, Daniel Arasa. En canvi, el guardonat amb el premi Un riu de Llibertat 2008 ha estat l'escriptor i blocaire campredonenc Emigdi Subirats, que ha destacat per defensar els drets de gais i lesbianes en els seus articles a la premsa local. Els altres dos nominats al premi Un riu de Llibertat eren el Casal Popular Panxampla i l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, que va penjar la bandera multicolor amb motiu del Dia de l'Orgull Gai. D'altra banda, l'entitat ha valorat molt positivament les primeres jornades antihomofòbia que s’han celebrat durant el passat cap de setmana a Tortosa i Sant Carles de la Ràpita, en què han participat un centenar de persones. Les jornades van combinar actes reivindicatius, lúdics i culturals, entre els quals destaca la redacció del primer Manifest Gai i Lesbià de Ciutats Menudes i Zones Rurals de Catalunya, el qual ha rebut el suport d’entitats del país com el Front d’Alliberament Gai de Catalunya, H2O Camp de Tarragona, Coordinadora Gai-Lèsbica de Catalunya, Associació LGBT Hospitalet de Llobregat i l’Associació de Pares i Mares de Gais i Lesbianes de Catalunya.

2 comentaris:

  1. Personalment ha estat un autèntic honor rebre aquest premi, així com m'ho vaig passar molt bé impartint una conferència sobre literatura i homosexualitat i presentant La Canela de Paquita Aliern. Tant de bo aquestes jornades no siguin necessàries prompte, ja que seria exemple que no hi ha cap tipus de discriminació a causa de l'orientació sexual de ningú.

    ResponElimina
  2. També un capellà que va sentir blasfemar a un pel carrer, ofenent el nom de Deu , li va dir:
    “Fill meu, de tant en tant es reconfortant recordar el nom de Deu...”

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta