21 de setembre del 2009

[El quiosc] Tortosa, 'feudo soberanista catalán'?

El diari ABC ens desperta avui amb un titular contundent, d'aquells que ens agrada comentar. Aquest periòdic afirma en portada que Los feudos soberanistas catalanes han recibido 576 millones del Plan E, i que els municipis que faran consultes sobre la independència "no fan fàstics" a les ajudes del govern espanyol. Aquí el que fa l'ABC és barrejar naps i cols, o churras con merinas, com diuen a Castella. Això és com qüestionar que els ajuntaments governats pel PP accepten rebre els milions del Plan E, després de criticar que el fons estatal d'inversió local (FEIL) ha estat una maniobra propagandística de Zapatero.

En un altre dels subtítols, també remarca que el PSC "es deixa portar pels nacionalistes en les localitats en què governen amb coalició". En concret, i ja en pàgines interiors, la informació de l'ABC parla d'una quinzena d'ajuntaments catalans governats per CiU, PSC, ERC o aliances municipals, com és el cas de Sant Cugat del Vallès o Reus. En el cas de Sant Cugat del Vallès, l'ABC detalla que ERC ha volgut posar entre l'espasa i la paret Lluís Recoder, per provar el pedigrí nacionalista de l'alcalde.

Recoder, com el tortosí Ferran Bel, és un dels nous valors de CiU, que ja ha acusat Esquerra de voler capitalitzar la proposta de la societat civil. En aquest sentit, caldrà veure què farà al respecte l'Ajuntament de Tortosa, governat per CiU i ERC, ja que Bel ja ha deixat clar que el consistori no donarà suport a una consulta popular perquè hi ha una sentència que ho prohibeix. Bel, que com el republicà Ricard Forés és un dels càrrecs que ha signat el manifest de Decidim.cat, va matisar que si alguna entitat optés per convocar un referèndum a Tortosa, podria donar-hi suport a títol individual. Bel va afegir-hi que no és partidari que la ciutat forme part de "circs mediàtics". D'altra banda, altres poblacions de l'Ebre en què podria prosperar una consulta sobre l'autodeterminació amb el suport dels seus ajuntaments són l'Aldea, Xerta i Amposta.

+Més informació:
-Los soberanistas catalanes han recibido 576 millones del Plan E (ABC)
-Amposta es pot convertir en la primera ciutat del Camp i l'Ebre que dóna suport a una consulta d'independència (El Punt)
-L'Aldea, primer poble de la demarcació a donar suport a una consulta com la d'Arenys (El Punt)

6 comentaris:

  1. Rebuigs absolut es el que em provoca aquest titular i el que amaga. Semblava que ABC amb Vocento havia encetat una línia mes moderada, però sembla que torna a las "andadas" a les que també si ha afegit Punto Radio, tot intentant resta lectors a La Razón i oidors a la COPE amb l'absència de "Don Federico".
    Amb aquest titular el que vol donar a entendre l'ABC, com apunta Gustau, es que cap ajuntament, administració o entitat que en tingui dret, hauria de percebre res de l'administració central sinó es de la corda política, espanyolista etc.
    Nomes falta que vagin a esbrinar qui ha votat a favor de la independència a la consulta d'Arenys i si hi ha algun que percebi subsidi d'atur o qualsevol altra prestació de l'Estat, que li treguen
    Quin disbarat, quina barra i quina poca vergonya.

    ResponElimina
  2. Se'ls hauria de demanat que no volem cap euro del Fons d'Inversió Local. Que volem directament els impostos que recaptem a Catalunya i ja els repartirem nosaltres.

    Si en lloc de dir catalans, digués "immigrants" es podria acusar a l'ABC de xenofòbia. Vergonyós.

    ResponElimina
  3. Estem d’acord en que a ningú li agrada que li diguin de fora el que s’ha de fer, acceptar o rebutjar, però tots sabem que el que es busca es la reacció a la contra, i en conseqüència la humiliació i desprestigi de Catalunya.
    A mi tampoc m’agraden els circs mediàtics, i menys a aquest cost...

    ResponElimina
  4. Si però el que no pot ser es que per a no contribuir al circ ( que el hi ha a les dos bandes ) haguem d'acceptar titular incendiaris com aquest. Nomes hagués faltat que en compte de " han recibido " diguessin " les hemos dado " que es al cap i a la fi el que amaga el titular.

    ResponElimina
  5. De vegades la indiferència es el millor revulsiu...

    ResponElimina
  6. Pos jo crec que de tan callar, als catalans se mos estan rifan però de quina manera.
    Per què hem de callar sempre davant de tanta injustícia? Van callar ells (los madriles) quan van perdre les olimpiades i van omplir la plaça reial cridant mà alçada: Catalanes, hijos de puta?
    Clar que un jutge ha dictaminat que això és un insult col·loquial, però no crec que ho diguessen molt col·loquialment, la veritat...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta