10 de febrer de 2009

ERC de Campredó demana que l'EMD no siga una renúncia a la segregació

La reunió del consell assessor de Campredó per analitzar la proposta del govern de Tortosa sobre la futura entitat municipal descentralitzada (EMD) va acabar divendres sense un acord definitiu. El grup de suport d'ERC a Campredó ha explicat a través del bloc Soldevila que va demanar que s'inclogués un article que especifiqués que els veïns no renuncien a ser un municipi, ja que Campredó «hauria de tenir el dret a ser un poble independent». Els republicans també critiquen el treball «nul» del PSC, que encara no ha fet pública la seua posició sobre la delimitació de la futura EMD, ja que la proposta actual inclou part del polígon industrial Catalunya Sud. En canvi, el grup de suport d'ERC destaca «l'interès i les aportacions» d'ICV de Tortosa durant tot el procés. A més, diuen que van coincidir en la major part del redactat amb els representants de CiU i de les entitats, però que van afegir-hi algunes aportacions. Així, en l'apartat de sanitat i serveis socials van demanar que s'inclogués l'actual treballadora social, un tècnic en immigració i un educador social. A més, van fer que s'agrupessin en un únic punt festes i fires, i que s'hi afegís turisme. Una altra demanda va ser el dret de Campredó a agermanar-se amb altres pobles. Els republicans va tornar a reclamar al govern tortosí més rapidesa en la tramitació de l'EMD, i van advertir que caldrà «enginy» per assolir un bon sistema de finançament.

El Punt (10-Febrer-2009)

Foto: Campredó Templer

Més informació:
-Reunió per consensuar el document sobre l'EMD de Campredó (Soldevila)
-Tortosa enllesteix el document de l'EMD de Campredó, que inclou una part del Catalunya Sud

3 comentaris:

 1. Gustau,
  Quant a competències, no hi ha hagut cap problema d'entendre'ns amb els companys de CiU i de les entitats al Consell Assessor. Ara s'ha de discutir amb la Comissió mixta, on estan inclosos els partits amb representació municipal.
  Quant al tema de no renunciar a ser municipi, nosaltres ho portàvem en un document propi. No es va acceptar, i no n'hem fet una bandera especial perquè cal accelerar el procés. Nosaltres, tant sentimentalment com estratègicament, voldríem que Campredó fos municipi, la qual cosa malauradament se'ns va impedir. Tot i això, no ho vam incloure en aquesta reunió, i no es tractarà a la comissió mixta, perquè no és la nostra intenció dificultar el procés, sinó tot el contrari.
  A veure si a partir d'ara s'acceleren els tràmits i hi ha un bon diàleg en el camp del finançament.
  salut

  ResponElimina
 2. Emigdi, crec que queda prou clar en aquest fragment extret del bloc de Soldevila:
  "Malauradament, en una reunió anterior no es va voler acceptar la nostra petició que s'inclogués un article que especifiqués que no renunciem a ser municipi en un futur. Malgrat que no estigui escrit, continuem ferms en els nostres ideals sobre Campredó, que hauria de tenir el dret a ser un poble independent."

  ResponElimina
 3. M'alegro molt que els campredonencs puguen tenir l'EMD, com té ja Jesús.

  ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta