3 de febrer del 2011

El nou campus de Tortosa, a vista d'ocell


Aquesta és una de les primeres imatges a vista d'ocell que tenim del nou campus de les Terres de l'Ebre que la URV està construint al parc de Remolins, ja que el prestigiós servei de mapes de Google encara ofereix la fotografia zenital de les antigues Carpes del Riu. Hem trobat aquesta imatge en el servei de fotointerpretació ortoXpres de l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC), el que demostra que moltes vegades tenim a casa el que anem a buscar a Google. Just avui, l'ICC i el Ministeri de Defensa han signat un conveni per compartir arxius fotogràfics, pel qual l'organisme de la Generalitat passarà a tenir els els fotogrames escanejats sobre Catalunya d'un vol que l'exèrcit nord-americà va realitzar sobre tot Espanya als anys 1945 i 1946. Amb aquests arxius, l’ICC elaborarà un ortofotomapa digital de Catalunya i, posteriorment, en lliurarà una còpia al Centre Fotogràfic i Cartogràfic de l'Exèrcit de l'Aire. Aquest ortofotomapa té una importància cabdal des del punt de vista cartogràfic, ja que permetrà conèixer mètricament tot el territori català amb un píxel de 0,5-1m i una resolució de 1,5 – 2,5m. L’ús quotidià es podrà veure en el servei ortoXpres.

Foto: ICC

1 comentari:

  1. No tenim sort amb els arquitectes, i polítcs, així com amb la CHE i l'ACA.
    Tot al contrari que amb els cartògrafs catalans.
    l'ICC fa temps que funciona bé.
    Per a amants de la geografia històrica, també ens han digitalitzat la Geografia de Ptolomeu (S. II) en una edició del segle XVI o XVII. Una còpia de la qual crec que està a l'arxiu de la Catedral(S.?). Pobreta, el que haurà patit! Tresors enterrats i maltractats! La va poder veure Colom? S'explicarien moltes coses.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta