20 de gener del 2011

L'hospital de Tortosa, del “fum” a les flames


El socialista Ismael Roldan deixa la direcció de Salut pel desacord amb els convergents Francesc Sancho i Xavier Pallarès, que han qualificat el projecte de “fum” i d'“engany” · És el primer conflicte greu del govern de Mas a l'Ebre ·

Primer conflicte greu per al govern d'Artur Mas a les Terres de l'Ebre, al voltant d'un dels projectes més importants que ha heretat de l'etapa del tripartit. El nou hospital de Tortosa, que l'exconsellera Marina Geli havia impulsat amb la col·laboració de l'Ajuntament perquè pogués ser una realitat el 2015, ara és l'epicentre d'una agra polèmica. Al llarg de l'última setmana, en declaracions a diversos mitjans, tant el nou delegat de la Generalitat a l'Ebre, Xavier Pallarès, com el nou secretari d'Estratègia i Coordinació de Salut, Francesc Sancho, han afirmat que el tripartit ha venut “fum” amb relació a l'hospital, un “engany” del qual “només hi ha un dibuix”. Són aquestes afirmacions, que dia rere dia han anat pujant de to, les que dimarts van provocar que el director dels serveis territorials de Salut en funcions, el socialista Ismael Roldan, presentés la seua dimissió irrevocable al conseller.

[Àudio:
-Ismael Roldan llegeix la seua carta de dimissió com a director dels serveis territorials de Salut, amb motiu de la polèmica del nou hospital de Tortosa]

“El nou hospital no és un engany ni és fum, sinó un projecte en què ha treballat molta gent dels serveis territorials de Salut i de l'actual hospital Verge de la Cinta”, va etzibar ahir Roldan. A més, va defensar que seguint el nou calendari del projecte era viable que el nou hospital de les Terres de l'Ebre estigués a punt el 2015. “La realitat podria ser diferent a causa de la crisi, però la nostra preocupació era que es prioritzés la redacció del projecte i l'obra”, va dir. Així, Roldan va atribuir a la “desinformació” les declaracions de Sancho i Pallarès. Unes paraules que en la seua carta de dimissió va qualificar de “menyspreatives” i “difamatòries”, a més d'inadmissibles. El director dimissionari de Salut –la renúncia li va ser acceptada verbalment ahir– ja no va poder utilitzar la delegació tortosina del departament per comparèixer davant dels mitjans de comunicació. Després d'una trucada del director del Catsalut, la qual es va desenvolupar en termes de “molta correcció”, Roldan va optar per atendre la premsa a les instal·lacions d'una emissora de ràdio que hi ha al mateix carrer.

Segons Roldan, tant dilluns com dimarts va demanar formalment que Salut rectifiqués les declaracions del delegat del govern a l'Ebre i del secretari d'Estratègia i Coordinació del departament. Però va presentar la dimissió perquè aquesta rectificació no es va fer. Roldan i Sancho van arribar a parlar per telèfon dimarts a la tarda, i el secretari d'Estratègia i Coordinació li va arribar a comunicar que es donés per cessat. Però el cessament per escrit del director de Salut a l'Ebre, que ha de portar la firma del conseller Boi Ruiz, no arribarà a Tortosa fins avui. A més, ha de sortir publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). La previsió del govern és que la dimissió de Roldan i el nomenament del nou director dels serveis territorials de Salut puga sortir publicada en el DOGC de demà. Un dels candidats que més estan sonant durant les últimes hores per substituir Roldan és Joaquim Ferràs, d'Horta de Sant Joan. Però segons ha anunciat Ràdio Tortosa aquest matí a través de Twitter, serà Albert Gómez, vinculat a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, on ha ocupat el càrrec de cap d'admissions.

Publicat a El Punt

15 comentaris:

  1. Ja tenim lo primer heroi!!pobret marxa indignat per la xarlotada dels sinyors Pallares i Sancho (les veus dels seus amos), a vore, si ja tenia les maletes fets perquè anava
    fora igualment...que no mos faigue creure que se'n va per lo de l'hospital. Mal si son de Conveniència mal si són de la Roseta...nem ben apanyats en aquesta colla!!

    ResponElimina
  2. Un nou director del Camp de Tarragona! Visca les Terres de l'Ebre!!!

    ResponElimina
  3. El que sembla del tot inversemblant és que davant la més que previsible victorià de CIU a les passades eleccions, aquests no tinguessin parlat i quasi lligats els noms de les persones que havien d'assumir la direcció de les diferents delegacions. Abans peque el tripartit havia de posar d'acord tres partits, i ara ?. En qualsevol cas si, com és lògic, primer calia saber el nom del consellers, en una setmana, en el noms damunt la taula, enllestit. Increïble.
    És més, amb la dimissió de Roldán, no sembla clar que el que s'ha nomenat al seu lloc, és que que hi havia previst.

    Ah, i Pere Panisello ?

    ResponElimina
  4. Els japonesos inventaren el “harakiri”, aquí dimitim abans del relleu natural….
    Prefereixo lo segon…Es que a mi la sang em mareja mes que "la fum"...

    ResponElimina
  5. Aplaudeixo efusivament la decisió de Roldan. Mentre no es demostres el contrari ( relleu ) aquest senyor era el director territorial de Salut a les Terres de l'Ebre. És del tot digne d'elogi què, davant unes manifestacions del nou Delegat ( que ho es de la Generalitat, del color que sigui ) contradient de manera flagrant les de l'anterior ( del color que fos ) el director, en funcions o no, ha d'actuar, primer demanant la rectificació del departament i en cas omís, la dimissió. CHAPEAU.
    Mc Calan, no crec que Salvadó a la primera setmana podes exhibir aquest balanç tant de passerell.

    ResponElimina
  6. Amic cucafera, amb tot el meu respecte , jo diria que l’aplaudiment per no res es una tonteria i una mostra mes de populisme. No cal dir que una dimissió d’aquestes característiques no te cap mèrit intrínsec, si mes no es tracta d’un avançament en la data d’una substitució prevista. Aquí no entro en mèrits o demèrits de la gestió efectuada.
    Quan al teu darrer paràgraf, tu saps que totes les comparacions son odioses...Encara que unes mes que d’altres...

    ResponElimina
  7. Antes honra sin barcos que barcos sin honra, estar un minut més al costat d'aquests sectaris i maleducats ofén a la intel·ligència i afecta greument a la salut mental i física de les persones de bé. Felcitats Ismael!!

    ResponElimina
  8. Mc Calan, d'aquí que tu penses d'una manera i jo d'una altra. Aplaudir algú, amb raó o sense, que políticament ja no es ningú, és, com a mínim, més respectable, que fer-ho, com tu, a qui mana més que mai, amb el que no tens la mínima coherència de criticar-li una cosa tan objectiva. Però ja tindrem ocasió de tornar-hi. T'ho asseguro. I no siguis tan partidista ni més papista que el Papa. Les declaracions de Pallares sobre el nou hospital son de polític inexpert i barroer. Si l'hospital no s'arribes a fer ( cosa que dubto ) al qui li demanaran responsabilitats serà al nou govern, que també ho va posar al seu programa, per tant, que es deixen de vuits i nous.
    Lo de més papista t'ho dic perquè em consta que a més d'un dirigent de Convergència, les paraules del Delegat ( per la falta de finezza ) els hi han sentat com una patada al sec de la cam. Per no dir a un altre lloc.

    ResponElimina
  9. Cucafera, no es cap novetat ni cap tragèdia el fet de pensar diferent, que com tu saps forma part de la pluralitat democràtica. Altra cosa es la practica del sentit comú que en determinats graus de sectarisme polític fa que a pesar de que tu i jo volem el mateix, ens discutíssim pel fet de no combregar el mateix ideari.
    Mira cucafera, jo desitjo tant com tu que aquest Hospital es faci perquè es necessari pel territori a pesar d’unes declaracions mes o menys afortunades.
    O es que en la llarga travessia del Tripartit no s’han dit i fet veritables fiascos?
    Amen

    ResponElimina
  10. Si les primeres declaracions les qualifiquem com més o menys afortunades, on esta el govern dels millors proposat pel nou president?

    ResponElimina
  11. Es evident que Pallarés no es govern...

    ResponElimina
  12. Tant se me'n dóna el color polític, si era fum o no, si anava de veritat o no, si el nou govern no ho farà per culpa d'ells o per culpa dels altres, el que sé és que aquí com sempre som l'últim mono. Si això haguès passat a Barcelona segur que l'Hospital estaria fet. Les Terres de l'Ebre només serveixen de deixalleria.

    ResponElimina
  13. Això serà el desgovern dels pitjors més aviat.

    ResponElimina
  14. Us recordo que el 50% dels tortosins/es han votat CIU.

    Potser tenim el que es mereixem....

    ResponElimina
  15. Si Pallarés ni és govern, qui és el delegat de govern?

    Que retallen el càrrec....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta