5 d’octubre del 2009

Ernest Hemingway retratat per Robert Capa a Móra la Nova, durant la Batalla de l'Ebre


El bloc Alego ens enllaça avui fins aquesta fotografia de l'escriptor i periodista nord-americà Ernest Hemingway, retratat per Robert Capa a Móra la Nova, durant una de les ofensives republicanes de la Batalla de l'Ebre. La imatge és propietat de l'agència Magnum, i la podeu veure al seu web. Segons l'autor del bloc, la imatge de Hemingway carregant un fusell està presa molt a prop del riu Ebre i del barranc de Brull. Així, al fons a l' esquerra es pot veure el turó del Solà del Molló, situat a la banda dreta de la Coma del Cabo, així com una part de les finques de la partida de Les Deveses i dels Comuns, al sud del terme de Móra la Nova. El soldat que apareix al costat de l'autor de Per a qui toquen les campanes és un dels homes del general Líster. Però la data que figura al web de la cooperativa Magnum és errònia, ja que Capa i Hemingway van estar al front de l'Ebre al novembre del 1938, i no un any abans. De fet, se sap que Capa va viatjar al front de l'Ebre el 5 de novembre del 1938, per entrevistar Enrique Líster a l'altra banda del riu. Podeu llegir els problemes que van sortir entre Capa i Hemingway en aquest reportatge que El Periódico va publicar l'agost passat.

+Més informació:
-Robert Capa viajó el 5 de noviembre de 1938 al frente del Ebro para entrevistar a Enrique Líster

3 comentaris:

  1. Tradueix això Gustau:

    "But I was in Mora del Ebro, Tortosa, Reus, Tarragona, Sagunto, and many other towns when Franco did exactly what he denies haveing done in Guernica."

    Escrit per Hemingway

    Recorda que el bombardeig de Gernika va ser l'any 1937

    http://books.google.es/books?id=MH0EAQAAIAAJ&q=%22But+I+was+in+Mora+del+Ebro,+Tortosa,+Reus,+Tarragona,+Sagunto,+and+many+other+towns+when+Franco+did+exactly+what+he+denies+haveing+done+in+Guernica.%22&dq=%22But+I+was+in+Mora+del+Ebro,+Tortosa,+Reus,+Tarragona,+Sagunto,+and+many+other+towns+when+Franco+did+exactly+what+he+denies+haveing+done+in+Guernica.%22&hl=ca

    Salut

    JA de Flix

    ResponElimina
  2. Traducció automàtica de google:
    "Però jo estava a Mora de l'Ebre, Tortosa, Reus, Tarragona, Sagunt, i molts altres pobles, quan Franco va fer exactament el que ell nega haveing fet a Gernika".

    Si no fos per la falta d'ortografia previa, la traducció seria perfecta.

    ResponElimina
  3. Gràcies per publicar lo meu post al bloc la marfanta.Hem d'agrair la troballa d' esta fotografia al blocaire flixanco Tantost.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta