1 d’octubre del 2010

CiU reclama la paternitat del pont entre Deltebre i Sant Jaume d'Enveja

Els diputats de CiU de Terres de l’Ebre, Francesc Sancho i Xavier Pallarès, han celebrat a través d'un comunicat la finalització i posada en funcionament del nou pont entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja, un projecte que "es va iniciar en el darrer govern de Jordi Pujol". Així, els diputats ebrencs feliciten i donen les gràcies "a tots aquells que han participat en l’impuls, realització, projecte i obra del pont". En aquesta mateixa línia, Sancho i Pallarès consideren que “és una obra de territori i de país, i que és bo que hagin participat ajuntaments i governs de tots els colors polítics”. De fet, els diputats s’han compromès a què “el projecte de l’anella viària del Delta, que també es va iniciar i projectar amb l’últim govern de CiU, tingui continuïtat de forma prioritària”, amb l'objectiu d’acabar unint a través del pont els municipis de l’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, l’Aldea i Camarles.

16 comentaris:

  1. Tothom sap que el pla territorial del PSC de Simó, Bayerri, Toni Sabaté, Jaume Antich etc van proposar tant al pla territorial com a la resta d'agents socioeconòmics la proposta de fer el pont. Una vegada al govern el van materialitzar. Quines coses tenim que escoltar...

    ResponElimina
  2. Cal reconèixer que aquesta parella son agosarats, potser algun que altre diputat de la "competència" en podria treure alguna lliçó. Clar que, aquest agosarament algunes vegades els fa caure en el ridicul; voler, ara, penjar-se una medalla, encara que sigui de llauna, és patètic. Però clar, Deu n'hi do els vots que hi ha al Delta....

    http://ebrediputats.blogspot.com/2010/09/un-vell-somni-un-nou-pont.html

    ResponElimina
  3. Però , si la paternitat és meua!!!!!!!!!!!!!!

    XD

    ResponElimina
  4. Si els són els papàs, qui és la mama?


    (Oh mama mia, mama mia.) Mama mia, let me go.
    Beelzebub has a devil put aside for me, for me, for me.
    So you think you can stone me and spit in my eye.
    So you think you can love me and leave me to die.
    Oh, baby, can't do this to me, baby,
    Just gotta get out, just gotta get right outta here.
    Nothing really matters,
    Anyone can see,
    Nothing really matters,
    Nothing really matters to me.
    Any way the wind blows.

    Dedicat a totes les reines i reinones. A les de la política també!

    ResponElimina
  5. Jo no veig que es pengin cap medalla, abans d’això trobo que celebren i comparteixen.

    Ja sabeu que soc de Deltebre, i que fa també uns quants anys que “passava per allí”, i per lo tant, sé algunes coses sobre aquests temes, i agosarats aquells que es creuen que nomes l’esquerra té iniciativa i vida intel•ligent, com es demostra en alguns comentaris a determinats blocs.

    Anem per feina, Fets: Fa anys es van reunir 7 alcaldes del Delta: Castells, Navarro, Roig, Geira, Forastero, Blanch, Sancho. Em consta que van parlar d’infraestructures, d’unir tots els pobles per carretera i del pont, per més avant. Fins i tot es va ironitzar.
    Els van crucificar, entre ells el PSC. Els acusaven de voler afavorir la comarca del Delta. El pont vist de l’interior era un perill.

    Sancho, encara l’Ampolla sense segregar ja parlava de la sortida de l’Autopista, va impulsar l’eslògan “Ampolla porta del Delta” i deia que volia que a L’Ampolla es pogués passejar de les Olles a Cap Roig i al Delta de l’Ampolla a la Ràpita. Agosarat?? Voleu dir que no ha aconseguit la sortida com primer pas de l’anella?

    Seguim! Solans, el recordeu? Jo era jovenet però encara recordo que apostava per una anella i un tramvia que donés coherència al Delta. Joan Roig jugava fort a favor de la idea de Delta i capitalitat Amposta. El pont i l’anella generen dinàmiques molt fortes a favor d’això. Qui s’hi oposava?? Paternitats? Simó i Antich? Au no feu riure!! 23 anys de govern de CiU i les decisions les prenien Simó i Antich. I no Roig i Sancho??!! Si d’Antich depengués no hi hauria sortida a l’Ampolla i res d’anella viària, la seva aposta no passa pe potenciar el Delta.

    Altra cosa és Bayerri. Però està determinat per la seva condició de polític fet a Tortosa. La gran parella de polítics del Delta han estat Joan Roig i després Sancho. El seu sommi d’un Delta unit és una aposta geoestratègica i la lluita per la sortida a l’Ampolla és una aposta d’anella i de Delta. Veurem com continua, de moment els van colar el gol de l’autovia de l’interior.

    El que és agosarat es atribuir a Antich el paper de Deltaic quan el seu patrimoni és el Sènia l’equilibri interior. Ara és veritat al Delta hi ha molts vots . Roig i Sancho tenen prestigi i poden exhibir resultats. Ells i Imma Juan van insistir amb l’anella i Pere Tores Secretari de Planificació va prioritzar el Pont i va presentar una maqueta, i inicià els estudis geològics.

    Ja al Parlament tant Sancho , com Roig van preguntar i repreguntar per l’obra moltes vegades , va ser la seva pregunta i proposta preferida. S’atribueixen paternitat... no. Es feliciten que al final s’hagi fet i feliciten a tothom i celebren que finalment sigui una obra de tots. No fan com alguns dogmàtics de l’esquera que creu ser l’ única intel•ligència possible. Cosa que demostra una falta de senderi que casi bé res cheics!

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. No tants sols agosarats, ells agosarats i tu "cicatero" .
    Per a mi, reclamar certa paternitat ( com diu La Marfanta ) és el mateix que penjar-se una medalla.
    Al fons del teu discurs partidista i traspua un sentiment que és el de l'animadversió cap a Tortosa i l'interior del territori.
    Pots explicar tota classe de vuit i nous però el que no podràs amagar és la veritat sobre qui ha projectat, fet i inaugurat el pont.
    Com tampoc pots amagar el que han fet a les TEE els governs que han succeir als de Convergència.
    És una mica ridicul l'encaparrament en vers el pont i seva autoria política.

    Anem als "dimes y diretes":
    A Tortosa, deu fer uns 8/10 anys, i en el marc de l'ExpoEbre es va presentar una mena d'idea amb dibuixos/projecte ( no recordo si fins i tot una maqueta ) d'un pont nou a l'altura d'on ara esta el pavelló firal de Remolins; pos bé, si -quan sigui- en un govern del PP a Madrid i un de CIU a Catalunya, s'arribes ( tant de bo ) a fer el pont.....de qui seria la medalla i paternitat De Fabra que era regidor del PP d'urbanisme de Tortosa quan es va parlar d'un pont ( amb dibuix i tot )i de Sabaté que n'era l'alcalde?. Si això passa, jo diré el mateix que ara " uns que passaven per allí".

    Abans d'unificar el delta ( amb capital Amposta, clar ) potser que us unifiqueu entre Jesus i Maria i La Cava. Una cosa també sobta, per cert, aquesta reivindicació de comarca deltaica i antitortosinisme diria que és més evident coincidint amb un govern d'esquerres a Tortosa, quan a la capital governa CIU aquest reivindicació i somni dels líders naturals del delta natural, Sancho i Roig, s'apaivaga molt, Incloent l'època de Sancho al cap davant de la delegació. Per què deu ser?. En tot cas, lamento que este lideratge no el fessin servir el seu dia per fer canviar d'opinió al seu partit sobre el PHN.
    Alguna cosa semblant és podria dir de l'altre lider també natural de la Terra Alta, fins quan s'ha de replegar vots o quan no governa el seu partit a Tortosa.
    És molt significativa la teva al·lusió a Bayerri quan li recrimines "la seva condició de polític fet a Tortosa"

    I si, efectivament, lo de l'autovia de l'interior va ser un gol del litoral/deltaic a l'interior. Si més d'un no s'hagués baixat els pantalons, potser ja estaria feta, o executant-se.
    Tant de bo totes les discussions que tinguem siguin per atribuir paternitats, voldrà dir que s'ha fet alguna cosa. Vam estar 23 anys en que aquesta discussió hagués estat, a més d'estèril, impossible.
    I, el més important, jo estic molt content del pont, independentment de qui l'hagi fet; si servis per unir les dos bandes del Delta i acabar definint una nova comarca etc. pos endavant. De moment, per al que servirà és per a estalviar milers de kilòmetres i hores als seus habitants. I si Simó i Antich no hi estaven d'acord, a mi, m'és igual.

    Ah, no si val fer aquí al·lusions velades o directes a altres comentaris meus al bloc d'Ebrediputats, si vols parlar sobre el que he escrit allà, em contestes allà. Suposo que no et censuraran/s cap comentari.

    ResponElimina
  10. No tants sols agosarats, ells agosarats i tu "cicatero" .
    Per a mi, reclamar certa paternitat ( com diu La Marfanta ) és el mateix que penjar-se una medalla.
    Al fons del teu discurs partidista nomes hi una cosa clara, l'animadversió cap a Tortosa i l'interior.
    Pots explicar tota classe de vuit i nous però el que no podràs amagar és la veritat sobre qui ha projectat, fet i inaugurat el pont.
    Com tampoc pots amagar el que han fet a les TEE els governs que han succeir als de Convergència.
    És una mica ridicul l'encaparrament en vers el pont i seva autoria política.
    A Tortosa, deu fer uns 8/10 anys, i en el marc de l'ExpoEbre es va presentar una mena d'idea amb dibuixos/projecte ( no recordo si fins i tot una maqueta ) d'un pont nou a l'altura d'on ara esta el pavelló firal de Remolins; pos bé, si -quan sigui- en un govern del PP a Madrid i un de CIU a Catalunya, s'arribes ( tant de bo ) a fer el pont.....de qui seria la medalla i paternitat De Fabra que era regidor del PP d'urbanisme de Tortosa quan es va parlar d'un pont ( amb dibuix i tot )i de Sabaté que n'era l'alcalde?. Si això passa, jo diré el mateix que ara " uns que passaven per allí"
    Abans d'unificar el delta ( amb capital Amposta, clar ) potser que us unifiqueu entre Jesus i Maria i La Cava. Una cosa també sobta, per cert, aquesta reivindicació de comarca deltaica i antitortosinisme diria que és més evident coincidint amb un govern d'esquerres a Tortosa, quan a la capital governa CIU aquest reivindicació i somni dels líders naturals del delta natural, Sancho i Roig, s'apaivaga molt, Incloent l'època de Sancho al cap davant de la delegació. Per què deu ser?. En tot cas, lamento que este lideratge no el fessin servir el seu dia per fer canviar d'opinió al seu partit sobre el PHN.
    Alguna cosa semblant és podria dir de l'altre lider també natural de la Terra Alta, fins quan s'ha de replegar vots o quan no governa el seu partit a Tortosa. Recrimines fons i tot a Bayerri "la seva condició de polític fet a Tortosa"

    I si, efectivament, lo de l'autovia de l'interior va ser un gol del litoral/deltaic a l'interior.
    Tant de bo totes les discussions que tinguem siguin per atribuir paternitats, voldrà dir que s'ha fet alguna cosa. Vam estar 23 anys en que aquesta discussió hagués estat, a més d'estèril, impossible.
    I, el més important, jo estic molt content del pont, independentment de qui l'hagi fet; si servis per unir les dos bandes del Delta i acabar definint una nova comarca etc. pos andavant. De moment, per al que servirà és per a estalviar milers de kilòmetres i hores als seus habitants. I si Simó i Antich no hi estaven d'acord, a mi, m'és igual.

    Ah, no si val fer aquí al·lusions velades o directes a altres comentaris meus al bloc d'Ebrediputats, si vols alguna cosa sobre el que he escrut allà, em contestes allà. Suposo que no et censuraran/s cap comentari.

    ResponElimina
  11. T’has begut el jotabé, enteniment??? Cicatero??? Partidista??? De què estàs parlant???

    Anidmersació contra Tortosa o l’interior??? Jo??? De què estàs parlant??? Què la defensa d’una cosa hagi de ser contradictòria a una altra??? Aquesta és la superioritat moral que comento de determinada esquerra: o esteu en mi o en contra meva. Si estic parlant del Delta, i de la seva potenciació és evident que parle d’això, i de què és una realitat si més no diferent a la d’altres zones, o no és així???

    Vuits, nous i deus! Si no ho entens no és culpa meva. Entre els ebrediputats i jo mateix ho hem explicat, qui són els partíceps de l’obra del pont. Jo mateix vaig participar a reunions sobre el pont quan Imma Juan encara era alcaldessa de Deltebre. Nosaltres no amaguem i reconeixem als que hi ha ara que el pont és ja una realitat, cosa que tu encara no has fet (tornem, superioritat moral de determinada esquerra, o estàs en mi o en contra meva, el dret a la veritat absoluta,...)
    Per què entres ara en Jesús i Maria i la Cava???? És Deltebre, ho saps?? O voldries que encara fossin dos pobles depenents??? Prous maldecaps hem tingut la gent del nostre poble per a què vinguis a tocar aquest tema, que per cert, gràcies a Imma Juan, que va pactar amb el contrari per a pacificar la situació. S’hagués fet al revés???? Insisteixo, el Delta és una realitat diferent, a l’igual que la Ribera, per exemple. La qüestió no és anar uns contra els altres, com tu exposes (o estàs en mi o contra meva).

    Concloent, lo pont, lo pont de TOTS, el que ha d’unir la gent del Delta i de fora, com sempre hem fet. Tots hem lluitat pel pont i ara que està fet l’hem d’utilitzar tots, i per molts anys!!! Jo també em sumo a les felicitacions a TOTS els que han fet que avui sigui una realitat, sense discriminar a ningú, i sense voler amagar cap nom.

    ResponElimina
  12. Mira company ( de comentaris ),
    Em dius que m'he begut el guisqui i "a buen entendedor....." El que si et puc dir des d'ara és que tu el que t'has begut és l'aigua del Carme i la colònia.
    M'acuses per enèsima vegada - i cap t'he contestat- d'esquerra dogmàtica, i ara, per acabar d'adobar-ho em dius allò tant poc original de estar amb mi o contra mi. Sigues més ocurrent i original, home, i si pot ser debatem amb arguments no amb desqualificacions, de moment, jo a tu encara no t'he dit si ets dogmàtic, de dretes, convergent; o les tres coses ( que no son excloents ).
    Posats a especular gratuïtament em surts en que si encara m'agradaria que La Cava i Jesús i Maria depenguessin de Tortosa, radicalment fals!!!. No veus que si tu fas judicis de valor sobre mi, jo també en puc fer sobre tu i dir, per exemple, que l'únic que fas és d'escuder de Sancho. Aquell que quan l'esquerra va tornar a governar Tortosa ( amb el PP, cert )va desbarrar tant com va voler i més sobre l'ajuntament i els tortosins.
    ( si ho demano, em passaran la gravació )

    No ha quedat clar que t'he dit que si en un futur l'apropament físic acaba esdevenint en una nova comarca, per mi encantat de la vida?

    Quant a "cicatero" i partidista, si, ho repeteixo, el primer per que dones massa voltes per reconèixer els mèrits dels altres i partidista perquè en fas gala amb la teva defensa aferrissada del teu partit. Cosa que de mi no podràs dir, a pesar de la teva obsessió.
    Que tindrà a veure el pont amb l'esquerra dogmàtica, la veritat absoluta i el amb mi o contra mi, que no veus que no parlem ni d'economia ni de lliure mercat ni de vagues generals?

    Jo ho acabaria aquí, però abans, jo que soc tant dogmàtic no vull creure que no m'has entès, és que no m'explicat bé.
    Apa.

    ResponElimina
  13. Mireu hi ha coses que amb el temps no canvien mai com per exemple la duresa de rostre de certs elements com els dos que surten a la foto. Jo la història del pont no la sé, és a dir no sé qui va reivindicar-lo durant el segle passat, ni quines gestions va fer per sortir-se'n. Ara bé, el que si és cert es que aquesta obra es projecta, es dota econòmicament i s'executa durant les dos legislatures de governs progressistes. I mentre l'obra no estava feta Sancho anava despotricant i dient on estava el pont i l'anella viària, mentre que ara hem de sentir quasi que es fa gràcies a ell. Ah i la sortida de l'A/ a L'Ampolla, Sancho l'únic que va fer va ser juntament amb Paco Arasa tirar coets a les 6h quan el peatge va entrar en funcionament, diria que la gestió a Madrid fou portada a terme per Joan Bertomeu, en aquells moments alcalde i diputat al congrés.

    ResponElimina
  14. Jotabe, no t’acusaré per duodècim cop, ja que en la teva resposta no has utilitzat els recursos del teu primer escrit, i tranquil, que els convergents estem acostumats a què ens diguin i que ens facin culpables de tot, així que si em vols dir que soc de dretes o similar, a mi....
    Jo escuder de Sancho? Home no m’ho havia mirat mai d’esta manera...quin honor! El cert és que aquests anys que he estat al seu costat han sigut els que més he disfrutat en política, i em considero un privilegiat per haver pogut passat tants i tants moments amb ell. Dius que Sancho va desbarrar contra ERC, i??? No vulgues fer un enfrontament on no n’hi ha, ell sempre ha considerat la capitalitat de Tortosa, i diu per exemple que si Tortosa és potent, també ho serà l’Ampolla, on van molts tortosins a la seva platja!!!!
    Comarca del Delta? Com t’he comentat, el Delta és una realitat diferent, i hem, els propis municipis del Delta, conjuntament amb el sector socioeconòmic haurem de plantejar-nos algun dia què volem ser, i no solament administrativament. De moment, apretem les dents i passem les crisi, ja que no cal demanar referèndums ara...
    Jo no me n’amago del partit en el que milito fa anys, i intento argumentar sempre. He reconegut que el pont és de tots, dels d’ara i dels d’abans, punt aquest crucial en el meu comentari incial... cosa que tu encara no has fet. A més, sentint declaracions d’alts càrrecs que han vingut aquests dies al meu poble (i Sant Jaume) tampoc he sentit cap reconeixement cap a la gent que va iniciar el projecte, totes les medalles per als d’ara... partidisme, parlem? Jo sí, ho reconeixo!
    Sneijder, reiteradament vam fer preguntes al Parlament i instant al Conseller a què continués els treballs del pont, ni vam despotricar ni similar. Al mateix temps, no hauràs llegit ni sentit a cap mitjà ni personalment que Sancho consideri que es fa gràcies a ell, tot i que dic jo... algo haurà tingut a veure (també prou argumentat i per part meva i d’ell).
    Ah, i per lo de la sortida de l’autopista, pregunta-li tu mateix a Juanito (per a mi el segon millor polític del poble dels darrers anys, per supost, darrera d’Imma Juan), a veure que et diu! Juanito i Sancho i jo mateix som bons amics, si vols un dia quedem els quatre a veure que diu sobre aquest tema, ok?

    ResponElimina
  15. Nomes un aclariment, Sancho no va desbarrar contra Esquerra:

    "Aquell que quan l'esquerra va tornar a governar Tortosa ( amb el PP, cert ) va desbarrar tant com va voler i més sobre l'ajuntament i els tortosins".

    ResponElimina
  16. que critiqui un pacte (antinatura?) és una cosa, però ell MAI s'ha ficat ni amb els tortosins ni amb Tortosa, debat estèril, i per part meva, comentaris tancats, ja que veig que no vols acceptar la realitat, o sigue, que el pont no solament l'ha fet el tripi, que com t'he dit, és per lo que anava tota la seguida de comentaris.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta