5 de gener del 2010

ICV diu que el govern de Tortosa vol «tapar forats» externalitzant el 49% de les accions de l'EMSP


El portaveu d'ICV a Tortosa, Jaume Forcadell, va afirmar ahir que la decisió del govern de CiU i ERC d'externalitzar el 49% de les accions de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) demostra que la situació econòmica de l'Ajuntament és «més preocupant» del que voldrien admetre. «Després de solucionar les coses durant uns anys a base de préstecs, avui ja no els queda més marge que començar a vendre el patrimoni», va advertir. «Però com que el patrimoni immobiliari ara no té mercat, han de recórrer a alienar l'única empresa pública de l'Ajuntament que funciona de manera exemplar», va lamentar Forcadell. «Per tant, estem davant d'una operació que només té una finalitat econòmica, que és tapar forats, i no podem acceptar que ens diguen que volen portar un soci tecnològic», va remarcar. Segons Forcadell, tant l'Ajuntament com l'EMSP ja tenen com a soci tecnològic el Consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya, «amb una majoria de participació cent per cent pública». El portaveu d'ICV va denunciar que el govern de Ferran Bel només pretén «dilapidar el patrimoni municipal», i en concret «un recurs tan estratègic per a Tortosa com l'aigua», per obtenir recursos «d'una forma barroera». Forcadell va fer una «crida a la responsabilitat» de tots els grups municipals, per buscar una solució alternativa que no hipoteque el consistori.

*ESCOLTA L'ÀUDIO:




Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 05-01-2010 Pàgina 8

2 comentaris:

  1. Efectivament senyor Forcadell; la situació de TOTS els Ajuntaments es critica, però voldria recordar-li que qui va iniciar la “dilapidació” del patrimoni municipal va esser el govern del senyor Sabaté amb les seves desafectacions de domini públic de moltes parcel•les que desprès es varen vendre per sota preu de mercat, per la urgència de posar quelcom al calaix...

    ResponElimina
  2. Sr. Forcadell, diu vostè que "l'aigua és un recurs estratègic per Tortosa"?

    Vostè que ha estat (o encara està) membre del Consell d'Administració del CAT hauria de saber les dificultats que va posar el CAT a l'Ajuntament de Tortosa i al de l'Aldea per concedir aigua al Polígon Catalunya Sud.

    Sí que és estratègica l'aigua, sí. Per als senyors de l'aigua de Tarragona i Reus, encara ho és més.

    I és clar que Bel ha de tapar forats, tots els que va deixar oberts el Sr. SAbaté amb la col.laboració de l'escolanet d'Iniciativa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta