19 d’agost del 2010

L'Ampolla tindrà un pàrquing subterrani amb 120 places

L'Ajuntament destinarà un milió d'euros a construir l'aparcament, que es finançarà amb un crèdit social.
Una vista aèria del poble de l'Ampolla.
Foto:
Maquitrade.
Les obres del primer pàrquing subterrani de l'Ampolla començaran la propera tardor, per no interferir en la temporada turística. Així ho va anunciar ahir l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Sancho, que va detallar que l'aparcament tindrà finalment 120 places, una vintena més de les previstes en el projecte inicial. El pàrquing s'ubicarà a la plaça Manel Ferré, al costat de l'edifici de l'ajuntament i prop de les dues torres d'habitatges que fa poc temps ha estrenat el municipi. Segons Sancho, les obres seran a càrrec de la constructora Dicsa, amb un termini d'execució de nou mesos.

“No és que ara siga molt necessari, però és una obra que a l'Ampolla li vindrà molt bé”, va destacar l'alcalde. Fins ara, el municipi només tenia un pàrquing elevat, i amb el nou aparcament es pretén reduir la pressió sobre les zones més turístiques de la població, sobretot a l'estiu. De fet, l'Ajuntament fins i tot es planteja que estacionar en el nou pàrquing siga gratuït, i convertir els carrers adjacents en zona blava només per als turistes, ja que els veïns podrien continuar aparcant de franc. Però, sobretot, amb el nou aparcament es busca atendre un possible creixement de la demanda de pàrquing en el futur.

Préstec avantatjós

A banda, Sancho va remarcar que l'Ajuntament ha decidit tirar endavant l'obra perquè va tenir l'oportunitat d'acollir-se a un crèdit social, pel qual rebria 1,7 milions d'euros, amb el 0% d'interessos i cinc anys de carència. Finalment, l'Ampolla tirarà endavant el pàrquing per un milió d'euros, també al 0%, que haurà d'amortitzar en vuit anys. “Al principi de la crisi, com que l'Ajuntament tenia una de les ràtios d'endeutament més baixes del país, ens va venir una entitat bancària per oferir-nos un crèdit social amb aquestes condicions tan avantatjoses”, va explicar Sancho. Un cop aprovat el projecte, les obres començaran amb alguns mesos de retard, ja que la previsió de l'Ajuntament era iniciar el pàrquing a principi d'any i aturar els treballs durant la temporada d'estiu.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 19-08-2010 Pàgina 8

3 comentaris:

  1. Amb la crisi que hi ha, alguns Ajuntaments es permeten fer obres "que ara no són molt necessàries". Mentre hi ha llocs que no poden portar a terme "obres més que urgents".

    Si en són de sobrats aquests ampolleros.

    ResponElimina
  2. Com sempre Sancho i el tobot, esa extraña pareja, vore a Sancho anunciant obres produeix la mateixa sensació que Trillo quan anuncia recursos al Constitucional. Això sí, no hi ha manera de donar una utilització més racional al pàrquing del nàutic perquè els senyors socis mantenen les barreres baixades en un terreny que és públic i del que porten apropiant-se indegudament fa molts anys. Jo no sé si el crèdit també podria aprofitar-se per donar funcionament i proveir de plantilla professional el centre de dia, per millorar les beques i els ajuts de llibres, menjadors i transports escolars, etc... Igual és que no interessa, lo important és lo tobot i la idea de municipi de Sancho, obres eternes com la Madrid de Gallardon.

    ResponElimina
  3. No entenc com un Ajuntament com el de l’Ampolla estigui tant mal assesorat respecte dels inconvenients que es poden trobar al subsol d’aquest parking…O es que volen tirar palante como los de Alicante ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta