5 de desembre del 2009

Tortosa il·lumina el Nadal amb 300 punts de llum i una corona gegant a la plaça de l'Ajuntament


La reina i la reina infantil de les festes de la Cinta i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, van inaugurar ahir al vespre l'enllumenat nadalenc de la ciutat i dels pobles del municipi. L'encesa dels llums va tenir lloc a la plaça d'Espanya, on enguany s'ha col·locat una gran corona de quatre metres de diàmetre. Tot i el seu volum, la peça central de l'enllumenat nadalenc consumeix menys de 500 watts. Tortosa ha instal·lat 300 punts de llum.


Publicat a ElPunt.cat

+Més informació:
-Tortosa encén 300 punts de llums de Nadal (Ajuntament de Tortosa)

16 comentaris:

  1. Ahir vaig assistir a l'encesa de llums de Nadal i la veritat és que em va agradar molt el nou enllumenat de la Casa de la ciutat. Enhorabona!

    ResponElimina
  2. Les llums,perdo,hola,torno a ser a qui despres d'haber patit un transtorn bipolar greu,les llums si no fos per que estic recuperat,son per llençarce al riu,(my god! no soc James Stewart)Algu s'adonat del missatge subliminal de l'enllumenat de la plaça d'Espanya? Aquest any que be,en faran pasar per l'aro.
    P.E. Mario,tu de la Nicole? Si home,i jo de Tom Cruise...raro,raro,raro

    ResponElimina
  3. Tu el que ets és un friki de " tomo y lomo "

    ResponElimina
  4. Si t'he de ser franc Pee, a mi em va acabar d'arreblar en una escena de Invasión que pots gaudir al Youtube
    Sobre lo de la corona, jo, que soc premonitori, ho he volgut entendre com una al·legoria de l'enterrament de l'ajuntament. De l'edifici parlo (i, evidentment la construcció d'un altre en un altre lloc de la ciutat, millors accessos, etc).
    Ara bé, el que mai puc aprovar és el temps d'encesa de les llums, ni és ecològic (els leds també gasten), ni obeeix a cap tradició, ni és, en la majoria de casos, estètica. Sobre tot tenint en compte que des de no se quin alcalde, ja m'ilustrareu si us plau, el comerç va deixar de pagar la seua part de les llums. Que funciona com una mena d'impost que grava els tortosins que menys consumeixen al comerç de la ciutat i, en canvi, subvenciona cada venda feta a no tortosins. Deduint-ne que paga més qui menys consumeix, o justos (mai més ben dit) per pecadors, com sol passar.
    Llavors, quin impediment i ha hagut per a que cada any s'encenguin més aviat? Prompte s'encendran per tots sants!
    També tinc que admetre que aquesta trista ciutat, sense llums encara és més trista.
    I l'ajuntament amb corona pos no és que li done molta alegria.

    ResponElimina
  5. Continueu veient-ho tot negatiu, que així sereu més feliços.

    ResponElimina
  6. Sinyor,sinyor torna un de Suissa,recuperat,i es troba amb el mateix panorama,la ciutat tant aborrida com sempre i els ciutadans encara a l'armari.Aire! que vol dir vent!
    Siempre negativo,nunca positivo...parles amb mi?

    ResponElimina
  7. Per cert,Jotabe,tu saps que vol dir friki? Si es el que jo penso,gracies noi pel piropo,ja et deixare pagat algo al MacDonals...tu tries!

    ResponElimina
  8. Certament, la plaça ha quedat molt poc il.luminada, i la despesa de la corona es podia haver invertit de manera més eficaç.
    Ara bé com diu el refranyer castellà, "contra gustos no hay disputas" i si al senyor Caballol li agrada això, serà que es el que els tortosins volem.

    ResponElimina
  9. Déu meu quanta negativitat. Pee Wee, la ironia i el sarcasme són bons companys si van de bracet de la raó i la reflexió.

    ResponElimina
  10. PoZi,pero tant una com l'altra,molts no saben que es

    ResponElimina
  11. I quina raó i reflexió hi ha en iluminar els nadals abans de la puríssima?

    ResponElimina
  12. Potser no et servira de molt, però.... la mateixa que menjar torrons i polvorons al Novembre. Encara que aquesta pot tindre explicacions econòmiques. ( de vendes ).

    ResponElimina
  13. Mario, no parlava de la reflexió prèvia a l'enllumenat de Nadal. Parlava de la reflexió que ha d'haver abans de criticar una cosa que, segons tu, no mereix reflexió.

    ResponElimina
  14. Ara us explicaré jo el motiu del perquè la "corona lluminosa" està col.locada como està....
    Si us poseu als porxos d'enfront de la casa consistorial, podreu observar en perspectiva com la ja famosa corona "enmarca" la porta de sortida a la balconada.
    Pos bé, per allí sortirà el nostre honorable alcalde i, si el mirem desde la perspectiva que us he dit, el podreu admirar qual temible lleó de la Metro (Goldwinmayer, me refereixo. No de la d'Amposta...).
    El seu poder és inabastable!! aargggghhhh!!!

    ResponElimina
  15. Les llums son una birria i d'una pobresa que penses "millor no posar res que sembla una ciutat de quarta".
    Trist molt trist o millor penos.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta