5 de gener del 2010

La Cavalcada dels Reis Mags amb cucaferes de Tortosa, pendent de l'amenaça de pluja


L'arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient a Tortosa serà en vaixell, a partir de les sis de la tarda, portats pel corrent del riu Ebre. Però després del desembarcament a la platja fluvial de Ferreries i d'un primer recorregut per aquest barri tortosí, el seguici reial arribarà a les set del vespre a la plaça de l'Ajuntament, on seran rebuts per l'alcalde Ferran Bel i per la resta de la corporació municipal. Tot seguit, i des de la plaça d'Espanya, s'iniciarà la Gran Cavalcada de Reis, que Tortosa ha volgut dedicar enguany a la màgia del circ. Tot i així, la principal novetat de la cavalcada serà que els Tres Reis Mags recorreran el centre de la ciutat dalt de tres cucaferes, que és l'element del bestiari popular més representatiu de Tortosa. «Els Reis Mags desfilaran pels carrers de la ciutat, damunt dels trons reials i enfilats a les cucaferes», va anunciar fa uns dies el director artístic de la cavalcada de Reis, Domingo Tomàs. L'organització confia que la pluja no espatlle la cavalcada, però ahir al vespre ja es treballava en un pla alternatiu, en cas que el seguici no es puga fer al carrer. Amb tot, Tomàs va dir que la decisió final no es prendrà fins avui mateix al migdia.


A Deltebre, els Reis Mags també arribaran pel riu Ebre. En concret, Ses Majestats desembarcaran a l'embarcador del Maset a les 17.30 hores, des d'on començarà una cavalcada que enguany recorrerà prop de vuit quilòmetres. Així, la cavalcada de Reis de Deltebre arribarà fins al carrer Pintor Sorolla, tot i que Ses Majestats faran tres aturades per repartir regals a la parròquia de Sant Miquel, a la plaça de l'Ajuntament i a l'església de l'Assumpció.

En el cas d'Amposta, els Reis Mags arribaran a les 18.30 hores a l'embarcador. El seguici de Ses Majestats farà el recorregut habitual, fins acabar a la plaça de l'Ajuntament.

A Gandesa, els Reis Mags arribaran a les 18.30 hores per l'avinguda de Catalunya i faran l'adoració, així com el repartiment de regals, al cinema de la Societat Unió Gandesana.

 A Móra d'Ebre, Ses Majestats iniciaran la cavalcada a l'avinguda Comarques Catalanes, a l'altura de la Creu, i recorreran els carrers de la població damunt de tres magnífiques carrosses, acompanyats per l'Herald i els Patges Reials. La Unió de Botiguers de Móra d'Ebre també col·laborarà en la cavalcada, amb una carrossa plena de regals per als xiquets que s'hagen portat bé durant l'últim any. Un cop arribin a la Plaça de Baix, els Reis Mags faran un parlament des del balcó de l'Ajuntament, i tot seguit faran una adoració al Pessebre Vivent. Finalment, els Reis Mags se situaran a les escales de l'església, per saludar tots els xiquets que ho vulguen.

A Flix, Ses Majestats els Reis Mags d'Orient arribaran al pont de la presa a les19 hores. Hi haurà un castell de focs de rebuda, i un recorregut pels carrers del poble fins a l'església parroquial; seguidament, es repartiran els regals a La Unió Social de Flix.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 05-01-2010 Pàgina 2 i 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta