18 de novembre del 2009

Les noves voreres de Bisbe Aznar es corregiran per la queixa dels veïns del nucli antic de Tortosa


Les elevacions per evitar els aparcaments podrien fer ensopegar els vianants.

La millora integral del carrer Bisbe Aznar, un dels principals eixos viaris del nucli antic de Tortosa, no acaba de convèncer els veïns. Les obres, que van començar a principi de juliol amb un termini d'execució de cinc mesos, consisteixen en l'eixamplament de les voreres i l'eliminació dels aparcaments en línia. Però per evitar els estacionaments damunt de la vorera s'han instal·lat unes elevacions que, segons els veïns, poden fer caure els vianants, sense impedir l'aparcament als vehicles més grans.

Les peces elevades que l'Ajuntament tortosí ha col·locat en les noves voreres del carrer Bisbe Aznar, per evitar l'estacionament incorrecte dels vehicles, seran substituïdes per unes encara més altes. Aquesta és la conseqüència més immediata de la doble queixa formulada aquesta setmana per l'Associació de Veïns Centre-Nucli Històric, després de la protesta de diversos veïns de la zona. En concret, l'entitat considera que les elevacions de les noves voreres no són prou altes per evitar que els vehicles més grans pugen al damunt de l'espai destinat als vianants. I a la vegada, són tan baixes que poden provocar les ensopegades i les caigudes dels veïns, quan intenten travessar el carrer. Així, l'associació ha demanat que es retiren aquestes peces i que en el seu lloc se n'instal·len unes altres de més elevades, com les que es van col·locar en les obres de la reurbanització del portal del Rastre.

De fet, fonts de l'entitat han explicat que ja han pogut parlar del tema amb l'alcalde i amb la regidora d'Urbanisme. Així, tant Ferran Bel com Meritxell Roigé haurien accedit a revisar el projecte i a corregir les obres, ja que no volen que els vehicles més grans, com els tot terrenys, puguen pujar damunt de les voreres per estacionar. En aquest sentit, l'associació veïnal va acceptar que, amb la reforma del carrer Bisbe Aznar, s'eixamplessen les voreres i s'eliminessen els aparcaments en línia, de zona blava, tot i el dèficit d'aparcaments que té el nucli antic. A banda, l'entitat ha tornat a reclamar la millora de la plaça Agustí Querol, amb la retirada del tobogan de l'antiga zona de jocs infantils, perquè està «molt degradat», i de les jardineres que s'usen com a bancs.

Es reprenen els treballs

Ahir es van reprendre els treballs al carrer Bisbe Aznar després d'uns dies d'inactivitat per falta de material, tot i que l'empresa Urcotex havia continuat treballant al carrer Oliver. Les obres del carrer Bisbe Aznar també inclouen la reurbanització del carrer Oliver, amb un termini d'execució de cinc mesos i un pressupost de 332.000 euros. El projecte ha estat força complex per l'existència d'una volta de la claveguera del segle XIV sota el paviment, que també és la coberta del barranc del Vall. De fet, els aparcaments del carrer s'han eliminat per no carregar amb més pes el vial. A banda, les obres han comportat afectacions importants en el trànsit de la ciutat. L'obra inclou l'esplanació i afermat del carrer, el drenatge i pavimentació, i la millora de tots els serveis, inclosos els de telecomunicacions.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 18-11-2009 Pàgina 10





9 comentaris:

  1. Aquestes voreres també s'han posat al Portal de Remolins i vaig pensar exacatament el mateix que els veins del nucli antic.

    ResponElimina
  2. Jo també reivindico que les traguen les del Portal de Remolins!
    Urbanistes il·luminats, fan cada gracia!

    ResponElimina
  3. algu sap si la plaça d'en Pio XII,continura amb el monolit dedicat a tant singular i negre personatge...algu coneix al paliste,mes que res, per que sense vulguer el tombe...no busque un lloc per dedicarli una plaça a al president Companys?

    ResponElimina
  4. El projecte de reforma del carrer Llarg de Sant Vicent contempla la conservació del monument a Pius XII, però no al centre de la plaça com fins ara sinó en un dels costats.

    ResponElimina
  5. Pos jo proposo una plaça en memòria d'Snoopy (posats a dir xorrades...)

    ResponElimina
  6. La proposta Companys mes que res era per quedar be,jo el que realment vodria es un dedicat a Homer Simpson,que no pot ser,pos vale,un dedicat a l'Snoopy,encara que sempre ho he trobat al gosset una mica pijo "O Sea..."

    ResponElimina
  7. El meu vot va per Homer Simpson

    ResponElimina
  8. Heu vist lo monolit de Pio XII a la plaça del seu nom,solitari com el de 2001algu te una pala a ma per tombarlo?

    ResponElimina
  9. A veure si ara fan aquestes voreres tant altes perquè no els hi caben els llambordins... Que tot podria ser...
    El projecte inicial era amb la reposició dels llambordins, que donava un regust “retro” molt adient al carrer. Sap Gustau si encara es pretén la seva reposició, o pel contrari han desistit de la seva instal•lació, lo qual seria penós ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta