1 d’abril del 2010

Aparicio (PSC) diu que les al·legacions de la Generalitat a l'MTC «ratllen el ridícul»

L'alcalde de Riba-roja d'Ebre, José Luis Aparicio (PSC), ha fet pública una carta per manifestar el seu malestar pel contingut de les al·legacions que el govern català ha presentat per evitar la instal·lació a Ascó del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclear. Segons Aparicio, les al·legacions de la Generalitat «ratllen el ridícul» i són «irresponsables». En concret, l'alcalde de Riba-roja –que la setmana passada no va aprovar la moció de la Diputació de Tarragona contra la candidatura d'Ascó – critica que el govern haja al·legat un hipotètic trencament de la presa, construïda el 1969. «Ningú havia dubtat fins ara de la seua integritat», remarca Aparicio, que ironitza que potser caldria desmantellar la nuclear i preveure el mateix escenari per als residus d'Ascó i els llots tòxics del pantà de Flix. Així, acusa Medi Ambient de provocar una alarma social «gratuïta i innecessària» amb un estudi que pressuposa el trencament de l'embassament de Riba-roja i una inundació «gairebé bíblica». Aparicio exigeix al govern que faci públic l'informe en què s'hagen pogut detectar deficiències o fissures en la presa, si és que existeix. En la mateixa línia, Aparicio assenyala que les al·legacions de la Generalitat potser danyen la imatge pública de la Ribera d'Ebre més que la candidatura d'Ascó a l'MTC. Es pregunta qui pagarà els possibles danys i perjudicis a les empreses turístiques que operen al costat de l'embassament. Finalment, apunta que l'Ajuntament podria demandar la Generalitat si, per culpa de les al·legacions, el municipi perd ingressos

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 01-04-2010 Pàgina 10

Foto: Ajuntament de Riba-roja d'Ebre

10 comentaris:

  1. La marfanta de Riba-roja ha parlat!
    De genolls tots!
    Te tantes carreres que ho domina tot: nuclears, tèrmiques, hidroelèctriques, obres civils,...
    A que ve tant d'interès en les "grans companyies elèctriques?
    Vostè, com altres éssers paradòjics polítics, no sap que el dubte existeix en qualsevol obra humana, sigue de formigó o de bits.
    La capacitat de preveure desastres no crec que mai hagi format part del seu C.V. Dubto fins i tot de que vostè estigue capacitat per exercir el seu càrrec.
    Ni a l'estat ni a l'UE, seria el primer embassament que rebenta.
    I en tenim 3 en serie d'embassaments, on el risc, evidentment, esta multiplicat.
    Quasi dos milions de tones d'aigua emmagatzemades no és poc risc Sr. Aparici. Números canten.
    No pensar-hi mai, no evita que el risc existeixi contínuament.

    ResponElimina
  2. Peró pensar-hi nomes quant interessa, encara que sigui amb moltes carreres, és com a mínim sospitós.
    Per cert, per ser alcalde no cal cap carrera, potser és convenient però no imprescindible, però per a fer un embassament d'aquests que poden rebentar, si.
    Que ara s'esgrimeixi l'argument del potencial perill de trencament d'embassaments quan ja tenim la central i els residus de la "fabrica " de Flix, també fa riure. Vist aixi, demà ja és tard, per a emportar-se uns i tanca l'altra.

    ResponElimina
  3. Que vols dir Ximo?
    Que ens han estat amagant el perill que sempre ha existit?
    Vaja, aquesta si que és una denuncia coherent.
    Sobre tot quan les centrals es controlen directament des d'un PC a Madrid.
    Tot pot fallar.
    El darrer desastre de Sayano-Shushénskaya agost 2009.

    http://www.youtube.com/watch?v=bfW5MqT7CSA&feature=fvw

    http://www.youtube.com/watch?v=3cHMS_7oqvI

    Tampoc cal que rebente l'embassament per produir maleses.

    ResponElimina
  4. Home, locelio, com a caricatura, aixo del PC de Madrid t'ha quedat molt bé, però vols dir que no deuen ser com a mínim dos?.
    Dir-la o no dir-la, deia mon iaio.

    ResponElimina
  5. Es per mi molt clar, que al•legacions d’aquesta indole no tant sols perjudica al territori, sinó que en el cas de esser infundades, s’haurien de demanar danys i perjudicis a qui les fa, i pel fet que sigui un Govern qui les fa, no els exonera de les responsabilitat que això comporta, i considero del tot il•lícit i èticament repugnant argumentar motius d’aquesta envergadura per refusar la ubicació del magatzem de residus, ni que fora una empresa de galvanitzats.
    La repercussió econòmica a escala que aquestes al•legacions poden tenir pel territori son considerables, i aquí si, ves per on, coincideixo amb un alcalde socialista.
    Ara be; en el cas d’existir estudis geològics que demostrin fefaentment indicis d’esquerdes o moviments en les preses, les mesures prendre haurien d’esser unes altres, i amb caràcter d’urgència.
    Estaran a l’alçada ?

    ResponElimina
  6. McCalan, avui no.
    Que hagin tret a la llum un perill real, amagat, com diu Ximo, fins ara pels que ens manen és molt diferent a que actualment existeixen esquerdes, que no consta enlloc. A Yesa si existeixen i la CHE ho ha estat amagant fins que ha pogut.
    Però, fer una previsió realista de la perillositat d'un emplaçament implica, necessàriament totes les possibilitats de risc. I un accident a un embassament o un episodi de pluges com les que és van donar en el cas de Tous, es possible i previsible en part.
    Que amb el joc polític surten coses que estaven tapades valora una poc creguda democràcia. Ni que sigue per error o casualitat.
    Ximo, lo del PC no és una caricatura. Abans és feia des de Barcelona, el control de la CN de Ribaroja, ara es fa des de Madrid.
    D'acord, no és un PC, encara que podria ser-ho, és una terminal d'un mainframe.
    Pregunta-li a Aparicio, ell ho sap millor que jo, com és alcalde.

    ResponElimina
  7. Que Maifrent no és el que treballa a Arucitys?.
    Val més agafar-s'ho aixi, no?

    ResponElimina
  8. Sigui com sigui l’alarma ja esta estesa , i els Ajuntaments, Consells Comarcals i totes les forces politiques d’aquestes terres, sense distinció de ideologia ni de partit, estan obligades a demanar explicacions i reclamar els informes tècnics pertinents per garantir la seguretat de bens i persones, aigües avall del riu per evitar una possible catàstrofe en el cas d’esser certa la hipòtesi del Govern de la Generalitat.
    El tema no es baladí ni producte d’un fals alarmisme, dons tots els indicis, tots ells oficials, estan donant mostres de versemblança.

    ResponElimina
  9. Si als russos que són unes màquines en enginyeria els hi va passar, amb els Pepe Goteras i Otilios que tenim aquí no vull pensar el que podria arribar a ocòrrer. No passa res perquè Déu no vol ...

    ResponElimina
  10. Aparicio també pateix la síndrome d'Estocolm pel que fa a la manera de viure de la part alta de la Ribera d'Ebre. No saben viure sense merda al territori i pensen que més enllà de les nuclears i químiques no existeix res més. Potser alguns ho porten fins i tot als gens.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta